susz - 5290 przepisów (strona:232/353)

Sałatka z cukinii i zielonej fasolki 203

paseczków cukinii. Na pewno dacie radę! Dajcie się ponieść Waszej artystycznej stronie i koniecznie przygotujcie tę sałatkę , bo jest pyszna:) P.s. Polecam Wam również sałatkę z zielonej fasolki z suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką . Wiedzieliście, że cukinię można jeść na surowo ? Nadają się do tego młode cukinie o delikatnym miąższu dostępne na początku lata, czyli właśnie teraz :) Ja, gdy idę

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z groszku i zielonej fasolki z parmezanem 152

macie, sięgnijcie po mrożony, będzie (prawie) równie dobra;) P.s. Polecam Wam również dwie świetne sałatki z zieloną fasolką: sałatkę z zielonej fasolki i cukinii sałatkę z zielonej fasolki z suszonymi pomidorami To kto z Was wyjadał groszek ze strączków w dzieciństwie? Przyznać się:) Sałatka z groszku i zielonej fasolki z parmezanem na podstawie przepisu z drizzleanddip.com na 2-4 porcje

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak zrobić passatę pomidorową (przecier)? 306

zrobić passatę pomidorową? - krok po kroku Składniki: 6 kg mięsistych pomidorów, np. malinowych lub lima (to te podłużne) 2 łyżki soli opcjonalnie: rozgniecione ząbki czosnku, posiekana papryczka chilli, suszone oregano itd. Przygotowanie: 1. Pomidory dokładnie umyj. Zagotuj wodę w dużym garnku. Każdy pomidor ponacinaj na krzyż u podstawy. Następnie partiami wrzucaj pomidory do wrzątku i odławiaj po minucie łyżką cedzakową

Chilli Czosnek i Oliwa
Mizeria z fetą i winegretem 266

szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 3-4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek lub ziół do pizzy Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce do mizerii lub pokroić w cienkie plastry. Koperek drobno posiekać. Oliwki odsączyć z zalewy. Wszystko umieścić

Czerwień i błękit
Stromboli 192

rozkładamy tylko na środku pizzy. Pomidora kroimy w plastry, wyjmujemy pestki z pomidorów i rozkładamy na cebule. Paprykę kroimy i też rozkładamy na cieście. Obsypujemy warzywne składniki solą i suszonym oregano. Rozkładamy plasterki salami na zakładkę, po czym posypujemy całość tartym serem. 3. Po obu bokach ciasta nacinamy paski. Zakładamy paski raz z jednej raz z drugiej strony do powstania

zjem to blog kulinarny
Schabowy inaczej- czyli schabowy nie musi byc nudny 450

naszych talerzy :) Polecam szaleć i eksperymentować w kuchni- bo warto :) Zaczynamy: Składniki: 8 kotletów schabów 3 jajka kawałek świeżego parmezanu przyprawy:pieprz, sól, kolendra, chili, oregano, papryka, natka pietruszki, suszony czosnek 0,5 łyżeczki musztardy bułka tarta oliwa do smażenia Sos pieczarkowy- przepis i składniki znajdziecie tutaj  Wykonanie: Myjemy kotlety, osuszamy ręcznikami papierowymi. Zabieramy sie za tłuczenie kotletów

Smaki Edyty
Kurczak Tandoori 269

ciekawego pikantnego smaku. Jako dodatek polecam raitę ogórkową np. z TEGO przepisu. Składniki: 4 pałki lub podudzia z kurczaka 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku 1-2 małe suszone chilli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczki roztartych nasion kuminu 1/2 łyżeczki soli sok z 1/2 limonki 100 g jogurtu naturalnego Odciąć końcówki pałek

wyzwania kuchenne
Szaszłyki z kurczaka i kolorowych papryk 242

Składniki: 3 filety z kurczaka 3 papryki w różnych kolorach Marynata : przyprawa do grillowanych warzyw suszony czosnek słodka papryka w proszku sól, pieprz ziołowy do smaku olej Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Z podanych składników zrobić marynatę, włożyć do niej kurczaka i dobrze wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić

Czerwień i błękit
Styropian 313

sernik, bo smakuje jak sernik] z dodatkiem jogurtów lub śmietany,  z wiórkami lub bez...ja zrobiłam według przepisu znajomej [ mam jeszcze jeden przepis od niej na ciasto z suszoną śliwką- bez alkoholu - też robiłam na wesele - pyszne było..ale mam tylko jedno zdjęcie, więc jak zrobię je następnym razem to podam przepis , bo warto takim przepisem na pyszne ciasto

Moje domowe kucharzenie
Biała Pavlova – torcik bezowy 535

ubijamy jeszcze przez ok. 1,5 min. Okrągły spód od tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy ubitą pianę formując ją. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy, a dokładniej suszymy bezę 2 godziny w 150ºC. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy wysuszoną bezę do ostygnięcia. Zimną wyciągamy i dekorujemy kremem i owocami. Krem mascarpone Śmietanką 30% ubijamy z dodatkiem

PastelFood
Pieczarkowa z makaronem i majerankiem 167

Składniki:  400 g ugotowanego w osolonym wrzątku makaronu nitki  4 średnie marchewki  1 duży korzeń pietruszki  350 g pieczarek  5 łyżeczek suszonego majeranku  sól, pieprz do smaku  Przygotowanie:  Umyte i obrane jarzyny kroimy w kostkę razem z oczyszczonymi pieczarkami, zalewamy wodą i gotujemy, aż będą miękkie, dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku

Moja smaczna kuchnia
Pikantna wieprzowina w pomidorach 183

mielonej wieprzowiny  puszka pomidorów pelati, całych  2 ząbki czosnku  1/2 szklanki cieciorki z puszki, opłukanej  3 łyżki posiekanej natki z pietruszki  1 łyżka suszonego oregano  4 szczypty cayenne  oliwa  Przygotowanie:  Na oliwie podsmażamy plasterki czosnku razem z mieloną wieprzowiną, gdy mięso zmieni kolor, dodajemy puszkę pomidorów pelati razem z sokiem oraz

Moja smaczna kuchnia
Karkówka z grilla 199

podwójnej porcji. Podałam tradycyjnie, z młodymi ziemniakami i surówką z kapusty. Składniki: 8 plastrów karkówki 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy 5 łyżek oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka ziaren kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 ząbki czosnku, zmiażdżone sól i pieprz Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pokrojone w plastry i lekko rozbite płaty mięsa zalać marynatą

Czerwień i błękit
Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem 261

Składniki: (2 porcje)  2 podudzia z kurczaka  1 mała cukinia  3 ząbki czosnku  2 łyżeczki cząbru  1 łyżeczka suszonego oregano  2 szczypty ostrej papryki  3 łyżki oleju sól  Przygotowanie:  Podudzia z kurczaka myjemy, zdejmujemy skórę, osuszamy. Z oleju, cząbru, oregano, ostrej papryki i soli przygotowujemy marynatę, do której wkładamy plasterki czosnku

Moja smaczna kuchnia
Cannelloni z mięsem mielonym 263

innego jak Wasz pomysł. Polecam. Zaczynamy: Składniki na farsz : ok 500 gr mięsa mielonego wołowego ok 150 gr pieczarek 1 mała cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka bazyli suszonej pieprz, sól, 150-200 gr serka philadelfia 2-3 łyżki oliwy z oliwek 12 tub makaronu cannelloni *  kostka parmezanu Składniki na sos pomidorowy znajdziecie tutaj Wykonanie: Pieczarki kroimy

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania