standardów dbałości o środowisko. Aby móc określić dany produkt mianem BIO – powinien zawierać co najmniej 95 proc. składników ekologicznych" - czytamy w komunikacie Lidla. Sos Combino Bio Organic Napoletana niesamowicie pyszny, lekko słodki, gęsty i prawdziwie pomidorowy. po prostu WOW. Składniki: 350 g Bio Organic Pasta Sauce Napoletana 200 g Bio Organic ryż brązowy 1 polędwiczka wieprzowa moja ważyła(...)każdej strony na rumiany kolor. Następnie pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C 20-25 minut. Przed krojeniem i podaniem mięsa na stół mięso powinno odpocząć 5-7 minut. Sos do tego dania został użyty gotowy ze słoika, ale bardzo dobry jakościowo. Zakupiony podczas tygodnia BIO w Lidlu. Przed podaniem do podgrzewanego sosu dodałam sól, pieprz i świeżą bazylię
Życie zaczyna się w kuchniKanapka z kurczakiem chodziła mi po głowie, a to głównie dlatego, że zostały mi resztki kurczaka tandoori . Ostry soczysty kurczak mimo wszystko w kanapce smakuje o wiele lepiej z sosem… Ale te pomidory! Dzisiaj wybrałam się na zakupy. Wierzcie mi tak jak wzdycham przed półkami z kosmetykami tak samo zachowuję się w spożywczym. Dzisiaj moją ciekawość i rządzę kupna(...)zachwyt. Wącham je, dotykam pieszczotliwie…Ciekawa jestem, czy uda mi się je wychodować w przyszłym roku… Jak się domyślacie zaczynam snuć pomidorowe plany… Ale wracając do pysznej ciabaty z kurczakiem to bardzo polecam sos curry z mango. Sos o smaku curry idealnie pasuje do kurczaka. Żółte curry w proszku, które zawiera zmieloną kozieradkę jest idealne do tego
codojedzeniaPyszna rybka w sosie greckim, robiłam ją jakiś czas temu,a dokładnie to przed świętami, na Wielki Piątek.Ostatnio dość często używałam wolnowar, super sprawa..ja zazwyczaj szykuję jakąś potrawę w wolnowarze wieczorem, w nocy powolutku się pitrasi , a ja śpię spokojnie, rano tylko sprawdzam co i jak ..i idę do pracy..a mąż i córka mają obiadek prawie(...)pyszne jedzonko.Smaczna i na ciepło i na zimno. 50 dkg filetów z ryby 2 cebule 2 marchewki 2 pietruszki por 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz , majeranek listek, ziele olej do smażenia Rybę pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron. Cebulę pokroić
Moje domowe kucharzenieWarto ją ugotować np. wtedy, gdy mamy do zagospodarowania resztki filetów z ryb. Wszystkie warzywa gotujemy jednocześnie, co zajmuje tylko 10 minut, następnie do gorącego bulionu dodajemy passatę pomidorową, a po jej zagotowaniu wkładamy dorsza. Dzięki krótkiemu gotowaniu, filety nie wysuszają się, pozostają jędrne i zachowują swój aromat oraz soczystość. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 25 g masła 1 łyżka oliwy(...)ząbki czosnku 1/3 szklanki zielonej soczewicy 100-150 g filetu białej ryby, np. dorsza 600 ml bulionu lub wody, najlepiej z 2 łyżkami sosu sojowego lub kawałkiem pokruszonej, ekologicznej lub domowej kostki rosołowej) 400 ml passaty pomidorowej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w płatkach lub proszku, 1/2 łyżeczki
cool and mintyłyżki przyprawy do ziemniaków firmy „RAFEX” sos: · 1 zielona papryka · 1 czerwona papryka · 1 duża cebula · 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)pieprzem. Powoli wsypujemy mąkę. Ugniatamy ciasto. Wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki (jak przy pierogach). Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przygotowujemy sos. Obie papryki kroimy w cienkie paseczki, cebule w piórka. Podsmażamy do czasu aż cebula się zeszkli. Dolewamy trochę wody, koncentrat i ketchup. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Dusimy
Pobite gary Barbarycebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/4 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 20 dkg startego żółtego sera Przyprawy : 1 łyżeczka chilli w proszku, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** Na patelni, na oliwie szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodajemy czosnek, mieszamy. Dokładamy mięso(...)pomidory z puszki) oraz paprykę i podlewamy lekko bulionem *** *** Potrawę dusimy pod przykryciem przez około 20 minut na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając. Na koniec dokładamy koncentrat pomidorowy oraz odsączoną z zalewy kukurydzę, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 2 minuty. Potrawa powinna być dość gęsta. Całość doprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i odkładamy do przestudzenia *** *** Placki
