susz - 5290 przepisów (strona:213/353)

Sajgonki ze świeżym szpinakiem i grzybami mun 134

bardzo smaczne, więc może dacie się skusić na odrobinę kuchni orientalnej?, wszystkie składniki znajdziecie na stronie  Sklep.naSushi.pl Składniki: papier ryżowy  ok. 15 sztuk  5-7 dag suszonych grzybów mun ok 10-15 dag Indyjskiego ryżu basmati 2 cebule 2 ząbki czosnku  jajko świeży szpinak lub mrożony pieprz sól  oliwa Grzyby zalewany gorącą wodą żeby zmiękły

Apetyczna babeczka
Pierogowa micha ze szpinakiem i grzybami 184

mrożonych grzybów, u mnie borowiki i kozaki 20 dag świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa sól pieprz 2-3 łyżki bułki tartej majeranek bazylia  Sprawdzone suszone zioła znajdziecie w Owocowym Raju Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić pokrojone grzyby, obsmażyć. Drobno posiekać cebulę i czosnek, dodać do grzybów i dalej smażyć. Kiedy cebula i grzyby ładnie się

Apetyczna babeczka
Ryżowe ciasto z jabłkami i cynamonem 193

obrać , podzielić na ćwiartki, w garnku podlewać kilkami łyżkami wody i sokiem z całej pomarańczy, gotować aż zmiękną i zrobi się jednolita masa. Dodać cynamon, anyż, goździki i kilka suszonych kwiatów lawendy. Na sam koniec dodać cukier oraz konfiturę morelową. Ugotowany ryż wymieszać z masą jabłkową i przełożyć do tortownicy o wielkości 28 cm . Piekarnik rozgrzać

Apetyczna babeczka
Budyń jaglany z musem figowo - malinowym 195

Figi znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl   Składniki: 3/4 szklanki  kaszy jaglanej   2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki soku malinowego 1/2 szklanki wody  10 dag  suszonych fig   szczypta soli  Kasze jaglaną wypłukać zimną wodą na sicie, ugotować w mleku ze szczypta soli. Pod koniec gotowania można kaszę lekko zmiksować. Wodę oraz sok malinowy wlewamy

Apetyczna babeczka
Wino z soku z brzozy, wino brzozowe 1176

brzozy: 3 litry soku z brzozy 1 limonka 1/2 cytryny 2 pomarańcze 90 dag cukru 30 dag rodzynek, kupując rodzynki przeczytajcie metkę czy nie były konserwowane siarką jak większość suszonych owoców, bo jeśli tak nic nam po nich!, ponieważ bakterie są już uśmiercone i z fermentacji nic nie będzie!, ja swoje dodałam z Owocowego Raju W soku rozpuszczamy cukier

Apetyczna babeczka
Kokosowe bułeczki cukrowe 171

stronę Skworcu.com.pl Składniki na 12 bułeczek: 45 dag mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 4-5 łyżeczek drobnego cukru 2 łyżeczki  brązowego cukru do posypania 1i 1/2   łyżeczka suszonych drożdży 1 jajo 3 łyżki masła 4 łyżki roztopionego masła do posmarowania bułeczek 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki  mleczka kokosowego z puszki 1 łyżeczka naturalnej esencji waniliowej

Apetyczna babeczka
Seler w sosie grzybowym 169

Selerowe kotlety w sosie grzybowym, a do tego ryż, kuskus lub kasza!, samo zdrowie :) Składniki: 1-2 selery jajko bułka tarta sól oliwa do smażenia Sos: 3 dag suszonych grzybów cebula po łyżce mąki i masła pół szklanki jogurtu naturalnego sól pieprz 1.Seler umyć i ugotować w łupinie. Gdy przestygnie, obrać,  pokroić w dość grube plastry. Każdy plaster posolić

Apetyczna babeczka
Anadama czyli chleb z melasą 136

stronę www.Skworcu.com.pl . Składniki: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 i 1/2 szklanki mąki razowej 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 i 1/2 g świeżych drożdży lub jedna łyżeczka suszonych drożdży 3 łyżki masła 1/2 szklanki melasy 2 łyżki ciepłej wody 2 i 1/2 szklanki wody  1. W rondlu rozgrzać masło, melasę i 2 łyżki wody, aż mało się

