Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Przepis na : deser

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, pieczenie: 30 min, ilość porcji: 12  Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Projekty ze smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.