Placuszki grysikowe z jagodami

Placuszki grysikowe z jagodami

Placuszki grysikowe z jagodami

Bardzo proste do przygotowania placuszki grysikowe. Sprawdzą się na śniadanie lub podwieczorek. Doskonale smakują polane słodkim sosem toffi. Same w sobie nie są zbyt słodkie. 1 i 1/2 szkl. zimnego mleka 2 szkl. kaszy manny 1 op. cukru waniliowego 4 jajka 4 łyżki oleju szczypta soli jagody – 3/4 – 1 szklanka Kaszę mannę przesypujemy do miseczki i zalewamy ją zimnym mlekiem. Odstawiamy na co najmniej 30 minut, do napęcznienia. Następnie do kaszy manny dodajemy żółtka, cukier oraz olej. Mieszamy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.