czekamy, aż się zredukuje. Wtedy dolewamy śmietanki wymieszanej z mąką, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i czekamy, aż sos zgęstnieje. Następnie dodajemy mięso, chwilę podgrzewamy i podajemy np. z makaronem. Smacznego! Artykuł Szybki obiad z indykiem w sosie winno-śmietanowym pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongkremu odlewamy część zupy z bogatą wkładką grzybowo-miesną i miksujemy na gładki krem. Inne przepisy na zupy z grzybów znajdziecie TUTAJ i TUTAJ , a na rydze w sosie winno-śmietanowym zapraszam TUTAJ Bon appetit
Kate's Kitchenskradnie niejedno serce i podniebienie . Jeśli lubicie nieoczywiste smaki, to polecam dodać do kurek łyżkę miodu, która nada całości lekkiego słodkawego posmaku. Ponadto polecam podawać tarty z dodatkiem sosu czosnkowego lub śmietanowego . Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 275 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 300 g kurek 2 cebule czerwone 400 g sera pleśniowego ((2 krążki)) przyprawy: pieprz, sól
Przepisy na widelcukremu odlewamy część zupy z bogatą wkładką grzybowo-miesną i miksujemy na gładki krem. Inne przepisy na zupy z grzybów znajdziecie TUTAJ i TUTAJ , a na rydze w sosie winno-śmietanowym zapraszam TUTAJ Bon appetit
Kate's Kitchensosem: – warstwa ziemniaków, uformowana w owalny kształt, oprószona solą oraz pieprzem +cienka warstwa sosu. – warstwa cebuli. – połowa mięsa + cienka warstwa sosu. – starte ogórki oprószone solą i pieprzem + cienka warstwa sosu. – reszta mięsa + cienka warstwa sosu. – posiekane jajka oprószone solą i pieprzem + cienka warstwa sosu. – starty ser żółty Całość smarujemy pozostałym sosem majonezowo-śmietanowym
Smaki Na Talerzutarce o dużych oczkach. Jajka obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki na sos (śmietanę oraz majonez) połączyć ze sobą i doprawić solą oraz pieprzem. Układanie sałatki (od spodu): - seler konserwowy, - mieszanka meksykańska, - wędlina, - sos majonezowo-śmietanowy, - ananas, - ser żółty, - jajka przyprawione solą oraz pieprzem. - kapusta pekińska
UgotowaćKarczochy, suszone i świeże pomidory oraz czosnek, to naprawdę udane i sprawdzone połączenie smaków. A wszystko zatopione w pysznym sosie pomidorowo-śmietanowymi i posypane dużą ilością natki pietruszki i tartego parmezanu. polecam na szybki obiad po pracy. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 130 g makaronu, np. fettuccine 1 szklanka passaty pomidorowej 3 łyżki śmietany 30% 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy
cool and mintyczas nadrobić te zaległości. Ta surówka jest bezproblemową wersją świetnego dodatku do dań głównych, ze składników zazwyczaj dostępnych w każdym domu. Chrupiąca kapusta, starta marchewka i jabłko w sosie majonezowo-śmietanowym nie może się nie udać. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Łatwa surówka ze słodkiej kapusty (4 porcje) Składniki: 1/4 główki kapusty, cieniutko poszatkowanej 1 jabłko
karmelowyNowa wersja tradycyjnej włoskiej potrawy, spaghetti alla carbonara z boczkiem oraz kremowym sosem jajeczno-śmietanowym, wzbogacona o dyni ę. Prosty przepis na danie obiadowe, które przygotowuje si ę w mgnieniu oka; polecam Wam serdecznie :) **** Oggi vorrei condividere con Voi una variante di un piatto tipico della tradizione italiana: in altre parole vorrei presentarVi gli spaghetti alla carbonara
La grande e la piccola cuocarozmarynem i cytryną. Kilka prostych składników i doskonałe danie gotowe! Na blogu znajdziecie też inne przepisy na rybę: Grillowana dorada Labraks pieczony w folii Karmazyn w warzywach z sosem winno-śmietanowym Merluza la mediterranea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku Dorada gotowana na parze Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei gości na stołach tylko od stycznia
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mamy dla Was pyszny obiadek a do tego szybki i łatwy w przygotowaniu – polędwiczkę z z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym :) Składniki na polędwiczkę z pieczarkami: – 350 g polędwiczki wieprzowej – 250 g brunatnych pieczarek – 3 cebulki szalotki – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka masła – 150 g śmietanki
Kuchenne WariacjeCzechach ze smażonymi w głębokim tłuszczu grzankami (topinky). Z typowo czeskich smaków są oczywiście knedliczki, które mogą być ziemniaczane lub chlebowe. Najbardziej lubię te ziemniaczane, koniecznie z sosem warzywno-śmietanowym, który nazywa się svíčková omáčka i oczywiście z jakimś mięsem. Chyba nie przyjechaliście do Pragi, żeby schudnąć, prawda? Jeśli koniecznie się upieracie, że chcecie coś lżejszego, to w Pradze
Ugotowane pozamiataneśmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany). Każdą tortillę smarujemy po ok. łyżce ketchupu (lub sosu chili) i sosu majonezowi-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kilka listków rukoli, dwie porcje kurczaka, ok. 2-3 plasterki pomidora i pokrojony ser. Tortille zawijamy w kopertę lub rożek. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec
Słodka Stronaodstawiamy na chwilę. Krok 2. Warzywa obieramy, myjemy - ścieramy na tarce jarzynowej z małymi oczkami, pora siekamy w cienkie półplasterki. Krok 3. W salaterce łączymy starte warzywa i sos majonezowo-śmietanowy - mieszamy dokładnie. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu, najlepiej lekko schłodzona. Możemy posypać posiekaną zieleniną. Smacznego :) Inne przepisy na surówki znajdziesz tutaj
Moja Książka KucharskaMieszamy i przez sitko dodajemy mąkę. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sosu, bądź posypujemy nią gotowe danie. Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą. Smacznego! Artykuł Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strong