dodajemy ubite białka i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy podłużne kotlety, panierujemy w bułce tartej. Kotlety pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z suszonym tymiankiem. The post Kotlet pożarski light appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfolii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek(!), kilkoma listkami świeżej bazylii i miksujemy na gładką masę. CHIPSY Z JARMUŻU: Piekarnik rozgrzewamy do 100 stopni. Liście suszymy 15 - 20 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. ZUPA: Olej rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Dymkę, czosnek i imbir drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy minutę, dodajemy zieloną
Tajskie smakiświeżych drożdży, 1 płaska łyżka soli, 250 ml letniej wody, ½ łyżeczki cukru, 250 g mąki pszennej, 150 g mąki pełnoziarnistej, 5 łyżek ziaren słonecznika, 1 łyżeczka suszonego lubczyku, 1 łyżka kminku całego, 4 łyżki płatków owsianych górskich. Przygotowanie: Do dużego głębokiego naczynia (najlepsza miska) wsypujemy pokruszone drożdże, sól, cukier, 3 łyżki mąki i zalewamy wodą. Wszystkie składniki
Moniki Smakołykikawusie. Te wypijane w szale tworzenia blog wpisów ;) Baza: 2 szklanki mleka owsianego, banan, jabłko Koktajl 1: garść słonecznika, łyżeczka cynamonu Koktajl 2: łyżka kakao, garść suszonej żurawiny Mleko owsiane zblendowałam z jabłkiem i bananem. Rozlałam na dwie porcje. Do cynamonowego słonecznika, jak się nie trudno domyśleć, dodałam słonecznik i sypnęłam cynamonem. Analogicznie do czekoladowego wsypałam
bastalenazupy mlecznej, lub - tak jak ja - wypić samo. Powstałą pulpę migdałową możemy dodać do płatków owsianych, sernika, itd.... Jeżeli chcemy żeby mleko było słodsze, do namaczania i miksowania dodajemy suszone daktyle. Przepis znalazłam na stronie WEGANIE . Mleko po przygotowaniu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż dwa dni. No to zaczynamy! :) Składniki: 1 szklanka migdałów Felix 3 szklanki
My Culinary Artplacków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem. 3. Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli
zjem to blog kulinarnyzimno. Składniki: Ciasto drożdżowe: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 50 g masła roztopionego 5 łyżek wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem 0,5 szkl mleka 50 g świeżych drożdży 6 parówek ( z dużą zawartością mięsa około 80%) 1 jajko 2 łyżki wody Dodatki musztarda kielecka delikatesowa ketchup kielecki
Ala piecze i gotujedbają o linię. Deser przygotowuje się błyskawicznie a smakuje wybornie. Zatem zapraszam! SKŁADNIKI: - śliwki (ja użyłam śliwki dąbrowieckiej) - 2 łyżki miodu eukaliptusowego - 20 posiekanych migdałów - 3 łyżki otrębów z suszonymi śliwkami - 3 łyżki płatków pszennych błyskawicznych - odrobina masła maksymalnie 1 płaska łyżeczka na całą formę - kardamon Naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż śliwki, polej miodem, posyp kardamonem i mieszanką płatków, otrębów
SMYKWKUCHNIekspresowe (rustykalne bagietki) Bułki domowe wielozbożowe Chleb z garnka Bułka paryska ekspresowa Składniki na 8 dużych paluchów: - 400 g mąki pszennej + ok 100 g do podsypywania ciasta - 7 g suszonych drożdży - 300 ml ciepłej wody - 1 łyżka oliwy - 1 czubata łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka cukru Przygotowanie: w misie robota mieszamy suche składniki. Ciepłą wodę mieszamy z oliwą i wlewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki 1 duża cukinia 1 średnia cebula 4- 5 łyżki mąki krupczatki i łyżka mąki pszennej (zależy od tego jak rzadka będzie masa) 1 duże jajo łyżeczka tymianku suszonego łyżeczka kurkumy pieprz do smaku sól Dodatkowo 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka kurkumy sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie Cukinie dokładnie myjemy, obieramy ze skóry i trzemy
Symfonia SmakówChyba najlepsze śniadanie jakie miałam okazję jeść. I na dodatek fit! Składniki (na dwie porcje): 9 łyżek płatków owsianych szklanka mleka 0,5 % garść suszonej żurawiny garść orzechów włoskich jabłko banan łyżka cukru trzcinowego nierafinowanego pół łyżeczki cynamonu orzechy/mięta lub owoce do dekoracji Płatki owsiane mieszamy z cynamonem i żurawiną, zalewamy mlekiem i wkładamy do lodówki najlepiej na całą
Mango Papajamały kalafior pieczarki około 10 sztuk puszka pomidorów w zalewie (400g) ziele angielskie, liść laurowy (3 sztuki) chilli (pieprz kajeński), curry (2 łyżki) sól, pieprz w ziarnkach natka pietruszki suszona (2 łyżki) Kapustę odsączyłam, przepłukałam i poszatkowałam. Zagotowałam z dodatkiem łyżeczki soli, pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego. Pieczarki oczyściłam i pocięłam w plasterki. Kalafiora podzieliłam
bastalenapilawach robionych na Trynidadzie .Różnią się one od innych tym , że używa się w nich oleju kokosowego i mleczka kokosowego. A po za tym pikantnych przypraw i słodkich suszonych owoców. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniZebrane grzyby trzeba jak najszybciej i najlepiej przetworzyć. Część oczywiście trafi do słoików bo bardzo lubimy kurki marynowane i sałatkę z opieniek. Na swoje świąteczne występy czekają w słojach suszone borowiki a ja nabrałam ochoty na grzybowy obiad. Dawno nic nie piekłam więc postanowiłam przygotować na obiad smakowitą tartę - kruchą i pachnącą. Wypełniłam ją kremowym, pysznym nadzieniem z serków Almette
Smaczna Pyzaskładniki w sam raz na leczo. W moje ręce wpadł pęczek świeżego majeranku. Nawet nie miałam pojęcia, że ma podobny smak, ale nieco delikatniejszy od eukaliptusa. Jednak suszone zioła nie oddają tego wszystkiego, co świeże. Dlatego warto założyć "parapetową" szklarnię i hodować własne zioła. Leczo SKŁADNIKI: - 2 duże cukinie - 3 duże papryki (różne kolory) - pęczek świeżego majeranku
Zainspiruj się kuchnią