Stek minutowy w sosie gorgonzola 133Stek minutowy to wyjątkowy stek. Robimy go z cienkich kawałków wołowiny grubości około 1 cm. I jak nazwa mówi - smażymy około minuty z każdej strony. Błyskawiczne, pewne i pyszne. Wychodzi za każdym razem i można go podawać z dowolnymi dodatkami. Zrobiony w ten sposób stek będzie dobrze wysmażony - bez różowego mięsa w środku
Milion Smaków
Stek T-Bone w sosie z zielonego pieprzu 138Jestem miłośnikiem steków, a więc nie mogło tutaj zabraknąć słynnego steku T-Bone. To wyjątkowa rzecz dla miłośników mięsa, którą ciężko trafić w polskich sklepach. Nazwa pochodzi od charakterystycznej kości w kształcie litery T, która rozdziela dwa rodzaje mięsa: polędwicę i rostbef. Te dwa rodzaje mięsa tworzą nam też trudność podczas przygotowywania, bo smażą się w różnym czasie. Efekt(...)wynagradza nam trudność w dostaniu mięsa i przygotowywaniu. T-Bone to pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika steków
Milion Smaków
Tuńczyk z grilla – stek z tuńczyka 186Steki z tuńczyka grubości około 2,5 cm, sól, pieprz, oliwa Steki z tuńczyka oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Odłożyć na 30 minut. Grillować bezpośrednio na ruszcie pod przykryciem 8 – 10 minut. Taki stek można przyrządzić również w domu. Wystarczy patelnia grillowa. zastawa
królestwo garów
Stek wołowy sauté na przepyszną sylwestrowo - noworoczną kolację we dwoje 174jeszcze inni zdecydują się przywitać nowy rok tylko we dwoje - romantycznie, przy świecach i winie. Oto propozycja pysznej, sycącej, ale nieobciążającej kolacji na upojny wieczór we dwoje: Składniki: 2 steki wołowe z rostbefu lub polędwicy (o grubości ok 1,5 - 2 cm) sól, pieprz masło czosnkowe ulubiona sałatka ziemniaczki pieczone Przygotowanie: Steki (pakowane próżniowo) rozpakować by odzyskały barwę. Rozgrzać patelnię(...)minuty (w zależności jaki stopień wysmażenia wołowiny preferujemy). Pod koniec smażenia obsypujemy równomiernie solą i świeżo mielonym pieprzem. Tuż po zdjęciu z patelni kładziemy na każdy stek kosteczkę masła czosnkowego i dajemy mięsu chwilkę "odpocząć" nim je pokroimy. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną, lekką sałatką. Ja proponuję taką na bazie mieszanki sałat i dressingu musztardowo- ziołowego . Przygotowanie
Kuchnia po mojemu
Tuńczyk w sosie teriyaki 200bardzo intensywny, jednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki: 2 steki z tuńczyka grubości 2cm 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody oliwa z oliwek rozmaryn, imbir mielony, pieprz 3 łyżeczki miodu 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki wódki(opcjonalnie) Przygotowujemy(...)marynatę z oliwy z oliwek i rozmarynu. Smarujemy nią steki i odstawiamy na godzinę Sos sojowy, wodę, miód, cukier, wódkę mieszamy ze sobą i podgrzewamy. Dodajemy imbir i gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy
Czerwona Porzeczka
Klasyczny domowy sos do steków 200czasu do czasu). Następnie przygotowany sos ostudzić i odcedzić. Usunąć cebulę i czosnek. Sos przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje podawany następnego dnia po przygotowaniu. Klasyczny domowy sos do steków is a post from: naRuszcie.pl The post Klasyczny domowy sos do steków appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcie
Pieczony stek z łososia na szpinaku 253wartościach odżywczych ryb i szpinaku nie będę się rozpisywał. Gdyż wpajano nam to już od najmłodszych lat. Dlatego dziś pora na rybkę. A konkretnie, pieczony stek z łososia na szpinaku. Samo zdrowie na talerzu, a do tego smacznie. Czas przygotowania: 35 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 200 g świeżego łososia ze skóra(...)wzdłuż, uważajmy aby nie rozciąć go do końca. Jeśli mamy łososia ze skórą nacinamy mięso do samej skóry. Powstałe kawałki mięsa rozkładamy na boki, coś na wzór skrzydeł motyla. Stek z łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy go na blaszce posmarowanej odrobiną oliwy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C na ok. 20 min. PRZYGOTOWANIE szpinaku: Na oliwie podsmażamy drobno
