Nalewka agrestowa ( smaczna, aromatyczna, zdrowa i kolorowa ).

Nalewka agrestowa ( smaczna, aromatyczna, zdrowa i kolorowa ).

Nalewka agrestowa ( smaczna, aromatyczna, zdrowa i kolorowa ).

Składniki : 50 dkg dojrzałych zdrowych owoców zielonego agrestu 20 dkg cukru trzcinowego 1/2 laski wanilii 30 g świeżego korzenia imbiru 0,5 l wody 0,5 l spirytusu 70 % Sposób wykonania :   Z agrestu usuń ogonki i zaschnięte kwiatostany, opłucz pod bieżącą wodą ( najlepiej na sitku lub cedzaku ), osusz z nadmiaru wody. Owoce tylko lekko rozgnieć drewnianym tłuczkiem, nie rób z nich miazgi, wrzuć do czystego, dużego słoja. Wodę zagotuj, rozpuść w niej cukier, odstaw do wystygnięcia. Imbir dokładnie umyj, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.