przygotowania farszu, czy to do pierogów, czy do krokietów. Można też przygotować właśnie pastę z kurczaka z jajkiem, szczypiorkiem i majonezem. Inne propozycje na pasty do kanapek: Pasta z suszonych pomidorów Pasta z avocado i sałaty Pasta rybna do kanapek Pasta jajeczna Tapenada z czarnych oliwek Bardzo smaczna Pasta z kurczaka z jajkiem i szczypiorkiem: Kurczak może być pieczony, wędzony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięziemniaki. Nie przepadam za tymi tradycyjnie gotowanymi w osolonej wodzie, więc kombinuję jak mogę :) Dziś postanowiłam ponownie je upiec, ale tym razem trochę inaczej. Składniki: ziemniaki sól rozmaryn suszony zioła prowansalskie chilli bułka tarta Ziemniaki kroimy w dowolny sposób, i obgotowujemy na półtwardo, bez soli. Następnie je odcedzamy i odparowujemy. W międzyczasie mieszamy bułkę tartą z przyprawami. Ziemniaczki obtaczamy
chwile dla mnieWootwórni ) kilka plastrów wędzonego boczku 1 jajo + białko, które zostało z robienia ciasta ok. 200 g śmietany 18 % dwie łyżki mleka łyżeczka gałki muszkatołowej tymianek suszony rozmaryn świeżo mielony pieprz sól 1 ząbek czosnku Dodatkowo Prażone pestki dyni, ziarna słonecznika, konopi ( "Euforia" Ziarenkowo ) Marynata do dyni oliwa z oliwek + olej rydzowy (opcjonalnie) sól, pieprz dużo tymianku
Symfonia Smakówmożna zaczynać ucztę. A jakie są Wasze ulubione przepisy na dania z grzybami? Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne kilka podgrzybków 1/2 białej cebuli 1 łyżeczka posiekanego tymianku (albo suszonego) sól, pieprz 2-3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić na durszlaku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu
Pasja Smakupora na zioła, których dodać musimy dużo i ostateczne doprawianie. Jeśli sos nie będzie dość gęsty, dodajemy trochę przecieru pomidorowego. Podajemy oczywiście z makaronem, całość posypujemy żółtym serem i suszoną bazylią. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki: 1/4 małej dyni hokkaido 1/2 cukinii kilka kromek czerstwego chleba kilka plasterków sera, pokrojonego w paski 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, cukinię w półplastry, wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez 40 minut w temp
Moja smaczna kuchniaprzyprawa grill barbecue Royal Brand, 1 mniejsza cebula,1 łyżka soli morskiej, 2 łyżki włoszczyzna, 1/2 szklanki tarta bułka, 4 łyżki olej rzepakowy, 2 sztuki pomidor, 1 łyżka bazylia suszona mielone wieprzowo-wołowe dobrze wyrobić z jajkiem, bułką odciśniętą z wody, cebulą pokrojoną w kostkę, przyprawą barbecue z solą, zmiksowaną w blenderze włoszczyzną, tartą bułką na oleju smażyć owalne mielone
W Mojej Kuchni Lubięczerwone curry po tajsku Royal Brand: produkt naturalny, bez soli - skład: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone - opakowanie: 50 gram
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk matiasy filety, 2 sztuki cebula czerwona, 3/4 szklanki śliwki suszone, - do smaku pieprz kolorowy ziarnisty, 1 łyżka cytryna sok, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1 łyżeczka cukier śliwki bez pestek zalać letnią wodą na 1 godzinę, potem wodę wylać i śliwki drobniej pokroić matiasy filety zalać w misce zimną wodą i na godzinę odstawić - po tym czasie wodę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 10 sztuk matiasy, 2 sztuki cebula czerwona, 1 puszka fasolka biała, 2 sztuki ogórki kiszone, 1 łyżeczka cukier, 1 łyżka sok z cytryny, 1 łyżka suszonej chilli, - ile potrzeba olej rzepakowy matiasy wymoczyć 1x w zimnej wodzie przez godzinę i odlać na sito, aby obciekły z wody, pokroić je w 1 cm kawałki cebulę pokroić w cienkie pół plasterki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 9 sztuk papryka, 2 torebki kasza gryczana, 20 dag mielone wieprzowe, 1 sztuka cebula, 1 łyżka podgrzybki suszone mielone, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżka vegeta, - ile potrzeba woda ugotować 2 torebki kaszy gryczanej i gotową wysypać z torebek z papryki ściąć czubki i oczyścić z pestek, opłukać kaszę wymieszać z mielonym
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 sztuki kurczak z rosołu, 6 szklanek Wywar z rosołu, 1/2 pęczka warzywa z rosołu, 2 łyżeczki pieprz ziołowy, 1 łyżeczka curry, 1/2 łyżeczki chilli suszona mielona, 1 łyżka natka pietruszki, 2 saszetki ryż ugotowany kurczak z rosołu obrać z kości, chrząstek i mięso podzielić na mniejsze kawałki do garnka dać mięso obrane, wywar rosołowy, pokrojone w kostkę seler
W Mojej Kuchni Lubięwołowe krojone, 3 litry wywar drobiowo-wołowy, - w opisie zasmażka, 1 łyżeczka kolendra mielona, 1 łyżeczka kurkuma mielona, 1 łyżeczka gorczyca mielona, 1 łyżeczka pieprz ziołowy, 1 łyżeczka chili suszona mielona, 2 łyżki majeranek, - do smaku maggi flaki wołowe zagotować w wodzie z 5 minut i wylać na sito, opłukać do wywaru rosołowego z kurczaka i wołowiny włożyć opłukane flaki
W Mojej Kuchni Lubiędodać śmietanę 18%, kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, kurkumę i wszystko dobrze wymieszać ręką cebulę pokrojoną zeszklić na łyżce oleju i przestudzoną dodać do mięsa i dodać paprykę zmieloną suszoną ostrą i jeszcze raz dobrze wszystko wymieszać i odstawić na 30 minut formować owalne mielone i smażyć na bardzo rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron usmażone mielone pod przykryciem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 litr mleka w worku 2%, 2 szklanki maślanki w worku, 2 czubate łyżki śmietana gęsta 18%, 3/4 łyżeczki sól, 2 łyżki suszony czosnek niedźwiedzi z Royal Brand, 1/2 łyżeczki soku z cytryny do mleka w rondlu wsypać sól i czosnek niedźwiedzi, mleko podgrzać do 85C - sprawdzić termometrem do pieczenia mięs lub nastawić kuchenkę na taką temperaturę gdy jest
W Mojej Kuchni Lubię