kkanpunggi – smażony kurczak, na ostro, po koreańsku

30
  • kkanpunggi – smażony kurczak, na ostro, po koreańsku
  • kkanpunggi – smażony kurczak, na ostro, po koreańsku

    Kurczak bardzo soczysty i bardzo, ale to bardzo ostry. Można zredukować ilość chili, wedle gustu. 250 g kurczaka, pokrojonego w drobne kawałki 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 1 łyżeczka sosu sojowego czarny pieprz Wszystko razem wymieszać. por – pokrojony w paski wzdłuż czosnek – 2 ząbki przecięte na pół 1 łyżka płatków chili Na patelni rozgrzać olej, dodać pora i czosnek. Czosnek wyjąć, kiedy się zrumieni, pora – kiedy zacznie się karmelizować. Do tego samego oleju wrzucić łyżkę płatków chili,... Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni


    Tematycznie do tego przepisu

    • Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?
      Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

      Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

    • Skuteczne domowe syropy na przeziębienie
      Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

      Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

    • Dieta Montignaca
      Dieta Montignaca

      Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

    • Magiczne substancje spalające tłuszcz
      Magiczne substancje spalające tłuszcz

      Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

    Inne przepisy z stajnia gołębie od kuchni

    Dodaj komentarz