Składniki: 1 kg kiszonej kapusty, 200 g suszonych podgrzybków, 1 cebula, 4 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, Przygotowanie: Kapustę kiszoną przepłukujemy dwa razy, aby nie była zbyt kwaśna. Następnie zalewamy ją zimną wodą i gotujemy ok. godziny. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Grzyby moczymy, jeśli nie mamy czasu to zalewamy
Aga w kuchniroku :) Wtedy smakują jeszcze lepiej :) SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg mąki, 500 ml gorącej wody, 1 jajko, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka soli. farsz: 1 kg kiszonej kapusty, 200 g suszonych podgrzybków, 1 cebula, 4 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, Przygotowanie: Ciasto: Mąkę rozsypujemy na stolnicy, na środek wbijamy jajko, dodajemy olej
Aga w kuchnisolą. Następnie skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy herbatą green tea lemon Teekanne. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Filety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu posypujemy suszonymi kolorowymi ziołami
Aga w kuchniDżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie
Aga w kuchnipomidorowym Makaron wegetariański Makaron z łososiem Makaron z kurkami Makaron z borowikami Makaron z łososiem i cukinią Makaron z pesto Makaron z rukolą i szpinakiem Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z tuńczykiem Pappardelle z brokułami Pappardelle ze szpinakiem Penne di pomodoro Penne z bakłażanem Penne z sosem szpinakowym Smażony makaron gryczany Spaghetti bolońskie Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara
Aga w kuchnicieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe
Aga w kuchni1/3szklanki mąki, 100 g białej czekolady, 2 garście suszonej żurawiny, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g miękkiego masła, 1/3 szklanki cukru, 1 jajko. Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy roztrzepane jajko i przesianą mąkę wraz z sodą. Mieszamy mikserem. Białą czekoladę łamiemy na kostki, a każdą kostkę dzielimy
Aga w kuchniSkładniki: 2 patroszone pstrągi, 2 plasterki cytryny, 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, 1 łyżka oliwy z oliwek. Przygotowanie: Pstrągi dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie osuszamy je papierowymi ręcznikami. Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek, soli, pieprzu cytrynowego i natki pietruszki. Taką marynatą nacieramy mięso pstrąga. Odstawiamy rybki
Aga w kuchniSkładniki: 4 garście rukoli, kilka pomidorków koktajlowych, 1 opakowanie mozzarelli w kulce, 2 łyżki oliwy, suszona bazylia, krem balsamiczny. Przygotowanie: Rukolę układamy na talerzu. Mozzarellę kroimy w plasterki i przekrawamy ja na połówki. Polewamy je oliwą i posypujemy bazylią. Połówki pomidorków koktajlowych układamy wraz z mozzarellą na rukoli. Całość polewamy sosem oliwą z oliwek oraz kremem
Aga w kuchnicukinie, 2 czerwone papryki, 2 żółte papryki, 2 cebule, 300 ml przecieru z pomidorów, 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis, 1/4 łyżeczki ognistej mieszanki przypraw w młynku Kamis, 1 łyżeczka suszonej bazylii Kamis, sól morska w młynku Kamis, pieprz czarny w młynku Kamis. Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę
Aga w kuchniSkładniki: 2 szklanki mąki, 130 g masła, 1/3 szklanki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, kilka kropelek aromatu migdałowego, 1 jajko, 1 żółtko, 2 garście suszonej żurawiny Kresto, 1 garść płatków migdałowych Kresto. Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy zimne masło i ucieramy, na konsystencję 'suchego
Aga w kuchniSkładniki: 2 kg kiszonej kapusty, 0,5 kg mięsa gulaszowego, 300 g boczku surowego wędzonego, 300 g kiełbasy, 1 cebula, 2 łyżki oleju Rapso, 1 garść suszonych grzybów, 1 łyżka przecieru pomidorowego, majeranek Kamis, ziele angielskie Kamis, liście laurowe Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie: Kapustę kiszoną płuczemy trzy razy. Przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą do wysokości kapusty
Aga w kuchnifajne zastosowanie. Kiedy go dostałam to pomyślałam sobie "czego to ludzie nie wymyślą" :) Górne wieczko zdejmujemy z kubeczka i wsypujemy różne suche przekąski dla naszego maluszka, np. orzeszki, suszone owoce czy ciasteczka. Po przechyleniu z kubeczka nic nie wyleci, a dzieci mają tendencję do rozsypywania różnych smakołyków z miseczek. Na wieczku są nacięcia, dzięki którym bez problemu można wyciągać
Aga w kuchnicukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i żółtkiem. Białko upić na sztywna pianę. Pianę z białka dodać do sera, delikatnie wymieszać. Masą serową wypełniać wydrążone jabłka. * Do masy serowej można dodać suszoną żurawinę lub rodzynki. Jabłka piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie przygotować sos karmelowy. Cukier wsypać do rondelka z grubszym dnem, zalać
kolorowotorcikowopokroić w kosteczkę. Dymkę wraz ze szczypiorem drobno posiekać. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wszystko połączyć z makaronem. Dodać pokrojoną w półplasterki mozarellę. Doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Sok z cytryny zmieszać z oliwą z oliwek, sosem polać sałatkę
Z miłości do słodkości