szklanki mąki 2 jajka Jogurt truskawkowy: 250 g jogurtu naturalnego 150 g truskawek Krem orzechowy: 150 g jogurtu skyr 2 łyżki masła orzechowego (ok. 50 g) 1 łyżka syropu daktylowego (ok. 20 g) 150 g truskawek Ciasto: Wodę gotujemy, dodajemy masło, mieszamy. Gdy masło się rozpuści dodajemy partiami mąkę i mieszamy energicznie. Gdy masa stanie się błyszcząca i zacznie odchodzić
Kucharzycazawsze czytam skład, bo oczywiście zdarzają się producenci, którzy do tego co niby zdrowe i naturale, dosypują niebotyczne ilości białego cukru, lub co gorsza dosładzają i konserwują produkty syropem glukozowo-fruktozowym. W ubiegłym miesiącu mogliście przeczytać na blogu pierwszy mój przepis na smothie. Dla tych co nie widzieli i nie czytali (klik) przepis tutaj . Dzisiaj zupełnie inny
vaniliowoczekoladowadomu - jaglana, jęczmienna a nawet z ryżem będzie dobre (prawie cała szklanka) garść ziaren słonecznika 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego pół łyżeczki syropu z agawy lub innego słodzidła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Kalafiora lub brokuła gotujemy. Kaszę tak samo. 2. Cebulę i czosnek siekamy na drobno. 3. Kalafiora przekładamy
dobra gospodyni dom wesołym czyniZdecydowanie.robi całą robotę :) Zapraszam i smacznego ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB:) Składniki dla 6 osób: 1 puszka ananasa w syropie 2 jabłka 1 słoik selera 20 dag dobrej jakościowo wędliny 15 dag sera wedzonego w kawałku 5 ogórków konserwowych lub ok 8 korniszonów 1 młoda cebula
Gotowanie Patkiprostu napowietrzymy) . Następnie wlewamy wciąż płynną galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia. Czerwoną piankę od razu przekładamy na biszkopt w formie, wyrównujemy. Z brzoskwiń odlewamy 250 ml syropu, podgrzewamy go i w gorącym rozpuszczamy dwie galaretki brzoskwiniowe. Odkładamy do stężenia. Osączone brzoskwinie miksujemy na mus ( jeśli ze 2 sztuki odłożycie, albo zjecie sobie w trakcie przygotowań, nic się
Smaki Na Talerzupatelni z obu stron na złoty kolor, każdy naleśnik posmarować masą serową i złożyć w ćwiartkę lub rulon ,następnie podgrzewać na patelni. Podawać posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym lub miodem lub bitą śmietaną -u mnie zostało trochę masy twarogowej , więc dodałam do niej jeszcze trochę śmietany i truskawki, maliny i zmiksowałam
Moje domowe kucharzeniejedno jest pewnie - wyszło pysznie! :) Składniki: 0,5 l czarnej, mocnej herbaty 0,5 l wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu 3 łyżki pigwy w syropie (z tego przepisu - klik ) kostki lodu Zaparzyć 0,5 l czarnej, mocnej herbaty i odstawić aż przestygnie. Do jeszcze ciepłej(!) herbaty dodać miód, pigwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać
My simple kitchenDomowa mrożona herbata to idealne napój na upalne dni. Przygotowana w domu będzie znacznie zdrowsza niż ta kupiona w sklepie. Jak zrobić taką mrożoną herbatę? Jakich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!natka pietruszki – ½ pęczka kapary – 10 g (1 łyżka) cebula czerwona – 25 g (¼ sztuki) sól, pieprz sok z cytryny – 2 łyżki oliwa lub olej – 2 łyżki miód lub syrop klonowy – ½ łyżeczki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 190°C bez termoobiegu. Kalafiora podziel na małe kawałki i przełóż na blachę do pieczenia. Paprykę wymieszaj z olejem i równomiernie nasmaruj kalafiora. Kapary
wiecejwarzyw.plPyszne ciacho które wymyśliłam ostatnio,mamy sezon na truskawki więc użyłam zmiksowanych truskawek i swoje brzoskwinie w syropie z ogrodu-i tak powstało- było pycha ,polecam,oczywiście owoce możecie użyć dowolne jakie akurat macie
Swojskie jedzonkociasta. Smażyć powoli, naleśniki urosną. Przewrócić na drugą stronę i smażyć aż naleśnik będzie przesmażony. Każdy następny smażyć w ten sam sposób. Podawać z dowolnymi owocami, kleksikiem śmietany i syropem klonowym. Smacznego
Kuchnia Pokoleńmnie jako świadomej co do jakości żywienia mamy jest to ważne, by nie dawać dziecku lodów pełnych chemii, sztucznych barwników, przeciwzbrylaczy czy też zła numer jeden w postaci wszechobecnego syropu glukozowo-fruktozowego. Naprawdę polecam, wam poświęcić chwilkę na przygotowanie takiego deseru. Satysfakcja gwarantowana. Składniki : ok.1-1,5 kg melona miodowego sok z jednej cytryny Ponadto
vaniliowoczekoladowacukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki mleka w proszku dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie galaretka brzoskwiniowa opakowanie herbatników Wykonanie: * Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno. * Masło rozpuszczamy, studzimy. * Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrami. Dodajemy mąką ziemniaczaną, proszek budyniowy oraz
Z Majeczką w kuchnicukier*, dodajemy sok z cytryny i wodę. Stawiamy na małym palniku, podgrzewamy do rozpuszczenia tłuszczu. Odkładamy na bok do przestudzenia. Truskawki przekładamy do misy blendera z nożami, dolewamy nasz syrop z garnuszka i miksujemy. Masę przelewamy do foremek na lody. Lody wkładamy do zamrażalnika, najlepiej na całą noc. Rada: Aby łatwiej wyciągnąć lody z foremek można na chwilę foremkę
Słodkie okruszkiłyżeczka ekstraktu waniliowego – przepis łyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 jajko 150g masła lub smalcu 3-4 łyżki kwaśnej śmietany w razie potrzeby nadzienie: 1 kg moreli 100 ml syropu ryżowego lub innego ulubionego słodzidła Jak zrobić kruche ciasto z morelami: Zaczynamy od przygotowania nadzienia. Morele myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w ćwiartki, wrzucamy do garnka i przesmażamy aż rozpadną się
Dorota Smakuje