syrop - 6989 przepisów (strona:269/466)

Placek owsiany z nektarynką i serem 139

podważyć z każdej strony i zsunąć na talerz. Gotowy placek pokroić na 4 trójkąty i przełożyć serem startym na tarce na dużych oczkach. Przed podaniem polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek owsiany z nektarynką i serem Placek owsiany z nektarynką i serem Placek owsiany z nektarynką i serem Placek owsiany z nektarynką i serem Artykuł Placek owsiany z nektarynką

Smaki Armine
Budyń karobowy... 158

ładnie zgęstnieje. Mieszaj tak jeszcze chwilę po wyłączeniu ognia. Przelej do pucharków. Przed podaniem możesz posypać np. nasionami chia, wiórkami kokosowymi, zmielonymi orzechami, udekorować plasterkami bananów, wiśniami w syropie, albo bitą śmietaną

Lejdi of the house
Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki 357

lody truskawkowe – Mrożony jogurt truskawkowy Przetwory: – konfitura truskawkowo-rabarbarowa – dżem truskawkowy niskosłodzony – Frużelina truskawkowa – Frużelina truskawkowo-arbuzowa – Konfitura truskawkowa z wanilią – Truskawki w syropie karmelowym The post Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą 138

Opalana włoska beza: Wodę z cukrem zagotować, doprowadzić do temperatury około 118 stopni, a białko ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, aż do momentu uzyskania masy o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Dekoracja: Gotową masę bezową przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć na każdej babeczce rozetki. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować

Szalona Kuchnia Eweliny
Kruche serce z orzeźwiającym musem agrestowym i bezowymi rozetkami 104

godzinę. 4. Włoska beza: Wodę z cukrem zagotować, doprowadzić do temperatury około 118 stopni, a białka ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, miksować aż do momentu uzyskania masy bezowej o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Gotową bezę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na całej powierzchni tarty. Następnie rozetki opalić palnikiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Koktajl truskawkowy z płatkami owsianymi i migdałami 166

sezonu truskawkowego :)  Składniki (2 porcje) -1 szkl. pokrojonych truskawek -1 banan -garść migdałów -1/2 szkl. płatków owsianych -240g jogurtu greckiego lub waniliowego -1 łyżka miodu lub syropu klonowego Przygotowanie Banan obrać i włożyć na 30 minut do lodówki. W blenderze umieścić pozostałe składniki i mrożony banan. Całość zmiksować na gładką masę. Podawać na zimno ozdobiony świeżymi owocami

Zielona Kuchnia
Rogaliki z powidłami śliwkowymi 141

rogalików : 300 g twarogu mielonego chudego lub półtłustego 300 g mąki pszennej 300 g masła 1 żółtko  30 g cukru pudru słoik domowych powideł śliwkowych, albo Śliwka w syropie Manufaktura Wielkopolska cukier puder do posypania Przygotowanie:  Z mąki twarogu, masła, żółtka i cukru pudru zagnieść gładkie ciasto. Uformować 3-4 kule, rozwałkować i poprzecinać ciasto na trójkąty

Ze smakiem i z pasją
Racuchy drożdżowe 284

wyborze tego idealnego dodatku pomoże Manufaktura Wielkopolska , która w swoim sklepie oferuje kilka smaków godnych wypróbowania. Mnie osobiście najbardziej kuszą leśne jagody, ale do wyboru macie także śliwki w syropie czy agrestową konfiturę.  Do 30 czerwca możecie także skorzystać z wyjątkowej promocji i zrobić zakupy zmniejszając swoje wydatki o 10% na hasło durszlak10.  A może nie masz jeszcze

Kuchnia w czekoladzie
Orzechowe tartaletki bez pieczenia 176

smaku słonego karmelu - jest niesamowicie dobre ❤️ Składniki (5 sztuk): 75 g płatków owsianych  1 łyżka żurawiny liofilizowanej (jako barwnik; można też użyć innych owoców) 25 g miodu lub syropu klonowego/daktylowego  25 g masła orzechowego (u mnie słony karmel od Orzechownia) 5 łyżek napoju roślinnego lub mleka 5 łyżeczek masła orzechowego (u mnie słony karmel od Orzechownia) 5 łyżeczek

Zdrowie na języku :P
Knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami 165

zestawy, jak i produkty pojedyncze, każdy znajdzie coś dla siebie-ja   swoje produkty miałam na drugi dzień po zamówieniu. W mojej paczce był zestaw miodów i jagody w syropie-poezja! Przepis na knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami: Ciasto: 2 kg mączystych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 duże jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki kaszy

Wanilia i Kardamon
Wątróbka z karmelizowanymi truskawkami i rukolą 133

palnika, wsypać cukier. Chwilę przesmażyć mieszając wszystkie składniki. Podlać wodą i dusić na małym ogniu do częściowego odparowania (razem z cukrem i sokiem z truskawek powinien powstać gęsty syrop). Podawać na ciepło na rukoli. Smacznego ;-) Przepis bierze udział w akcji

Zielona Kuchnia
Placuszki z kaszy jaglanej 101

patelni rozgrzać olej i za pomocą dużej łyżki nałożyć porcje ciasta. Smażyć placuszki na średnim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i polane syropem klonowym, radzę je zjeść od razu. Odgrzewane już mi nie smakowały, ale może to tylko moje odczucie

Kuchnia Pokoleń
Odwrócone ciasto mocno pomarańczowe 77

Lubię wilgotne ciasta o zdecydowanym wyrazistym smaku. Tak właśnie smakuje ciasto pomarańczowe przygotowane z dużej ilości soczystych owoców. Pachnie też wyjątkowo, bo nasączone jest syropem, w którym gotowały się plastry pomarańczy

Przepisy Kulinarne
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI SZPARAGAMI, POMIDORKAMI I FETĄ 126

suszonego oregano, szczypta chili w proszku lub płatkach SOS WINEGRET 1 łyżka musztardy, np. kremskiej 1 mały ząbek czosnku, starty na tarce 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego lub miodu 4 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Wszystkie składniki sosu winegret umieszczamy w małym słoiczku, zakręcamy i energicznie  roztrzepujemy (można wymieszać w miseczce

cool and minty
KOSTKA SEROWA Z NUTĄ ADWOKATU 103

cukier i żółtka. Następnie dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie i przelać do dużej prostokątnej foremki. Piec ok 30 min w 180. st.C. Ostudzony biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń. Masa serowa: Schłodzoną kremówkę ubić,pod koniec dodać cukier puder. Krem starannie połączyć z białym serem oraz rozpuszczoną żelatyną. Pod koniec wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tężejącą masę

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania