dokładnie. Naczynie do zapiekania wysmaruj delikatnie oliwą. Wyłóż na nią gnocchi z pozostałymi składnikami. Zapiekankę posyp serem, tak aby pokrył on całą powierzchnię blachy. Na koniec całość polej sosem jajeczno – śmietanowym. Piecz ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj zaraz po upieczeniu. Smacznego Artykuł Gnocchi zapiekane z serem i szynką pochodzi z serwisu
365 dni dookoła kuchnimiałam ochoty na jej zjedzenie samej. Pomyślałam że jak ją wymieszam z dodatkami to mogą wyjść pyszne placuchy i tak też zrobiłam a placki wyszły wyborne. Sos jogurtowo - śmietanowy dopełnił całości. Wykorzystajcie pomysł bo warto. Placki po meksykańsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieortodoksem, ale bouef strogonow z papryka i zielonym groszkiem w pomidorowym sosie to przesada. Mój ojciec nauczył mnie, że klasyczny bouef strogonow opiera się na trzech głównych składnikach: wołowina, pieczarki i cebula. Sos jest śmietanowy z dodatkiem wina, musztardy i koncentratu pomidorowego. Wszystkie smaki współgrają ze sobą
kuron.com.plortodoksem, ale bouef strogonow z papryka i zielonym groszkiem w pomidorowym sosie to przesada. Mój ojciec nauczył mnie, że klasyczny bouef strogonow opiera się na trzech głównych składnikach: wołowina, pieczarki i cebula. Sos jest śmietanowy z dodatkiem wina, musztardy i koncentratu pomidorowego. Wszystkie smaki współgrają ze sobą
kuron.com.plbędzie miękka dodać śmietanę. Doprawić do smaku skórką otartą z cytryny, sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Dusić aż sos zgęstnieje. Rybę podsmażyć, tylko rumieniąc. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułożyć sos cebulowo śmietanowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec kilka minut. Podaliśmy z białą kaszą gryczaną. Przed podaniem posypać natką pietruszki
królestwo garówUwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno – śmietanowym. Danie to jest niezwykle proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Użyjcie do jego przygotowania makaronu do spaghetti albo makaronu tagliatelle . Poniżej znajdziecie listę składników i szybki przepis… Składniki 200g wędzonego boczku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna zapiekanka ziemniaczana z wiejską kiełbaską w sosie serowo- śmietanowym. Idealna na obiad i nie tylko. Polecam i zapraszam również do polubienia mojego FP Gotowanie Patki SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➧ 30 dag Wiejskiej Kiełbasy ➧6 Ziemniaków ➧1 Papryka czerwona ➧6 Pieczarek ➧1 Cebula ➧20 dag Sera Żółtego Tartego ➧1 Jajko ➧300 ml Śmietany 18 % ➧Sól i pieprz
Gotowanie PatkiPo podudzia z kurczaka sięgam wtedy kiedy zależy mi na tym aby porcje kurczaka nie były zbyt duże. Pieczone podudzia z kurczaka Wiadomo, udka z kurczaka
mecooksśledzia, całość posypujemy porcją posiekanej cebuli a nastepnie wszystko polewamy łyżką sosu. Na warstwie sosu umieszczam śledzia, plaster jabłka i znowu porcję cebuli. Na wierzchu umieszczamy wierzch polewamy sosem majonezowo- śmietanowym i dekorujemy natką pietruszki. Artykuł Śledzie pod pierzynką z burakiem, jabłkiem i cebulą+ film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaPieczone udka z kurczaka to bardzo proste, szybkie ale zarazem niesamowicie smaczne danie. Możecie je przygotować na rodzinny niedzielny obiad, będą idealnie komponować się z różnymi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo szybka sałatka śledziowa, która bardzo często gości w moim domu...Zrobiona jest z 3-składników: śledzie, cebulka i jabłko. Do tego sos majonezowo- śmietanowy i sałatka gotowa! Składniki: śledzie w oleju 6 szt, cebula 1 szt, jabłko 1 szt, majonez 5 łyżek, śmietana 18% 160 ml, sól i pieprz do smaku, sok z cytryny do smaku, Sposób
kulinarne odsłony patiJedne z pyszniejszych placków jakie usmażyłam. Wilgotne, mięsiste i mega pyszne. Idealne z sosem koperkowo - śmietanowym. Mój obiad często tak wygląda a jak Wasze obiady? są podobne czy zupełnie inne? Placki z kalafiora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDanie pachnące pomidorami i curry przełamanym lubczykiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Do tego niespodzianka;) – ogórek konserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak
Zasmakuj KuchniPieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja –
Zasmakuj Kuchni