Apetyczna babeczka
Detox z ziarnami, gruszką i syropem klonowym. 192

zarodkami 2 łyżki nasion chia 2 łyżki ostropestu plamistego 5 dag pestek dyni 10 dag siemienia lnianego 2 łyżki błonnika 10 dag gruszki kandyzowanej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonych drożdży 5 łyżek syropu klonowego 350 ml wody  1. Przygotowujemy suche składniki w dużej misce.  2. Wodę łączymy z syropem klonowym, dodajemy do wymieszanych suchych składników. Gruszki drobno

Apetyczna babeczka
Nalewka z jagód goji na miodzie 148

goji zapewni nam solidna dawkę antyutleniaczy, minerałów, witamin i wielu innych składników :) Moje owoce jagód goji pochodzą od sprawdzonego sprzedawcy, czyli od Owocowego Raju :). Składniki na nalewkę: 30 dag suszonych jagód goji 1 litr wódki  2-3 łyżki prawdziwego miodu 1. Owoce goji zalewamy wódką w dużym słoju, lub w gąsiorze. Wierzch słoja przykrywamy bawełnianą, lnianą lub jedwabną tkanina

Apetyczna babeczka
Szparagi w occie jabłkowym 159

czas gdy skończy się sezon szparagowy. Składniki : 1 kg szparagów  1 szklanka octu jabłkowego lub winnego 1/2 łyżeczki ziarenek białego pieprzu gałązka świeżego estragonu, (można go zastąpić suszonym estragonem) sól 1.Szparagi obrać, przyciąć na rozmiar słoików, blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Włożyć do słoików. 2. Przygotować marynatę: ocet wymieszać z odpowiednią ilością

Apetyczna babeczka
KNÄCKERBRÖD 130

Jest to tradycyjny szwedzki chleb chrupki o wspaniałym smaku żytniego pieczywa. Otwór w środku tego chlebka to pamiątka po czasach, kiedy do suszenia nawlekano pieczywo na kij, który następnie wieszano na krokwiach. Można upiec mniejsze chlebki i związać je czerwoną wstążką, a następnie podarować komuś bliskiemu. Przepis na 8 chlebków: 45 dag mąki żytniej, mielonej w domu lub z przemiału

Apetyczna babeczka
Sajgonki z wieprzowiną i makaronem chińskim 213

dobre na każdą porę roku , można je dowolnie komponować , jak tylko chcecie! . Różnorodność składników do kuchni orientalnej znajdziecie na stronie www.sklep.naSushi.pl . Składniki na ok 20-24 sztuki : 6-7 suszonych grzybów mun 12-15 dag makaronu chińskiego 2 ząbki czosnku 1 duża marchew lub dwie małe 40 dag mielonej wieprzowiny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego świeży imbir

Apetyczna babeczka
Gulasz ze schabowego i grzybów leśnych 154

Jako, że jestem zapalonym grzybiarzem, to zapewne w tym sezonie pojawi się wiele ciekawych propozycji na to jak ,, ugryźć ,, leśnego grzyba. Samo suszenie i marynowanie to dla mnie trochę mało :), więc będę tworzyć nowości i pokazywać te już przetestowane przepisy, oto jeden z nich...czyli leśny gulasz ..... Składniki dla 4-5 osób: 50 dag grzybów leśnych, (prawdziwek, kozak, maślak, podgrzybek

Apetyczna babeczka
Kabanosiaki na drożdżowym cieście curry 128

łyżeczki curry w proszku 2 stołowe łyżki oliwy z oliwek od Hiszpańskich Delikatesów Nadzienie: 4-6 sztuk kabanosów 4 średnie cebule oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku 10-15 dag sera żółtego w kawałku do starcia sól pieprz 1.  W szklance wody rozpuścić drożdże z cukrem, odstawić na 15 minut. 2. Do miski przesiać mąkę

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania