Moje Wypieki. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Artsy Bites. Jak podaje Wikipedia: Papanaşi - rodzaj pączków, wykonanych ze słodkiego sera, jajek, i kaszy manny, gotowanych lub smażonych i podawanych z syropem owocowym lub dżemem i śmietaną. Wyczytałam także że papanasi najlepiej smakują na ciepło jak śmietana spływa z ciacha a dżem wchodzi w zakamarki. Powiem Wam że one rzadko doczekają następnego
Moje Małe CzarowanieMaślana babka z orzeźwiającym smakiem cytryny. Puszysta, ale wilgotna, nie przesuszona. Dodatkowo nasączona syropem cytrynowym. Wspaniałe ciasto do poobiedniej kawy, ale też na świąteczny stół. Składniki: 250 g masła 250 g cukru 5 jajek 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z jednej niewoskowanej cytryny szczypta soli Nasączenie: 100 g cukru pudru 100 ml soku
Rodzinka w kuchniprzygotować placki bananowe na mleku kokosowym, a że jestem wielką fanką mleka kokosowego... to musiałam je zrobić! Ani trochę nie zawiodłam się, są pyszne najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym. Spróbujcie koniecznie
Z Hrabiną w kuchnikorniszonów 300 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki pestek dyni posiekany szczypiorek lub koperek 60 g sera typu cammembert DRESSING: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki syropu klonowego 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżki octu winnego sól pieprz Przygotowujemy dressing: Czosnek przecisnąć przez praskę. Połączyć pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przygotowujemy sałatkę: Makaron literki Arc Pol ugotować
Kuchnia w oparachzblendować dokładnie na gładką masę, o konsystencji gęstej śmietany. Na rozgrzanej patelni smażyć pancakes z dwóch stron, do lekkiego przyrumienienia. My smażyłyśmy na odrobinie oleju kokosowego bezzapachowego. Podawać z syropem klonowym, posypane pudrem i/lub z owocami. Smacznego
Smaczne ZdroweSyrop z cebuli Pamiętam jak kiedyś robiła go moja mama, to naturalny sposób na kaszel czy przeziębienie i działa naprawdę cuda. Składniki : 3 cebule 3 łyżki miodu 3 ząbki czosnku sok z 1 cytryny Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, miód mieszamy z sokiem z cytryny. Do słoika wkładamy na przemian trochę cebuli, trochę czosnku i polewamy mieszanką
Pelusiowa KuchniaPrep Time 10 mins Cook Time 25 mins Total Time 35 mins Servings: 12 Ingredients 2 dojrzałe banany 2 jajka 4 łyżki oleju kokosowoego nierafinowany 2 łyżki miodu albo syropu z agawy 2/3 średniej cukinii ok 2,3 szklanki po starciu 2/3 szklanki maki ryżowej 1/2 szklanki mielonych migdałów można zmielić samemu lub użyć mąki migdałowej 1 łyżeczka proszku
Cooking for Emilydomowy kompot z moreli - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. suszone morele dokładnie umyć cukier zalać gorącą wodą i zagotować. Następnie dodać wanilię rozciętą wzdłuż morele włożyć do gorącego syropu i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (nawet na całą noc) następnie do kompotu dodać skórkę pomarańczową, można jeszcze doprawić sokiem z cytryny Morele w kompocie powinny być miękkie
Moja Książka KucharskaNiezwykle prosta sprawa - jasne pieczywo maczamy w jajku, smażymy na patelni z masłem klarowanym i podajemy w ulubiony sposób. Możemy dodać do nich żółty ser, szynkę, albo owoce i syrop klonowy. Powracając do kanapki bardzo modnej w USA.. Ciekawym dodatkiem do tej francuskiej kanapki jest cukier puder i dżem. Choć ja nie odważyłam się na taki krok
MamaOskarkaminut) Porcje: 4 Składniki: 800 ml (2 puszki) mleka kokosowego 1/2 szklanki drobnej tapioki laska wanilii lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki ksylitolu, dowolnego cukru lub syropu klonowego opcjonalnie szczypta soli morskiej (podbija nam słodycz w potrawie) dodatkowo dowolne owoce (u nas mango) Przygotowanie: Tapiokę zalać mlekiem w rondu z grubym dnem i odstawić na 30 minut. Dodać
SzczyptaSmaQmaślanki dajemy jogurt grecki. Przepis jest naprawdę świetny! Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 1 jajko 1 banan 3/4 szklanki jogurtu smakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki wsypujemy i wlewamy do miksera/dzbanka od blendera lub po prostu do szerokiej miski i miksujemy żeby połączyć wszystkie składniki. Łyżką nakładamy ciasto
Życie zaczyna się w kuchniKobiece pępki - narodowy przysmak Turcji. Innymi słowy deser z ciasta parzonego zanurzony w słodkim syropie. Jeśli tylko macie ochotę wypróbować trochę tych karnawałowych słodkości nie czekajcie, zróbcie je już dziś 😋🍩 Pamiętajcie, że podczas formowania kulek należy naoliwić palce, ciasto nie będzie przyklejać się do rąk. Źródło: Kulinarne podróże. Kuchnia Turecka
Z Hrabiną w kuchniprzepisach na lato np: lody porzeczkowe,tartę z czereśniami,sernik z owocami i kruszonką itd..W przepisach na jesień dyniowe ciasteczka,jabłka w cieście,tartę z figami i syropem klonowym.W jesiennych przepisach dominują raczej jabłka dostępne w tym sezonie. Zima ma dla nas pyszne piernik ciasta z pomarańczami, miodowniki,delicje oraz pyszny tort opium. Nie będę zdradzać Wam wszystkich przepisów
Sama słodycz i szczypta chiliPyszny i zdrowy, czekoladowy krem z awokado, banana i kakao, słodzony syropem klonowym. Do przygotowania kremu potrzebujemy dojrzałe awokado i dojrzałego, ale nie przejrzałego banana. Jeśli użyjemy banana przemrożonego otrzymamy od razu schłodzony deser o gęstszej i wręcz lodowej konsystencji, a smak bananowy będzie mniej wyczuwalny (niż w przypadku użycia banana świeżego). Czekoladowy krem z awokado możemy podawać jako zdrowy
Moja Delicja