Blog z Apetytemłyżki soku z cytryny 11/2 łyżki sosu rybnego 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki tartego imbiru 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki oleju sezamowego Mała papryczka chilli 1 łyżka przecieru pomidorowego Przyprawa włoska 2 łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego(...)pieczenia. Gdy wyrobisz całe mięso, wstaw pulpety do piekarnika i piecz przez 15 minut (albo do czasu, aż pulpecik po przekrojeniu nie będzie różowy w środku). Krok 2 Sos. Posiekaj drobno papryczkę chili i czosnek. Przełóż płynnymi składnikami, oprócz masła orzechowego, do słoiczka, zakręć pokrywkę i mocno potrząśnij. Przelej sos do miseczki, dodaj do niego masło orzechowe i wymieszaj całość
Niedzielny kucharzplastry, camembert i gorgonzolę na małe kawałki a parmezan ścieramy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia, cienko rozwałkowujemy i smarujemy sosem. Na wierzchu rozkładamy wszystkie składniki—>KLIK. Całość razem z papierem […] Artykuł Pomidorowa pizza z figami i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogPomidory w sosie czosnkowym z pietruszką. Dziś polecam Wam prostą i szybką w przygotowaniu przekąskę. Pomidory w sosie czosnkowym z pietruszką. Niektórzy u mnie nazywają je również ekspresową sałatką pomidorową. Bez względu na nazwę całość jest pyszna. Takie pomidory idealnie smakują same lub jako dodatek do innych dań np. chrupiących kawałków mięsa. Spróbujcie. W prostocie tkwi siła Składniki: 2 pomidory(...)ząbkiem czosnku. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem (tego warto dodać więcej), mieszamy. Najpierw układamy warstwę pomidorów, doprawiamy je szczyptą przyprawy do sałatek, następnie polewamy naszym czosnkowym sosem, posypujemy posiekaną zieloną pietruszką. Znów układamy warstwę pomidorów, doprawiamy je szczyptą przyprawy do sałatek, polewamy naszym sosem, posypujemy resztą pietruszki (teraj już tylko przy brzegach, bardziej ozdobnie) i na koniec
Słodkie okruszkipiersi z kurczaka 1 duża papryka 2 pomidory 1 spora cebula 1 puszka kukurydzy 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz (sporo - ma być pikantne), mielona słodka papryka, czosnek granulowany, nasiona kolendry (utłuczone w moździerzu), majeranek, 2 liście laurowe mąka do zagęszczenia sosu olej do smażenia 3 woreczki kaszy gryczanej Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do niej pokrojonego(...)gulaszu pestki zupełnie nie przeszkadzają. Tak przygotowane pomidory oraz koncentrat pomidorowy dodajemy do kurczaka z cebulą i papryką. Dolewamy wody. Nie za dużo. Tylko tyle, żeby wszystko przykryła. Dodajemy kukurydzę oraz przyprawy i dusimy, aż papryka zmięknie. W między czasie gotujemy kaszę gryczaną. Z sosu wyjmujemy listki laurowe i polewamy nim kaszę, chociaż równie dobrze można zjeść go z grubym
Ratunku obiadmięsa mielonego mała marchewka 1 mała cebula 1 puszka pomidorów 1,5 łyżeczki bazylii 2 ząbki czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki sol do smaku sos beszamelowy : przepis tutaj starty , żółty ser do posypania paczka makaronu rurki o bardzo dużym przekroju ( im większe tym lepsze – np cannelloni ) Mięso mielone podsmażamy na patelni
Ogrodnik w podróżypozostałym oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką.Dodajemy miód i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę, doprawiamy do smakusolą i pieprzem i gotujemy ok. 5 minut. Blendujemy do uzyskania jednolitego sosu. Do naczynia żaroodpornego przekładamy porcję sosu a na nim układamyrybę. Przykrywamy sosem i tak układamy kolejne warstwy.Na wierzchu
Maminek kulinarnysól- sok z ½ cytryny- mąka pszenna do panierowania rybySkładniki na sos grecki:- 2 marchewki- kawałek selera- pietruszka- 2 cebule- kawałek pora- 2-3 liście laurowe- kilka ziaren ziela angielskiego- 1 łyżeczka cynamonu- sól- pieprz czarny mielony- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)- przecier pomidorowy (kilka łyżek)- kilka łyżek wody Umyte i osuszone filety kroimy na kawałki. Solimy i obtaczamy w mące (nadmiar(...)starte warzywa, smażymy ok. 3 minuty, dodajemy cynamon, a następnie cebulę i por. Dusimy pod przykryciem kolejne 3 minuty, dodajemy koncentrat pomidorowy, kilka łyżek wody, zagotowujemy. W miarę potrzeby doprawiamy solą i cukrem. Na spód naczynia wykładamy część sosu, kładziemy rybę, ponownie sos i rybę. Na wierzch wykładamy pozostały sos.Ryba po grecku może być podawana na ciepło i na zimno
mojewypiekiinietylkołączony tam jest najczęściej z makaronem tagliatelle, pappardelle albo lasagne. Oryginalne ragù alla bolognese to smażony, a potem długo duszony sos składający się z cebuli, selera i marchwi, mięsa mielonego wołowego, wina i niewielkiej ilości koncentratu pomidorowego. Ale ragu bolognese ze spaghetti? To połączenie nie pochodzi z Włoch, bo Włosi ragù nie jadają ze spaghetti, tak jada cała reszta świata
