sos śmietanowy - 2017 przepisów (strona:103/135)

Łatwa surówka ze słodkiej kapusty / Easy cabbage salad 140

czas nadrobić te zaległości. Ta surówka jest bezproblemową wersją świetnego dodatku do dań głównych, ze składników zazwyczaj dostępnych w każdym domu. Chrupiąca kapusta, starta marchewka i jabłko w sosie majonezowo-śmietanowym nie może się nie udać. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Łatwa surówka ze słodkiej kapusty (4 porcje) Składniki: 1/4 główki kapusty, cieniutko poszatkowanej 1 jabłko

karmelowy
Spaghetti alla carbonara z dynią i boczkiem (Spaghetti alla carbonara con zucca e pancetta) 153

Nowa wersja tradycyjnej włoskiej potrawy, spaghetti alla carbonara z boczkiem oraz kremowym sosem jajeczno-śmietanowym, wzbogacona o dyni ę. Prosty przepis na danie obiadowe, które przygotowuje si ę  w mgnieniu oka; polecam Wam serdecznie :) **** Oggi vorrei condividere con Voi una variante di un piatto tipico della tradizione italiana: in altre parole vorrei presentarVi gli spaghetti alla carbonara

La grande e la piccola cuoca
Dorsz pieczony z rozmarynem i cytryną 159

rozmarynem i cytryną. Kilka prostych składników i doskonałe danie gotowe! Na blogu znajdziecie też inne przepisy na rybę: Grillowana dorada Labraks pieczony w folii Karmazyn w warzywach z sosem winno-śmietanowym Merluza la mediterranea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku Dorada gotowana na parze Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei gości na stołach tylko od stycznia

Kulinarne przygody Gatity
Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym 171

Dzisiaj mamy dla Was pyszny obiadek a do tego szybki i łatwy w przygotowaniu – polędwiczkę z z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym :) Składniki na polędwiczkę z pieczarkami: – 350 g polędwiczki wieprzowej – 250 g brunatnych pieczarek – 3 cebulki szalotki – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka masła – 150 g śmietanki

Kuchenne Wariacje
Praga – przewodnik kulinarny 186

Czechach ze smażonymi w głębokim tłuszczu grzankami (topinky). Z typowo czeskich smaków są oczywiście knedliczki, które mogą być ziemniaczane lub chlebowe. Najbardziej lubię te ziemniaczane, koniecznie z sosem warzywno-śmietanowym, który nazywa się svíčková omáčka i oczywiście z jakimś mięsem. Chyba nie przyjechaliście do Pragi, żeby schudnąć, prawda? Jeśli koniecznie się upieracie, że chcecie coś lżejszego, to w Pradze

Ugotowane pozamiatane
Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak - jak z McDonald's 218

śmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany). Każdą tortillę smarujemy po ok. łyżce ketchupu (lub sosu chili) i sosu majonezowi-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kilka listków rukoli, dwie porcje kurczaka, ok. 2-3 plasterki pomidora i pokrojony ser. Tortille zawijamy w kopertę lub rożek. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec

Słodka Strona
SUROWKA JARZYNOWA DO OBIADU 170

odstawiamy na chwilę. Krok 2. Warzywa obieramy, myjemy - ścieramy na tarce jarzynowej z małymi oczkami, pora siekamy w cienkie półplasterki. Krok 3. W salaterce łączymy starte warzywa i sos majonezowo-śmietanowy - mieszamy dokładnie. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu, najlepiej lekko schłodzona. Możemy posypać posiekaną zieleniną. Smacznego :) Inne przepisy na surówki znajdziesz tutaj

Moja Książka Kucharska
Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 233

Mieszamy i przez sitko dodajemy mąkę. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sosu, bądź posypujemy nią gotowe danie. Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą. Smacznego! Artykuł Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Indyk w portach, czyli potrawka z indyka 137

Potrawka z indyka z porem i sosem jogurtowym. Lub śmietanowym, jeśli ktoś taki bardziej lubi. Można podawać jako samodzielne danie lub podać z ryżem. 2 porcje: 400 g sznycli z indyka 1 mniejszy por 1 puszka fasoli białej lub pinto 200 g gęstego jogurtu lub śmietany 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz, sok z połowy limonki opcjonalnie ryż

Kucharzyca
Mimoza 120

umyć i posiekać. Na dno wysokiej szklanej miski zetrzeć na tarce białka. Następnie zetrzeć jeden z serków topionych (100 gram), masło i drugi serek. Delikatnie posolić. Posmarować połową sosu majonezowo-śmietanowego. Wyłożyć warstwę wędliny, na to cebulę. Marchewkę zetrzeć i wyłożyć na cebuli. Posmarować pozostałym majonezem ze śmietaną. Na wierzch zetrzeć żółtka i ozdobić pietruszką. marcelina

Czerwony Gupik
Farfalle alla carbonara z cukinią i groszkiem (Farfalle alla carbonara con zucchine e piselli) 169

Carbonara w wersji trochę innej, mniej kalorycznej, bez boczku, za to z warzywami: cukini ą,  groszkiem i kremowym sosie jajeczno-śmietanowym. Makaron jest bardzo smaczny i delikatny w smaku. Smacznego! **** Pasta alla carbonara in modo diverso, perché senza guanciale, ma con verdure: piselli e zucchine. Senza rinunciare al gusto, la pasta è piu' delicata

La grande e la piccola cuoca
Ulubieńcy lipca i sierpnia 119

choćby słoika jagód. Warto! Lipiec to początek sezonu na moje ulubione grzyby, czyli kurki. Najbardziej smakują kurki, które samemu się zbiera:) . Najczęściej jadałam je w tofucznicy albo z sosem a'la śmietanowym.   Kolejnym ulubieńcem są naleśniki z dżemem jagodowym, masłem orzechowym i polewą waniliową. Takie połączenie to bomba kaloryczna, ale też smakowa :) Jak dla mnie deser idealny! Przepis

wegujemy
Zapiekanka gyros 8773

Dzisiejsza zapiekanka jest inspirowana właśnie tą sałatką. W jej skład wchodzi makaron, kurczak w przyprawie gyros, ogórki kiszone, papryka i kukurydza. Całość zalana jest sosem majonezowo – ketchupowo – śmietanowym. Zapiekanka co prawda jest trochę kaloryczna, ale za to jaka smaczna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Marta Gotuje
Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej 209

Melanogrammus . W języku angielskim znany jako „haddock”. Jest cenioną rybą w krajach anglosaskich. Charakteryzuje ją bardzo kruche i delikatne mięso. Plamiak bardzo dobrze komponuje się w sosach (np. pomidorowych, śmietanowych). Możemy go również piec, grillować i wędzić. Mięso ryby jest białe, bardzo chude i lekkostrawne. Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej. Składniki: - 2 filety z plamiaka (może

mojewypiekiinietylko
Gołąbki z łososiem i sosem cytrynowo-śmietanowym. 178

farsz i zawijamy jak normalne gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce. Polewamy sosem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C na około 20 minut. Sos cytrynowo-śmietanowy Składniki: 250 ml bulionu warzywnego skórka i sok z połówki cytryny 2 łyżki śmietany 12% łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Do wrzącego bulionu dodajemy zahartowaną śmietanę, sok i skórkę

Miksturownik