kulinarnyJa
Wołowe szaszłyki ze skrawków stekowych 175octu z czerwonego wina 2 - 3 cm kawałek imbiru, w plasterkach 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki chili 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu pozostałe składniki ok 500 g gotowych steków z antrykotu lub rostbefu, Oliwa z oliwek do posmarowania grilla Bambusowe lub drewniane patyczki szaszłykowe na grill przygotowanie Umieść wszystkie składniki marynaty w małej misce, mieszać do połączenia. Steki ułożyć(...)desce i pokroić w cienkie paski. Dołożyć steki do marynaty, dobrze wymieszać, i zostawić na min 30 minut - do 2 godzin. Bambusowe patyczki zamoczyć. Rozpalić grill. Podczas gdy grill się rozpala, ponadziewać paski wołowiny na patyczki - pojedynczo. Gdy wszystko jest gotowe do grillowania, posmarować kratki grilla z oliwą z oliwek (namoczyć papierowy ręcznik w oliwie z oliwek, i przy
Stare Gary
Biała kiełbasa z cebulą 259Prosto, szybko i smacznie.. biała kiełbasa 2 -3 cebule smalec przyprawa do steków Kiełbasę włożyć do rondla, zalać zimną wodą. Dodać 2 łyżki smalcu i parzyć na małym ogniu bez przykrycia. Kiełbasę wyjąć, ponacinać i zrumienić na smalcu na złocisty kolor.Dodać cebulę, posypać przyprawą i dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru. Skład(...)przyprawy do steków : pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie : do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree
Moje domowe kucharzenie
Mięcho 390Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami
Gotuj z Misiem
Stek z wolowiny z warzywami w sosie azjatyckim 188Śląsk, by przeprowadzić warsztaty na temat żywienia dzieci, w trakcie których Grzegorz Łapanowski zaproponował nam nowe spojrzenie na kuchnię dla dzieci. Okazało się że dzieci uwielbiają m.in krwiste steki,dania z woka, czy inne wydawałoby się wynalazki dla dorosłych. W trakcie warsztatów Grzegorz przygotował wołowinę po azjatycku, która bardzo nam zasmakowała. Kilka razy odtwarzałam ten przepis w domu, gdy rozpoczyna(...)modyfikującego je za każdym razem tak, by danie smakowało nam coraz lepiej i miało niepowtarzalny smak. Ostatnio moja wersja tego dania wygląda tak i chyba jest najlepsza. Półkrwisty stek w przepysznym azjatyckim sosie i kruche warzywa. Mniam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Stek z antrykotu 208dostał ślinotoku na widok pięknie wysmażonego steka, porządnego kawałka wołowiny. Ja tak. Dlatego kiedy mogę, raz na jakiś czas kupuje w sklepie porządny ładny stek z antrykotu - wołowiny sezonowanej w popularnym sklepie sieciowym (używam steków z Sokołowa). Jak na razie jeszcze się nie zawiodłam na jakości ich mięsa. Dobrze przygotowane mięso jest soczyste, kruche i pyszne. Wystarczy sól, pieprz, może
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Stek z pesto z koperku 212Gorący, soczysty, krwisty STEK Z PESTO Z KOPERKU brzmi jak spełnienie najskrytszych marzeń w ten styczniowy dzień. Jego wykonanie,wbrew pozorom, jest dziecinnie proste, a smak na długo pozostaje w pamięci. Artykuł Stek z pesto z koperku pochodzi z serwisu MenMagazine
Menmagazine
14 LIPCA – COOK UP NA GRILLU – WARSZTATY KULINARNE – WARSZAWA 24614 lipca Cook Up zaprasza na wyjątkowo treściwe warsztaty kulinarne.... Artykuł 14 LIPCA – COOK UP NA GRILLU – WARSZTATY KULINARNE – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Steki z piersi indyka 164Steki z piersi indyka podałam kilka dni temu na obiad i moi chłopcy – szczególnie ten najstarszy – byli zadowoleni z przepysznego obiadu z mięskiem w roli głównej. Nie spodziewałam się tak ciekawego efektu, tym bardziej, że zawsze piersi indyka podawałam w najzwyklejszy i najprostszy sposób – podsmażone w panierce na patelni. Ponowne skorzystanie ze […] The post Steki z piersi indyka
Magiczny Garnek