Szpinak smażony w sosie jajeczno-śmietanowym

Szpinak smażony w sosie jajeczno-śmietanowym

Szpinak smażony w sosie jajeczno-śmietanowym

Przepis na : obiad

Szpinak – jeszcze parę lat temu była to dla mnie zmora dzieciństwa :) Zielona papka, delikatnie przyprawiona… Odkąd sama zaczęłam go przygotowywać to zmieniłam o nim zdanie w 100%. Jak dla mnie nieodłącznym elementem smażonego szpinaku jest czosnek. Dzisiaj zachęcam do przygotowania szpinaku w sosie z dodatkiem słodkiej śmietany i roztrzepanego jajka.  Uwierzcie mi na słowo, szpinak przygotowany w poniższy sposób jest rewelacyjny w smaku!  Składniki na 2 porcje: 150 g świeżego szpinaku 2-3 ząbki czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.