Steki - Rostbef.

Steki - Rostbef.

Steki - Rostbef.

Przepis na : obiad

Składniki: 2 steki wołowe (1,5 cm grubość) 4 łyżki oliwy  2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka rozmarynu 4 ząbki czosnku Mięso płuczemy i suszymy papierowymi ręcznikami. Oliwę, musztardę, rozmaryn i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie ze sobą mieszamy. Mięso dokładnie pokrywamy marynatą z każdej strony i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.  Średnio wysmażony stek smażymy na średnim ogniu przez 7 minut z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dobrze jest zostawić stek na talerzu n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.