Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty

Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty

Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty

Przepis na : sałatka

Słodki i soczysty granat w połączeniu z orzeźwiającą miętą stanowią doskonałe tło dla treściwych pieczonych filetów z kaczki. Niecodzienne a proste danie. Czas : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3 Jak upiec filety z kaczki Kaczka to chyba najwdzięczniejszy kulinarnie drób. Mięso jest zwarte, soczyste o wiele bardziej aromatyczne niż kurczak i łatwe w obróbce. Trzeba tylko wiedzieć jak je przygotować. Z filetami sprawa jest taka, że można je „przeciągnąć” i wtedy będą twarde jak podeszwa ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, mięso, sałatki, sałatka, pierś, sałata, piersi, rukola, kurczak, roszponka, sałatka z granatem, mięsa pieczone, piersi z kaczki, filet z kurczaka, sałatka z rukolą, sałatka z roszponką, kurczak pieczony, sałatki do pracy, sałatka do pracy, sałatka z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.