Wołowina w sosie ostrygowym z nerkowcami
Wołowina w sosie ostrygowym z nerkowcami
Przepis na : obiad
Wołowina w sosie ostrygowym z nerkowcami to klasyczne danie serwowane w wielu chińskich i tajskich restauracjach. Ja je wprost uwielbiam. Połączenie mięciutkiego, wołowego mięsa, smażonej papryki, słonawego sosu ostrygowego i chrupiących nerkowców jest po prostu genialne. Jeśli lubicie ostre jedzenie, możecie wzbogacić potrawę o posiekaną, świeżą papryczkę chilli. Ja tym razem wybrałam wersję łagodną. Taka wołowina najlepiej smakuje podana z ryżem jaśminowym. Wołowina w sosie ostrygowym z nerkowcami: 2 steki wołow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, papryka, ryż, mięso, tarta, imbir, orzechy, makarony, makaron, stek wołowy, sos do ryżu, wołowina, obiad, sos do makaronu, dania chińskie, ryż smażony, makaron smażony, ryż po chińsku, makaron po chińsku, dania z makaronem, makaron na obiad, obiad z makaronem
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję