Kolejne danie w całości przygotowane przez mojego Ukochanego. Jak widać, gustuje w mięsnych i szybkich potrawach :) Tagliatelle w sosie szpinakowo- śmietanowym z kurczakiem. Pycha! Składniki (3 porcje): makaron tagliatelle wedle uznania 250 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka oleju 1 cebula 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary Artusmażeniu potrawę posypujemy szczypiorkiem. [caption id="attachment_7657" align="aligncenter" width="685"] Frittata z warzywami[/caption] Zobacz inne przepisy na obiad z jajkami w roli głównej: Jajka W Sosie Porowo-Śmietanowym Jajka Zapiekane W Kokilkach Jajka W Sosie Musztardowym Z Curry Jajka W Sosie Chrzanowo-Koperkowym Zapiekanka Z Jajek Artykuł Frittata z warzywami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnegazetce Lidla. Choć zwykle bardziej przemawiają do mnie przepisy mojego kochanego Pascala, tym razem Okrasa ma u mnie duży plus. Proporcje sosu znacznie zmodyfikowałam, gdyż oryginał był bardziej śmietanowy niż musztardowy. Sos będzie z pewnością podstawą dania jakie podam na swój rodzinny obiadek. Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa Marynata: pieprz oliwa z oliwek 2 łyżki
Mania Gotowaniapieczarkami i marchewką kasza kuskus, z pieczoną marchewką (z ziołami i oliwą) oraz fetą podana na liściach szpinaku brokuł, pomidorki koktajlowe, pieczony kurczak, feta, czosnkowy sos jogurtowo-śmietanowy roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego roszponka, zielony ogórek, wędzony łosoś, jajko, sos jogurtowo
More food, love and dreamspraskę. W dużym garnku rozpuścić 2 łyżki masła klarowanego. Dodać szpinak. Chwilę smażyć. Gdy szpinak wyraźnie się skurczy to przyprawić go solą oraz pieprzem. Na sam koniec zalać sosem jajeczno-śmietanowym. Trzymać na średnim ogniu, cały czas mieszając. Gdy sos się zetnie, szpinak jest gotowy do podania. Smażony szpinak przełożyć na talerze, a na samym wierzchu położyć jajko sadzone
UgotowaćŚmietanę podgrzałem w garnku, dodałem pokruszony ser pleśniowy, mieszałem, aż ser się rozpuścił. Sos doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Pierożki przełożyłem do miski i delikatnie wymieszałem z sosem serowo-śmietanowym. Naczynie żaroodporne posmarowałem tłuszczem, następnie wyłożyłem tortellini z sosem. Pomidorki pokroiłem na połówki, obłożyłem pierożki. Parmezan starłem na tarce o małych oczkach, posypałem nim pierożki. Naczynie umieściłem
R'n'G Kitchenprzepyszne ciacho :) Składniki : Ciasto : 2 tabliczki gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki Masa śmietanowa : 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Sos karmelowy : 1/3 kostki masła pół szklanki cukru pół szklanki śmietany 30% Dodatkowo : 100g migdałów w płatkach Wykonanie : Ciasto : Czekolady rozpuścić razem(...)delikatnie złotego koloru . Wtedy wlać śmietanę i gotować całość do lekkiego zgęstnienia sosu. Przestudzić. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Na upieczone i wystudzone brownie wyłożyć masę śmietanową . Posypać migdałami , całość polać sosem. Ciasto schłodzić mocno w lodówce . Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaKurczak w sosie paprykowo- pomidorowym to wbrew pozorom bardzo szybkie i proste danie do przygotowania. Danie to możemy podać z dowolnymi dodatkami, wyśmienicie będzie smakował podany
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sos pieczarkowy to mój drugi, tuż po sosie kurkowym, ulubiony sos grzybowy :) Sos ten świetnie pasuje do placków ziemniaczanych, dań mięsnych, czy też potraw z makaronem
Kulinarne Przebojejestem jakąś wielką fanką kuchni indyjskiej ale oszalałam na punkcie sosu tikka masala a dokładnie tikka masala indyjski kremowy sos pomidorowo-śmietanowy z nutą cytryny i kolendry firmy Patak's. Owszem można taki sos zrobić w domu ale szybciej odkręcę słoik :) a i smak też całkiem inny niż sos domowej roboty. Muszę Wam powiedzieć, że byłam mile zaskoczona próbując
Kuchnia Vikidelikatne,że można jeść je na surowo i jedyne co robię to smaruje je masłem, którym poleję później kukurydzę. Ziemniaka w mundurku rozciąć i polać gęstym zimnym sosem jogurtowym lub śmietanowym o smaku czosnkowym lub chili. Można bez wyrzutów sięgnąć po jakiś biały gotowy sos z butli :) Okrojoną kukurydzę i liście kapusty chińskiej polać masłem i posypać solą i pieprzem
Sztuka gotowania w/g Samirymięsem i warzywami. Jest niewiele rzeczy, które mogłabym jeść codziennie i nigdy mi się nie znudzą. Jedną z takich rzeczy jest makaron. Uwielbiam go pod każdą postacią, z sosem pomidorowym, szpinakowym, śmietanowym, z mięsem bądź bez mięsa. Często zjadam makaron prosto z durszlaka zanim zmieszam go z sosem Dzisiejszy przepis to bardzo szybkie danie, które zachwyci gości, ale będzie również
To Musisz Wiedziećkurczakiem (25 zł). Polecam. Lokal serwuje również dania z rybami i owocami morza. Polecam szczególnie mule, które możemy zjeść w dwóch odsłonach: z sosem pomidorowym i hiszpańską chorizo (32 zł) lub z sosem winnym (29zł). Lokal ma również do zaoferowania dwie zupy: tajską (19 zł) oraz krem z białej fasoli (14 zł), a także dania typowo wegańskie i wegetariańskie(...)Funghi, Nduja – to nazwy wszystkich rodzajów jakie możemy tutaj zjeść Wszystkie pizze są na cienkim cieście, o średnicy 30 cm i z pysznym sosem pomidorowym. Jedynie pizza o nazwie Funghi jest z sosem winno-śmietanowym. Ceny kształtują się od 22zł do 28 zł. Pizza smaczna, dobrze wypieczona i bardzo dobrym sosem pomidorowym. Polecam nawet zwykłą margheritę Margherita Bufala
I LOVE LIFEPropozycja doskonała na wielkanocne śniadanie lub jako przystawka zaostrzająca apetyt przed daniem głównym. Delikatne, kruche ciasto francuskie z nadzieniem z białej kiełbasy, polanej pachnącym ziołami sosem serowo-śmietanowym. Wbrew pozorom ser pleśniowy zawarty w masie wcale nie ma dominującego charakteru ani zapachu. Sam sos jest bardzo aksamitny i delikatny. Całość jest naprawdę szybka w przygotowaniu i efektowna :) A do tego
MyCookBook.plUwielbiam domowe sosy musztardowe. Dziś polecam Wam przepis na sos musztardowo-śmietanowy. Najczęściej podaję go do jajek na twardo lub jaj faszerowanych, kotletów, sałatek itp. Spróbujcie. Przygotowanie takiego sosu zajmie Wam dosłownie chwilę. Do przygotowania mojego sosu użyłam musztardy dijon Develey z serii premium. Pyszna musztarda o delikatnej konsystencji o lekko słonym smaku. Jak wszystkie produkty z serii idealnie prezentu
Słodkie okruszki