Miałam ochotę na coś świeżego, ziołowego, koniecznie do maczania w jakimś sosie. Przyszła myśl - a gdyby tak racuszki? Wytrawnych nigdy nie jadłam! Powstały racuszki z cukinią, leciutkie jak piórko, chrupiące z zewnątrz! Składniki: 120 g mąki pszennej, 1 jajko, 3 g drożdży instant, 95 g mleka, 45 g cukinii (starta na tarce o drobnych oczkach, posolona i odsączona na sitku), 1 mały ząbek czosnku, kilka listków bazylii, 30 g startego sera mozzarella, papryczka ostra - ilość według upodobań, 1/4 łyż... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...