syrop - 6989 przepisów (strona:257/466)

Dbamy o zdrowie. Jak ograniczyć spożycie cukrów? 82

ograniczyć spożycie tej niezdrowej, tuczącej substancji. Jak o siebie dbać? Żeby kompleksowo zadbać o zdrowie, najlepiej zamienić zwykły cukier na zdrowsze słodkie przekąski. Stawiajmy na miód, ksylitol, stewię lub syrop z agawy. Ale bez przesady! To, że są zdrowsze, nie oznacza, że możemy je konsumować bez ograniczeń. Na zakupach dokładnie czytajmy składy produktów, które kupujemy. Sprawdzajmy

Codogara
Pieczeń z dzika z grzybami 113

pasują. Kto lubi dziczyznę? Składniki: udziec i karkówka z dzika, maślanka – około 1 litra, sól gruboziarnista do natarcia mięsa, Marynata do mięsa jest z oleju, musztardy sarepskiej, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego po 2 łyżki), do tego kilka ziaren jałowca, 4 pokruszone liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, po dużej szczypcie estragonu, cząbru, majeranku i czarnego pieprzu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa czosnkowa – pyszny sposób na wzmocnienie organizmu. 616

starty czosnek *** *** Dokładamy pokrojony chlebek i całość smażymy ciągle mieszając, aż grzanki będą rumiane i chrupiące *** *** Zupę podajemy na gorąco, posypaną grzankami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: REWELACYJNY SYROP NA ODPORNOŚĆ I PRZEZIĘBIENIE PRZEPIS TUTAJ (klik) CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
Biszkopt z mleczną pianką 135

Bardzo delikatna pianka na cieście biszkoptowym. Przepis w sam raz na lato, na tzw. sezon owocowy, ale poza sezonem też można zdobyć świeże owoce lub wykorzystać owoce z syropu. Biszkopt z 4 jajek upieczony na blaszce 23x32 Pianka: 1/2 l mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania galaretki np. malinowej 1 szklanka owoców borówki amerykańskiej lub inne ulubione owoce 2 szklanki wody

Praktyczna pl
Mini serniczki na zimno 116

małych serniczków 100 ml słodkiej śmietanki 30% 200 gramów sera twarogowego mielonego (z wiadereczka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa 1 mała puszka mango w syropie ok. 220 g po odsączeniu Galaretkę zalać 250 ml.wrzątku, dokładnie wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia.   Śmietankę ubić z cukrem pudrem na gęsty krem. Dodać serek dalej chwilkę ubijać do połączenia składników. Wlać

Andzia Pichci
Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową 94

typu gouda 4 jajka 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej Sól Pieprz 2 łyżki majonezu Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową Przygotowanie: Ananasa odsączamy z syropu, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Szynkę i ser kroimy w kostkę i również przekładamy do miski Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę Seler i kukurydzę

Księga-Smaku
KULKI MOCY Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI I KASZĄ GRYCZANĄ 280

gorzkiej czekolady, roztopionej 1 łyżka oleju kokosowego POSYPKA  70 g (1/3 szklanki) kaszy gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 15 g (1/3 szklanki) amarantusa ekspandowanego 1 łyżka syropu klonowego WYKONANIE POSYPKA: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu.  Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

cool and minty
SAŁATKA Z ZIELONEJ SOCZEWICY, GRANATU I AWOKADO 146

łyżeczka świeżo startego korzenia kurkumy* ● 1 łyżeczka startego korzenia imbiru ● 1 łyżeczka mielonego curry Na dressing: ● 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżka syropu klonowego ● 1 łyżeczka świeżo startego imbiru ● dwie szczypty czarnego pieprzu ● ¼ łyżeczki soli morskiej Przygotowanie : W rondlu rogrzej 2 łyżki oliwy, dodaj przyprawy i podsmaż kilka sekund. Wrzuć soczewicę, zalej wodą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pieczona owsianka z marchewką, jabłkiem i truskawkami 58

jabłka – 50 g ulubionych owoców (najlepiej sezonowych) – 50 g płatków owsianych (można zastąpić bezglutenowymi lub mieszanką różnych płatków) – 50 ml mleka (użyłam roślinnego) – 1 łyżeczkę syropu z agawy Podgrzejcie mleko w garnku i umieśćcie w nim płatki i miód na ok 10 min (czyt. uwaga o płatkach, jeżeli mają cukier pomińcie miód, bo jabłko i marchewka

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami 66

umieszczamy w garnku i gotujemy, całość powinna się zredukować do ok 200 ml, a potem studzimy. W misce umieszczamy obie mąki, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy, dodajemy ostudzony syrop winny i mieszamy. Dodajemy partiami 200 ml mleka ryżowego, 2 jajka aż całość będzie zwarta ale jednocześnie miękka (plastyczna). Na końcu dodajemy pistacje, mieszamy i masę przenosimy za pomocą łyżki

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania