Kandyzowana skórka pomarańczy / Candied orange peel

Kandyzowana skórka pomarańczy / Candied orange peel

Kandyzowana skórka pomarańczy / Candied orange peel

Składniki /  Ingredients: skórka z 2 pomarańczy / peel of 2 oranges 2 szklanki cukru białego / 2 cups white sugar 1 szklanka wody / 1 cup water Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: 1 0 min, gotowanie : ok. 15 min S tawiamy na gaz garnek z wodą (garnek napełniony wodą prawie do połowy ). Obieramy pomarańcze ze skórek , tak aby jak najmniej było białej części. Jeśli zostanie jej sporo usuwamy ją nożem. Potem kroimy skórkę w kostkę. Pokrojoną skórkę wrzucamy do gotującej się wody i go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Projekty ze smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.