żałujmy pieprzu i papryki. :) Zupa po zagotowaniu jest gotowa. Przygotowujemy grzanki- według przepisu z tej strony . Różnica w dzisiejszych grzankach jest w tym że zamiast tymianku użyłam suszonej pietrzuszki. Do zupy dodajemy grzanek i posypujemy startym serem. Obiad gotowy. Smacznego
Smaki Edytysera twarogowego Capresi pół szklanki startego parmezanu lub innego twardego, dojrzewającego sera 1 duży ząbek czosnku świeżo zmielona sól i pieprz odrobina świeżo starej gałki muszkatołowej, kurkumy i suszonego imbiru masło do wysmarowania formy *jako dodatek (nasza propozycja): ugotowana zielona fasolka szparagowa polana roztopionym masłem i posypana prażonymi ziarnami słonecznika Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 190*C (termoobieg). Pomidorki
Symfonia Smakówdodajemy ubite białka i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy podłużne kotlety, panierujemy w bułce tartej. Kotlety pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z suszonym tymiankiem. The post Kotlet pożarski light appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfolii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek(!), kilkoma listkami świeżej bazylii i miksujemy na gładką masę. CHIPSY Z JARMUŻU: Piekarnik rozgrzewamy do 100 stopni. Liście suszymy 15 - 20 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. ZUPA: Olej rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Dymkę, czosnek i imbir drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy minutę, dodajemy zieloną
Tajskie smakiświeżych drożdży, 1 płaska łyżka soli, 250 ml letniej wody, ½ łyżeczki cukru, 250 g mąki pszennej, 150 g mąki pełnoziarnistej, 5 łyżek ziaren słonecznika, 1 łyżeczka suszonego lubczyku, 1 łyżka kminku całego, 4 łyżki płatków owsianych górskich. Przygotowanie: Do dużego głębokiego naczynia (najlepsza miska) wsypujemy pokruszone drożdże, sól, cukier, 3 łyżki mąki i zalewamy wodą. Wszystkie składniki
Moniki Smakołykikawusie. Te wypijane w szale tworzenia blog wpisów ;) Baza: 2 szklanki mleka owsianego, banan, jabłko Koktajl 1: garść słonecznika, łyżeczka cynamonu Koktajl 2: łyżka kakao, garść suszonej żurawiny Mleko owsiane zblendowałam z jabłkiem i bananem. Rozlałam na dwie porcje. Do cynamonowego słonecznika, jak się nie trudno domyśleć, dodałam słonecznik i sypnęłam cynamonem. Analogicznie do czekoladowego wsypałam
bastalenazupy mlecznej, lub - tak jak ja - wypić samo. Powstałą pulpę migdałową możemy dodać do płatków owsianych, sernika, itd.... Jeżeli chcemy żeby mleko było słodsze, do namaczania i miksowania dodajemy suszone daktyle. Przepis znalazłam na stronie WEGANIE . Mleko po przygotowaniu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż dwa dni. No to zaczynamy! :) Składniki: 1 szklanka migdałów Felix 3 szklanki
My Culinary Artplacków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem. 3. Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli
zjem to blog kulinarnyciasto właściwe: 650 g mąki chlebowej 90 g mąki pszennej razowej 210 g wody 310 g cydru jabłkowego 20 g soli 5 g drożdży instant cały zaczyn 140 g suszonych jabłek Wykonanie: Składniki na zaczyn wymieszać, przykryć miskę i odstawić na 12 godzin w temperaturze pokojowej. Następnego dnia dodać pozostałe składniki, poza jabłkami. Wyrobić miękkie i elastyczne
Sto kolorów kuchnizimno. Składniki: Ciasto drożdżowe: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 50 g masła roztopionego 5 łyżek wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem 0,5 szkl mleka 50 g świeżych drożdży 6 parówek ( z dużą zawartością mięsa około 80%) 1 jajko 2 łyżki wody Dodatki musztarda kielecka delikatesowa ketchup kielecki
Ala piecze i gotujedbają o linię. Deser przygotowuje się błyskawicznie a smakuje wybornie. Zatem zapraszam! SKŁADNIKI: - śliwki (ja użyłam śliwki dąbrowieckiej) - 2 łyżki miodu eukaliptusowego - 20 posiekanych migdałów - 3 łyżki otrębów z suszonymi śliwkami - 3 łyżki płatków pszennych błyskawicznych - odrobina masła maksymalnie 1 płaska łyżeczka na całą formę - kardamon Naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż śliwki, polej miodem, posyp kardamonem i mieszanką płatków, otrębów
SMYKWKUCHNIekspresowe (rustykalne bagietki) Bułki domowe wielozbożowe Chleb z garnka Bułka paryska ekspresowa Składniki na 8 dużych paluchów: - 400 g mąki pszennej + ok 100 g do podsypywania ciasta - 7 g suszonych drożdży - 300 ml ciepłej wody - 1 łyżka oliwy - 1 czubata łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka cukru Przygotowanie: w misie robota mieszamy suche składniki. Ciepłą wodę mieszamy z oliwą i wlewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki 1 duża cukinia 1 średnia cebula 4- 5 łyżki mąki krupczatki i łyżka mąki pszennej (zależy od tego jak rzadka będzie masa) 1 duże jajo łyżeczka tymianku suszonego łyżeczka kurkumy pieprz do smaku sól Dodatkowo 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka kurkumy sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie Cukinie dokładnie myjemy, obieramy ze skóry i trzemy
Symfonia SmakówChyba najlepsze śniadanie jakie miałam okazję jeść. I na dodatek fit! Składniki (na dwie porcje): 9 łyżek płatków owsianych szklanka mleka 0,5 % garść suszonej żurawiny garść orzechów włoskich jabłko banan łyżka cukru trzcinowego nierafinowanego pół łyżeczki cynamonu orzechy/mięta lub owoce do dekoracji Płatki owsiane mieszamy z cynamonem i żurawiną, zalewamy mlekiem i wkładamy do lodówki najlepiej na całą
Mango Papajamały kalafior pieczarki około 10 sztuk puszka pomidorów w zalewie (400g) ziele angielskie, liść laurowy (3 sztuki) chilli (pieprz kajeński), curry (2 łyżki) sól, pieprz w ziarnkach natka pietruszki suszona (2 łyżki) Kapustę odsączyłam, przepłukałam i poszatkowałam. Zagotowałam z dodatkiem łyżeczki soli, pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego. Pieczarki oczyściłam i pocięłam w plasterki. Kalafiora podzieliłam
bastalena