Majonez mieszamy ze śmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany). Każdą tortillę smarujemy po ok. łyżeczce ketchupu i sosu majonezowo-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kurczaka i pokrojony ser. Zawijamy w kopertę. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec w piekarniku. *torille w Snack Wrap'ach z restauracji McDonald są mniejsze niż
Słodka Stronaposypać cukrem i wymieszać. Do miseczki zetrzeć skórkę z cytryny (1 łyżeczka), dodać majonez, śmietanę i pieprz i dobrze wymieszać powstały sos. Do selera dodać odsączone rodzynki oraz sos majonezowo-śmietanowy i dobrze wymieszać. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Sok z cytryny można zastąpić mniej zdrowym kwaskiem cytrynowym. Rodzynki (w wersji bardziej wytrawnej, dla samych dorosłych) można namoczyć w białym, wytrawnym
Gospodyni MiejskaGrillowa sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi... Kawałki ziemniaków. Kosteczki ogórków konserwowych. Drobno posiekany koperek. I sos majonezowo-śmietanowy. Prosta, szybka i tania. Idealna do dań z grilla. Polecam! Składniki: 1 kg młodych ziemniaków; 2 średnie ogórki konserwowe; Pęczek koperku; 4 łyżki majonezu; 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ziemniaki wyszorować pod bierzącą
Gospodyni Miejskapędzlem rozprowadziłam po całej brytfannie. Ułożyłam delikatnie muszle na dnie. Teraz przygotujemy sos. Zagotuj wodę i dodaj koncentrat pomidorowy Dworski, sól lub kostkę rosołową, dodaj śmietanę , lekko zagotuj. Sos pomidorowo-śmietanowy gotowy! Zalej nim muszle makaronowe. I do piekarnika. Aż muszle się zapieką i napęcznieją w sosiku. Po upieczeniu zostaw je jeszcze w środku, niech do siebie dojdą. Wyłóż
Z Kuchni Do Kuchniobserwujących 23 posty 47 ,463 wyświetleń najpopularniejsze posty : Roladki z kurczaka w szynce wędzonej Makaron z sosem warzywno-śmietanowym Lunch box po męsku Po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy . Dziękuję
Magiczne Życie MartySesja minęła! Jest idealny czas, aby próbować nowe mieszanki smaków. Dzisiaj chciałabym Wam pokazać mój jeden z lepszych i szybszych sposobów na głód i na kurczaka!:) Kurczak w sosie porowo-śmietanowym piersi z kurczaka - 0.5 kilo por - 1 sztuka śmietana kwaśna 18% - ok. 2 - 3 łyżek kostka rosołowa (lub bulion) olej do smażenia, (lub oliwa) przyprawy: sól, czarny pieprz
Kuchnia moimi oczamiwyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem grzybowym lub śmietanowym
Praktyczna plszklance gorącego syropu rabarbarowego pochodzącego z gotowania rabarbaru. Wystudzone tartaletki posmarować delikatnie chłodnym budyniem. Na budyń nałożyć gotowany rabarbar i zalać tężejącą galaretką. Gdy całość zastygnie przygotować sos-krem budyniowo-śmietanowy. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do niej pozostałą część budyniu. Całość zmiksować. Gotowe tartaletki podawać z kleksem sosu-kremu budyniowego. Z przepisu można wykonać
Mania WypiekaniaŁyżka koncentratu pomidorowego Łyżka wody 2 łyżki ketchupu Oregano, bazylia Farsz: Podwójna pierś z kurczaka Pomidor Ogórek Papryka Kapusta pekińska Cebula Oliwa Przyprawa kebab Śmietanowy , Koperkowy lub Czosnkowy sos do polania pizzy Przygotowanie ciasta: Drożdże rozpuszczam w szklance ciepłej wody. Uważamy by nie była za gorąca bo to zabije drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę
Kolizje Smakówprzez około 2 -3 minuty, do uzyskania bursztynowego koloru. Zdjąć z palnika, wmieszać szybko kremówkę i masło, wymieszać. Uwaga: można się poparzyć! Trzeba być bardzo ostrożnym. Sos karmelowy wystudzić. Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 batoniki snickers Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do rękawa cukierniczego z szeroką tylką
Domowa cukiernia Ewyramach relaksu weekendowego wyskoczymy na jakiegoś gotowca na miasto. Zawsze jestem ciekawa nowych smaków, ale sercem i tak jestem we własnej kuchni. Pulpeciki dziś były. Nie w sosie pomidorowym a w koperkowo - śmietanowym. Zawsze to odmiana. Pyszna odmiana :) To wydanie pulpecików jest nawet lżejsze niż w sosie pomidorowym. Przynajmniej dla mnie :P No....to chyba wypada napisać jak je robię
Pieprzyć z Fantazjąkremówki, jednak ta wersja jest nieco „chudsza” poprzez wymieszanie śmietanki i mleka w proporcjach 1:1. Smak na tym nie stracił, a trochę kalorii zaoszczędziliśmy Ta delikatna śmietanowa babeczka zatopiona w sosie owocowym to wspaniały i szybki deser na letnie dni. W dodatku nie potrzeba tu wielu składników i skomplikowanych czynności. Wystarczy wszystko razem podgrzać, przelać do foremek i schłodzić
Analiza SmakuCzas Przygotowania : 10 min Czas Gotowania : 25 min Gotowe w : 35 min Liczba porcji : 8 Dziś postanowiłam podzielić się przepisem na makaron ze szpinakiem. Przepis
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyrosołu, ktore zamiast wylądować w zupie znalazło inne tym razem przeznaczenie. Wyszedł pyszny, swojski obiad na 2 dni. Kotlety można zjeść z podsmażoną cebulą albo z sosem np grzybowym czy śmietanowym. Na zimno także smakują. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik