oraz skórkę i sok z cytryny. Dodajemy przyprawy, wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy wszystko ok. godziny. Po tym czasie dynia powinna być już zupełnie rozgotowana. Słodka dynia: syrop dyniowy do kawy , sernik dyniowy Teraz dosypujemy cukier i wszystko gotujemy kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowa marmolada pomarańczowa powinna być dość gęsta i szklista. Na końcu można
Korniszonkiochotę na pachnące ciasta i gorące, aromatyczne napoje. Cynamon i kardamon mam wtedy zawsze pod ręką i dodaję je gdzie się da. Idealnym przykładem jest dyniowa latte z syropem korzennym, a także dzisiejsze ciasto. Maślane, delikatne i puszyste, o cudownym aromacie i smaku. To ciasto ma jedną wadę: znika w oka mgnieniu. Jak zrobić drożdżowe ciasto z cynamonem i kardamonem
Codzienna kuchnia niecodziennaukrytą pod szczelnie zapiętym płaszczem. Może pomoże mi termofor na stopy. I jeszcze jakaś przytulna muzyka oraz gruba książka. I wielki kubek gorącej herbaty. A do niej jabłkowy syrop z naszych malutkich ogrodowych jabłek i cynamon. Może. A jeśli nie, to poddam się jej w całości i zanurzę w tym szaro-złotym szeleście i do wiosny mnie nie znajdziecie. Ostatnio
les mirabellespojemność 250 ml. Wiśnie mrożone bez uprzedniego rozmrażania. PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera i miksuję na gładko. W razie potrzeby możecie dosłodzić shake do smaku miodem lub syropem – wg uznania. Smacznego
Zasmakuj KuchniPolecam Wam jednak tę pierwszą opcję. Po nocy spędzonej w lodówce nasionka powinny zwiększyć swoją objętość, a masa ma mieć konsystencję mniej więcej kisielu. Brzoskwinie z puszki odlewamy z syropu i miksujemy w blenderze. Kiwi myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Do każdego naczynia wkładamy po plasterku kiwi. Wlewamy pudding chia. Słoiczki wypełniamy do końca musem brzoskwiniowym i dekorujemy świeżymi
Ciastkozercydziś miałam piękny sen, American Dream. Obudziłam się na Manhattanie w Nowym Yorku z pięknym widokiem na miasto. Zrobiłam pyszne, delikatne pancakes z syropem klonowym, spakowałam walizki (a sporo do nich przybyło pamiątek i smacznych amerykańskich przekąsek). I wyszłam po kawę. Ostatnie chwile w Nowym Yorku spędziłam w Central Park, popijając pyszną kawę, zagryzając moim pancake, którego zapakowałam na wynos
Ana Mari's worldjajko 200 ml mleka szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 kostka sera twarogowego 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego wybrany słodzik (np. erytrytol, ksylitol, miód, syrop daktylowy) 1 pomarańcza Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko oraz sól. Najlepiej za pomocą trzepaczki, aby ciasto było jedwabiście gładkie. Na patelni (użyłam specjalnej PATELNI do naleśników
Zdrowie na języku :PPrzepis na słodki ananasowy drink z malibu, który kolor zawdzięcza użyciu Blue Curacao syropu, bądź likieru. Najlepiej wygląda podany w kieliszku koktajlowym
Koktajle i drinkiproszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 jajko kl L 4 łyżki oleju rzepakowego 100-120 g gęstego musu jabłkowego lub jedno spore jabłko 110 ml miodu lub syropu klonowego 1. Składniki suche mieszamy ze sobą w osobnej misce. 2. Składniki mokre mieszamy w drugiej misce i dodajemy do suchych, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Jeśli nie mamy musu
Gotowanie...to proste !Sernik na śniadanie? Czemu nie! Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru - słodzony miodem lub syropem z agawy i bez mąki pszennej - z dodatkiem mąki kokosowej. Pyszne i pożywne śniadanie, które świetnie smakuje ze szklanką mleka lub kakao. Doskonale sprawdzi się również jako drugie śniadanie "na wynos
Kuchnia MagdaLenySernik na śniadanie? Czemu nie! Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru - słodzony miodem lub syropem z agawy i bez mąki pszennej - z dodatkiem mąki kokosowej. Pyszne i pożywne śniadanie, które świetnie smakuje ze szklanką mleka lub kakao. Doskonale sprawdzi się również jako drugie śniadanie "na wynos
Kuchnia MagdaLenyDrink z szampanem Prosecco, w kótrym purpurowy czy też fioletowy kolor uzyskujemy dzięki zmieszaniu blue curacao zarówno likieru czy też syropu, z grenadyną
Koktajle i drinkiCiasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy. Jest ono mega puszyste, a to dlatego, że zostało przygotowane na pianie z białek. Wykonanie tego ciasta jest bardzo proste i zajmuje dosłownie 10 minut, a reszta to czekanie... Smakuje znakomicie i naprawdę trzeba
Kuchnia MagdaLenyCiasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy. Jest ono mega puszyste, a to dlatego, że zostało przygotowane na pianie z białek. Wykonanie tego ciasta jest bardzo proste i zajmuje dosłownie 10 minut, a reszta to czekanie... Smakuje znakomicie i naprawdę trzeba
Kuchnia MagdaLenydodatki: Dżem porzeczkowy 100% owoc /ok 30g (użyłam biedronkowego) Masło orzechowe crunch (około 20-30g) Sos sweet coffee/salted caramel SFD (rewelacja i dopełnienie całości!!!) Możecie użyć też syropu klonowego (testowałam na mamie) ale to już będzie wersja high-carb Przepis: Wrzucamy wszystkie składniki na omlet do blendera kielichowego i blendujemy na jednolitą masę, Odstawiamy na około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość