KUCHENNA APTEKA #19 - CEBULA

KUCHENNA APTEKA #19 - CEBULA

KUCHENNA APTEKA #19 - CEBULA

Cebula to warzywo powszechne w kuchni i dobrze znane przez wszystkich. Odmian cebuli jest naprawdę dużo, a te najbardziej popularne to: cebula biała, czerwona, szalotka oraz czosnkowa. Jest tanim warzywem, a dodatkowo dzięki swoim walorom smakowym dodawana jest to większości potraw. Ale to zwykłe warzywo ma również niezwykłe właściwości lecznicze. W medycynie ludowej była stosowana przy przeziębieniach i infekcjach dróg oddechowych. Pewnie większość z Was pamięta z dzieciństwa syrop z cebuli na kaszel przygotowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dieta, kiełbasa, zupa, zupa cebulowa, syrop, niskokaloryczne, dieta oczyszczająca, biała kiełbasa

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.