Pancakes - na maślance

Pancakes - na maślance

Pancakes - na maślance

Przepis na : śniadanie

Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 50 g masła szczypta soli Sposób wykonania: W misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy maślankę oraz jajka, miksujemy. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Pancakes smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni na średnim ogniu (bez dodatku tłuszczu). Podajemy z ulubionymi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.