Pyszne jajka sadzone w kokilkach... sposób na szybkie i pyszne śniadanie :) Składniki: 2 jajka, 1/3 kiełbaski, 1 plasterek żółtego sera, szczypta suszonego koperku, szczypta słodkiej papryki, szczypta soli. Przygotowanie: Do kokilek (są to takie małe naczynia do zapiekania) na sam spód wkładamy pokrojoną w drobną kostkę kiełbaskę lub szynkę. Na to wbijamy jajko i posypujemy pokrojonym żółtym serem
Aga w kuchniSzybka i smaczna przekąska? Takie coś tylko z ciastem francuskim ;) SKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie, 4 łyżki ketchupu, ok. 10 kosteczek sera solankowego lub fety, 2 suszone pomidory w oleju, ok. 10 oliwek zielonych, ok. 7 oliwek czarnych, 30 g żółtego sera, do posypania: zioła prowansalskie. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory
Aga w kuchniwyższe, a przez to źle się kroiły. Smak jest rewelacyjny, słodkie i mega zbożowe:D Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 250g płatków owsianych górskich, 75g wiórek kokosowych, 100g suszonej żurawiny, 125g orzeszków ziemnych niesolonych (u mnie mieszanka studencka), 125g mieszanki nasion (dynia, słonecznik, sezam). Przgotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie płatki, ziarna, wiórki oraz bakalie. W małym
Aga w kuchnisoli i pieprzu. Mieszamy. Takie ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach. W tym czasie kroimy pieczarki w kosteczkę, namoczone grzyby suszone siekamy drobno. Pieczarki z grzybami podsmażamy na patelni i przyprawiamy. Piersi kurczaka rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na upieczonym cieście układamy rozbite piersi kurczaka, farsz grzybowy i zawijamy roladę
Aga w kuchniniespodziankę :) Składniki: 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych Kupiec, 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody, 100 g miękkiego masła, 1 jajko, 3 krople aromatu waniliowego, duża garść suszonej żurawiny, 30 g crispearls ciemnych. Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki: płatki owsiane, mąkę, cukier, żurawinę, crispearls ciemne oraz sodę. W drugiej misce mieszamy miękkie masło
Aga w kuchniSkładniki: 1 kg kiszonej kapusty, 200 g suszonych podgrzybków, 1 cebula, 4 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, Przygotowanie: Kapustę kiszoną przepłukujemy dwa razy, aby nie była zbyt kwaśna. Następnie zalewamy ją zimną wodą i gotujemy ok. godziny. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Grzyby moczymy, jeśli nie mamy czasu to zalewamy
Aga w kuchniroku :) Wtedy smakują jeszcze lepiej :) SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg mąki, 500 ml gorącej wody, 1 jajko, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka soli. farsz: 1 kg kiszonej kapusty, 200 g suszonych podgrzybków, 1 cebula, 4 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, Przygotowanie: Ciasto: Mąkę rozsypujemy na stolnicy, na środek wbijamy jajko, dodajemy olej
Aga w kuchnisolą. Następnie skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy herbatą green tea lemon Teekanne. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Filety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu posypujemy suszonymi kolorowymi ziołami
Aga w kuchniDżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie
Aga w kuchnipomidorowym Makaron wegetariański Makaron z łososiem Makaron z kurkami Makaron z borowikami Makaron z łososiem i cukinią Makaron z pesto Makaron z rukolą i szpinakiem Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z tuńczykiem Pappardelle z brokułami Pappardelle ze szpinakiem Penne di pomodoro Penne z bakłażanem Penne z sosem szpinakowym Smażony makaron gryczany Spaghetti bolońskie Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara
Aga w kuchnicieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe
Aga w kuchni1/3szklanki mąki, 100 g białej czekolady, 2 garście suszonej żurawiny, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g miękkiego masła, 1/3 szklanki cukru, 1 jajko. Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy roztrzepane jajko i przesianą mąkę wraz z sodą. Mieszamy mikserem. Białą czekoladę łamiemy na kostki, a każdą kostkę dzielimy
Aga w kuchniSkładniki: 2 patroszone pstrągi, 2 plasterki cytryny, 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, 1 łyżka oliwy z oliwek. Przygotowanie: Pstrągi dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie osuszamy je papierowymi ręcznikami. Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek, soli, pieprzu cytrynowego i natki pietruszki. Taką marynatą nacieramy mięso pstrąga. Odstawiamy rybki
Aga w kuchniSkładniki: 4 garście rukoli, kilka pomidorków koktajlowych, 1 opakowanie mozzarelli w kulce, 2 łyżki oliwy, suszona bazylia, krem balsamiczny. Przygotowanie: Rukolę układamy na talerzu. Mozzarellę kroimy w plasterki i przekrawamy ja na połówki. Polewamy je oliwą i posypujemy bazylią. Połówki pomidorków koktajlowych układamy wraz z mozzarellą na rukoli. Całość polewamy sosem oliwą z oliwek oraz kremem
Aga w kuchnicukinie, 2 czerwone papryki, 2 żółte papryki, 2 cebule, 300 ml przecieru z pomidorów, 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis, 1/4 łyżeczki ognistej mieszanki przypraw w młynku Kamis, 1 łyżeczka suszonej bazylii Kamis, sól morska w młynku Kamis, pieprz czarny w młynku Kamis. Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę
Aga w kuchni