pomocą noża lub specjalnej tarki do robienia plasterków. Przy użyciu pędzelka nanieść olej na każdy plasterek z dwóch stron a następnie posypać solą oraz ulubionymi przyprawami (papryką, pieprzem, suszonym czosnkiem). Plasterki rozłożyć na papier do pieczenia i wstawić ma 5 minut do mikrofalówka ustawiając najwyższą moc grzania. Po tym czasie sprawdzić czy chipsy są chrupiące, jeśli nie, wstawić na kolejne
Złote przepisystopni. Z pomarańczy wycisnąć sok, a następnie zagotować go z gałązką rozmarynu i zredukować. Buraka obrać, wykroić kuleczki za pomocą specjalnej łyżki i dodać do sosu pomarańczowego. Suszone śliwki kalifornijskie ugotować w winie, dodać anyż i imbir. Następnie zmiksować na mus. Pozostałości z buraka zmiksować na gładkie purée z dodatkiem 3-4 łyżek musu śliwkowego . Pierś z gęsi pokroić
Pasja Smakuwycinania z niego okrągłych placuszków oszczędza nam czas i pracę, bo nie zostawia skrawków, które trzeba ponownie zgniatać :) Na ciasto nakładamy farsz i zagniatamy. Ja obok farszu kładłam kawałek suszonego pomidora dla urozmaicenia smaku pierogów. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku i wyławiamy je, gdy zaczną wypływać utrzymując się na powierzchni wody. Smacznego
Taste Of My Daykroimy w plastry o grubości 5mm. Na talerzu układamy naprzemiennie plaster pomidora i mozzarelli, całość przyozdabiamy listkami bazylii. A następnie całość polewamy oliwą z oliwek (ja używam oliwy z suszoną bazylią). Smacznego
Taste Of My DaySkoro było ulubione ciasto, dzisiaj czas na podzielenie się z Wami przepisem na moją ulubioną zupę, czyli krem z pomidorów! Pomidory uwielbiam pod każdą postacią, świeże, duszone, suszone, przetworzone... Moi bliscy wiedzą, że ketchup dodaję niemal do wszystkiego. Ale wracając do tematu postu, ze względu na porę roku i pomimo marca temperaturę (o zgrozo) -15 stopni (tyle stopni wskazywał termometr
Taste Of My Dayprzesmażamy na wolnym ogniu pod przykryciem, następnie dolewamy szklankę wody i dusimy aż dynia zmięknie. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, gałką muszkatołową oraz odrobiną tymianku świeżego lub suszonego, który rozcieramy w palcach przed dodaniem. Według preferencji, warzywa można rozgnieść widelcem. Dodajemy śmietanę, mieszamy i wraz z makaronem nakładamy na talerz. Smacznego
Taste Of My Dayzaspokoić chęć na słodycze tak żeby nie musie obawia się o sylwetkę, a jednocześnie dostarczyć organizmowi wiele cennych składników? Najlepiej upiec ciasteczka owsiane, z dodatkiem suszonych owoców, ziaren, miodu i banana :) Te ciasteczka nie dość, że są bardzo smaczne i sycące (dzięki dużej zawartości błonnika), to dodatkowo znajdziemy w nich witaminy i składniki mineralne (witaminy B1, B6, E, cynk, żelazo
Taste Of My Daylitra mąki / 1,2 szklanki łyżeczka soli łyżeczka cukru 10 g drożdży 150 ml wody sól morska gruboziarnista zioła: bazylia, tymianek, oregano,... dodatki: oliwki, pomidorki koktajlowe lub suszone, czosnek, sól morska,... Przygotowanie: Wszystkie składniki (z wyjątkiem dodatków) przekładamy do miski i przy użyciu łyżki łączymy ze sobą. Powstałe gęste i lepkie ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny
Taste Of My Dayłączenie wszystkich składników i przygotowanie najwspanialszego BURGERA ever :) Dodatki do burgerów to kwestia Waszej wyobraźni, tylko ona może nas ograniczyć :) Najpopularniejsze z nich, to przykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko Przygotowanie: Bułkę kroimy na pół. Każdą z części
Taste Of My Daycebulę w piórka i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebulka się zeszkli, na patelnię dodajemy brokuły i drobno posiekaną papryczkę chilli. Opcjonalnie, jeśli lubicie, możecie również użyć pomidorów suszonych pokrojonych w paseczki (ilość wg uznania, kilka sztuk). W osobnym garnuszku podgrzewamy śmietanę i pokruszony lazur, aż ser się rozpuści i masa zacznie bulgotać. Gorącą śmietanę z lazurem przekładamy
Taste Of My Dayszklanki mleka 1 szklanka otrębów owsianych 2 jajka łyżka oleju czubata łyżka mąki szczypta soli I. Nadzienie z serem feta: 1/3 kostki sera feta 4 - 5 pomidorów suszonych II. Nadzienie z makrelą: pół wędzonej makreli 2 jajka na twardo łyżka ketchupu 10 g śmietankowego serka kanapkowego pieprz Przygotowanie: Naleśniki: Szpinak rozmrażamy, odlewamy wodę, która się zebrała, dodajemy jajka, mleko
Taste Of My Daykaszy gryczanej cukinia 3 pieczarki 2 papryczki chilli pół wiązki selera naciowego puszka pomidorów bez skórki łyżka śmietany pierś z kurczaka (ja wykorzystałam ok 2/3 pojedynczej piersi) opcjonalnie pomidory suszone przyprawy: sól, pieprz, zioła, papryka ostra Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania potrawy, wstawiamy na gaz wodę na kaszę, ok szklanka wody na 4 garście kaszy, gotujemy na niewielkim ogniu
Taste Of My DaySkładniki: 8 - 10 dużych buraków 30 dag mięsa mielonego ser feta łyżeczka suszonego oregano skórka otarta z cytryny sól, pieprz cebula Przygotowanie: Obecnie możemy kupić już ugotowane i obrane buraki, jeśli jednak nie macie takich w swoim sklepie, należy je umyć i ugotować bez obierania, najlepiej w szybkowarze. Wówczas od momentu zagotowania, na minimalnym gazie powinny spędzić w garnku
Taste Of My Daypomysły na sałatkę na zimno i na ciepło, którą opcję Wy wolicie? Składniki: sałata lodowa pieczarki cukinia pomidor jajko na twardo Ewentualnie dodatkowo: kurczak awokado rukola oliwki czarne pomidory suszone Wykonanie: Sałatę grubo kroimy i przekładamy na talerz. Podobnie postępujemy z pomidorem. Cukinię oraz pieczarki również kroimy, a następnie smażymy. Ja do smażenia użyłam nowego odkrycia czyli sosu do smażenia
Taste Of My Daypatelnię, gdyż przypomina ona wówczas omlet, zamiast jajecznicy. Podajemy tak jak lubimy najbardziej - ja tradycyjnie z pomidorem :) Smacznego! 2. Jajecznica a'la śródziemnomorska jajka cukinia pieczarki oliwki pomidory suszone ser feta opcjonalnie: papryczka chilli, szparagi marynowane tłuszcz Warzywa kroimy tak jak lubimy, ja w jajecznicy preferuję niewielkie kawałki dodatków, dlatego pokroiłam je w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy
Taste Of My Day