Potrawka z indyka z porem i sosem jogurtowym. Lub śmietanowym, jeśli ktoś taki bardziej lubi. Można podawać jako samodzielne danie lub podać z ryżem. 2 porcje: 400 g sznycli z indyka 1 mniejszy por 1 puszka fasoli białej lub pinto 200 g gęstego jogurtu lub śmietany 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz, sok z połowy limonki opcjonalnie ryż
KucharzycaCarbonara w wersji trochę innej, mniej kalorycznej, bez boczku, za to z warzywami: cukini ą, groszkiem i kremowym sosie jajeczno-śmietanowym. Makaron jest bardzo smaczny i delikatny w smaku. Smacznego! **** Pasta alla carbonara in modo diverso, perché senza guanciale, ma con verdure: piselli e zucchine. Senza rinunciare al gusto, la pasta è piu' delicata
La grande e la piccola cuocachoćby słoika jagód. Warto! Lipiec to początek sezonu na moje ulubione grzyby, czyli kurki. Najbardziej smakują kurki, które samemu się zbiera:) . Najczęściej jadałam je w tofucznicy albo z sosem a'la śmietanowym. Kolejnym ulubieńcem są naleśniki z dżemem jagodowym, masłem orzechowym i polewą waniliową. Takie połączenie to bomba kaloryczna, ale też smakowa :) Jak dla mnie deser idealny! Przepis
wegujemyDzisiejsza zapiekanka jest inspirowana właśnie tą sałatką. W jej skład wchodzi makaron, kurczak w przyprawie gyros, ogórki kiszone, papryka i kukurydza. Całość zalana jest sosem majonezowo – ketchupowo – śmietanowym. Zapiekanka co prawda jest trochę kaloryczna, ale za to jaka smaczna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Marta GotujeMelanogrammus . W języku angielskim znany jako „haddock”. Jest cenioną rybą w krajach anglosaskich. Charakteryzuje ją bardzo kruche i delikatne mięso. Plamiak bardzo dobrze komponuje się w sosach (np. pomidorowych, śmietanowych). Możemy go również piec, grillować i wędzić. Mięso ryby jest białe, bardzo chude i lekkostrawne. Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej. Składniki: - 2 filety z plamiaka (może
mojewypiekiinietylkofarsz i zawijamy jak normalne gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce. Polewamy sosem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C na około 20 minut. Sos cytrynowo-śmietanowy Składniki: 250 ml bulionu warzywnego skórka i sok z połówki cytryny 2 łyżki śmietany 12% łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Do wrzącego bulionu dodajemy zahartowaną śmietanę, sok i skórkę
MiksturownikJest lekko kwaskowa, zawiesista i zaskakująco smakowita. Jeśli nigdy jej nie próbowaliście to mocno zachęcam. Postne danie kojarzy mi się najbardziej z marynowanym śledziem, podanym z ziemniakami i sosem jogurtowym albo śmietanowym. To właśnie jadało się najczęściej w piątki u mojej Babci. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaliści.Następnie na każdy liść nałożyć 2 łyżki farszu, zawinąć.Gotowe gołąbki przełożyć do garnka, zalać 500 ml wody, gotować ok. 25 min na małym ogniu. Podawać z sosem grzybowo-śmietanowym lub z pomidorowym
pieprzny smaczekśmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany). Każdą tortillę smarujemy po ok. łyżce ketchupu (lub sosu chili) i sosu majonezowo-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kilka listków rukoli, dwie porcje kurczaka, ok. 2-3 plasterki pomidora i pokrojony ser. Tortille zawijamy w kopertę lub rożek. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec
Słodka Stronarosło, z ledwością starczyło na jeden obiad. Suma Sumarą cały szpinak z grządki trafił na talerz ze spaghetti. Nazbierałam go aż dwie garści. No ale starczyło na aromatyczny sos szpinakowo-śmietanowy, z dużą ilością czosnku, a wszystko w towarzystwie mięsa i oczywiście makaronu. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 garście szpinaku 1 cebula 4-5 ząbków czosnku
na moim stole...cebulą, a następnie podduszone warzywa. Śmietanę mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem, aż powstanie gładki sos. Wyciskamy do niego czosnek i dodajemy 1/3 startego sera. Tak powstałym sosem serowo-śmietanowym zalewamy zapiekankę, a jej wierzch posypujemy pozostałym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i zapiekamy 20-30 minut. Smacznego
KasiekGotujemojej kuchni, wróciły aromatyczne, mięsne pieczenie. Dziś chciałbym przedstawić danie, wykonane z delikatnej cielęciny, połączonej z cierpko słodyczą suszonych żurawin. Na koniec, gotowa rolada, została ozdobiona śmietanowym smakiem, delikatnego sosu. Składniki Danie dla 8 osób Marynata Sól, pieprz 10 ml octu balsamicznego 20 ml oliwy z oliwek Szczypta lubczyku Szczypta czosnku niedźwiedziego Szczypta papryki słodkiej Cielęcina
Miód i pieprzsezonie na świeże warzywa i owoce można zrobić sycącą tartę z nadzieniem z samych warzyw. Lekko twarde warzywa w sosie serowo-śmietanowym świetnie się komponują z kruchym ciastem tarty
Milion Smakówtrochę wariacji z owocami i śmietanowymi kremami. Mazurki w moim wydaniu przypominają torciki i słodkie tarty. Ale warto je wypróbować, bo są pyszne! Miks kruchego mazurkowego ciasta, czekoladowego śmietanowego kremu, deserowego sosu, smak dopełnia soczysta pieczona gruszka której towarzyszy idealnie pasujący do niej orzech włoski. Moja rodzina już nie może się ich doczekać. Wypróbujcie koniecznie :) Składniki: (na tortownicę
KreatywnePinyogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty
Słodka Strona