Węgry - Deserek z kasztanów (Gesztenyepüré)

Węgry - Deserek z kasztanów (Gesztenyepüré)

Węgry - Deserek z kasztanów (Gesztenyepüré)

Przepis na : deser

Okazuje się, że kasztany jadalne są znacznie bardziej popularne na Węgrzech niż w Polsce. W trakcie wyjazdu do Budapesztu udało nam się spróbować przepysznego deseru o przemile brzmiącej nazwie gesztenyepüré . O Budapeszcie więcej tutaj:  Wegetariański przewodnik po Budapeszcie . Powiedzmy szczerze,  gesztenyepüré   urodą nie grzeszy i wygląda jak mięso mielone z bitą śmietaną, ale nie powinno nas to odstraszyć. Coraz łatwiej dostać kasztany jadalne w Polsce. Do tego przepisu możemy użyć gotowanych k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.