śledzie z zasmażanymi pieczarkami i chili. Palce lizać! Śledzia możemy połączyć z marynowanymi grzybami, zasmażanymi pieczarkami, z kiszonymi lub konserwowanymi warzywami, podawać je same z cebulką, w różnych sosach, np. śmietanowym, czosnkowym, musztardowym lub w różnych sałatkach. Dziś pokażę Wam przepis na szybkiego śledzia z suszonymi pomidorami w zalewie z suszonych pomidorów i dużą ilości majeranku. Składniki
Zasmakuj Kuchnijednym z przepisów z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. I to moim ulubionym! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Tak naprawdę powyższy przepis można konfigurować na setki sposobów. Podmieniać sos na śmietanowy, ziołowy lub używać samej oliwy, kombinować z serem, w końcu używać dowolnych dodatków – od pieczarek, przez kiełbasę, po ananasa czy tuńczyka. Pizza jest iście rewolucyjnym daniem i da się
Proste-przepisy.plweekend minął ?? Mój trochę zabiegany, bo młody miał urodziny i tak nie było czasu na nic. Na obiad mąż kupił polędwiczki, więc zrobiliśmy je na szybko z sosem musztardowo - śmietanowym i dodaliśmy do tego troszkę miodu. Mięsko było pyszne, jako dodatek kasza owsiana. Fajna, jedliśmy pierwszy raz :) Miłego dnia :)) Składniki: polędwiczka wieprzowa musztarda (u nas miodowa 3 łyżeczki) miód ( jakieś
kruche babeczkiPyszne i proste danie. Osobiście uwielbiam szparagi, więc takie obiady jadałabym chętnie codziennie :-) Jeżeli też lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować. Duża porcja dla 4 osób
Passions hobbies lifeoprószamy mąką i pozwalamy im chwilę obeschnąć. Gotowy makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 1-2 minuty, następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Podajemy z kremowym sosem np. śmietanowym, pieczarkowym lub serowym. Gotowe
Rozpustne gotowanieJOGO" . Jak zrobić creme fraiche w domu też Wam napiszę, jeśli nie macie dostępu do tej sklepowej. Śledzie są aromatyczne, jędrne i smakują wybornie, polecam. Śledzie w sosie musztardowo - śmietanowym po szwedzku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybki przepis na lunch czy obiad w biegu? Ten jest idealny o ile macie już wcześniej przygotowany wyśmienity śmietanowy sos-grzybowy. Jeśli nie, to całe danie zajmie wam godzinę, ale smak z pewnością wynagrodzi poniesiony trud. To proste danie, które powstało z połączenia naszego sosu grzybowego do mięs z potrzebą zrobienia czegoś... bez mięsa
Milion SmakówProponuję zrobić taką rybkę na wigilijny stół. Filety opłukać, pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać mało i obsmażyć rybkę z dwóch
Kuchnia PokoleńSmaczny obiadek, no i gotowane mięsko. Zdrowo i smacznie. Jest to dosyć duża porcja, rodzinka pięcioosobowa spokojnie się naje Do garnka wlać wodę lub wywar, jeśli
Kuchnia Pokoleńparmezanu. Gnocchi zapiekłam w piekarniku nastawionym na 220 stopni przez około 15-20 minut,aż nabrały złotawej barwy. Podałam na ciepło z podsmażonym wędzonym boczkiem z czosnkiem. Sosy np.pieczarkowy,śmietanowy i inne można podawać dowolnie w zależności od pomysłów i gustów. Smacznego
potrawyregionalnekaszubsku śledzie smażone w zalewie octowej sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami sałatkę śledziową z jabłkiem śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym z koperkiem
potrawyregionalneprzyprawami. Smacznego! Zapraszam na inne śledziki: śledzie po kaszubsku sałatka śledziowa z jabłkiem sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym
potrawyregionalneNadchodzą chłodne dni jesienne, a co za tym idzie również i apetyt wzrasta na bardziej sycące, pożywne dania. Makaron z pysznymi dodatkami, może być świetnym
ChilliJemypokropić sokiem z cytryny. Na każdy kawałek położyć plasterek cytryny. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w 200stopniach przez 25min. Po wyjęciu ryby z folii na talerz, polać sosem koperkowo śmietanowym. Smacznego
W kuchni u Monikikolejno: porwana sałata, lekko posolić, kalafior podzielony na mniejsze różyczki, jajka pokrojone w grubszą kostkę, ogórki pokrojone w grubszą kostkę, lekko posolić pomidory pokrojone w grubrzą kostkę, polać sosem majonezowo śmietanowym (śmietanę wymieszaną z kilkoma łyżkami majonezu), na koniec dodać drobno pokrojony szczypiorek. Smacznego
W kuchni u Moniki