Bernika - moj kulinarny pamietnikbył bardzo sprzyjający dla wegetacji dyni. Nadszedł czas na jej wykorzystanie w mojej kuchni. Od dawna chodził mi po głowie pomysł na kluski, które można byłoby podać z sosem słodkim lub wytrawnym. Wczoraj padło na połączenie dyni i smaku kokosa, ale w zupełnie innym wydaniu w porównaniu z moim ulubionym kremem z dyni aromatyzowanym przyprawami Orientu . Zaczyna się czas(...)wypływać na powierzchnię, zmniejszyć moc palnika i gotować ok minuty. Wodę z kluskami przelać na duży durszlak, przepłukać zimną wodą. Do klusek można przygotować sos na słodko lub wytrawny. Ja je podałam w gęstej zupie pomidorowej, na którą przepis wkrótce
Weekendy w domu i ogrodziezmięknie. Wrzucić obrany i pokrojony drobno czosnek. Smażyć dosłownie chwilkę, zamieszać. Podlać mięso odrobiną wody, wymieszać i zagotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Wlać pomidorową passatę, zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Gdyby sos był za gęsty dolać trochę wody. Gotować na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie. Danie smaczne, smacznego
Kuchnia Pokoleńdrobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy paprykę. Gdy papryka się zeszkli dodajemy cebulę i smażymy razem. Następnie wlewamy passatę pomidorową – smażymy na małym ogniu przez 3-4 minuty. Na końcu sos doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem do smaku. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy niewielką
Smaki Na Talerzuzbyt rzadka to dodać jeszcze odrobinę bułki tartej). Obtoczyć w mące. Smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym. Zalać rosołem, dodać passatę pomidorową (z kartoniku). Gotować około 10 minut na małym ogniu. Jeżeli sos jest zbyt rzadki to dodać jeszcze odrobinę mąki
Tradycyjna KuchniaProsty, szybki, sycący. Spaghetti nie zawsze musi być standardowe, pomidorowe, czy jedwabiście śmietankowe. Może być również zaskakująco skąpe w ilości sosu, a przy tym bardzo delikatne i smaczne, Spróbujcie :) Składniki: 25dag makaronu spaghetti 20dag pieczonego schabu 1 średnia cukinia 1 duża cebula pęczek koperku 3 łyżki oliwy świeżo zmielony pieprz sól Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
ChilliJemyDusić jeszcze około godziny. Często mieszać, w razie potrzeby podlewać wodą. Wlać około 1/4 litra wody, doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie (około pół szklanki), zagęścić sos. Doprawić do smaku. Sos ma być mocno przyprawiony. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, przekroić strąki na krótsze kawałki. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie
Praktyczna plsurówką z sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską i pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Moja Książka Kucharskapomidorów krojonych z puszki 2 świeże pomidory marchew pietruszka,kawałek selera,por 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy sos sojowy liść laurowy,ziele angielskie sól,pieprz natka … Czytaj dalej Pomidorowa z soczewicą
gotuj ze mnąkostkę papryki, smażymy 10 minut aż lekko zmięknie papryka, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię i selera. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę. Dusimy, gdy warzywa będą miękkie dodajemy przyprawy. 2/3 sosu mielimy blenderem. Podajemy z ugotowanym ryżem i posypujemy natką pietruszki. Autorka przepisu: Małgosia Kasperska
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepotrzeby należy dolać pół szklanki wody). 4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, soczewicę, sok z limonki oraz przyprawy. 5. Ostatni na patelni ląduje przecier pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. 6. Gotowy sos próbujemy i jeśli potrzeba ponownie doprawiamy. 7. Na połowie tortilli układamy starty ser, porcję farszu i ponownie porcję sera. Placek
Bez CebuliWyjmujemy i osączamy papierowym ręcznikiem. W tym czasie cebule kroimy w piórka, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy grzyby, rodzynki i koncentrat pomidorowy. Smażymy, bez pokrywki, by woda z grzybów odparowała. Studzimy. Do sosu dodajemy pokrojone filety ze śledzi, dokładnie mieszamy, przekładamy do miski i schładzamy w lodówce, by smaki się przegryzły. Wyjmujemy, kosztujemy i doprawiamy do smaku
R'n'G KitchenROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base
Martyna Cookssobą. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i przyprawą do kurczaka. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy kurczaka. Na niego wykładamy warzywa. Olej, passatę pomidorową, bulion, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy mieszamy ze sobą. Sosem polewamy warzywa w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Leczo zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w temp 180 C. Następnie zdejmujemy przykrycie
e-PrzepisyKulinarneumieszczamy w dużej misce lub na stolnicy i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę. 2. Z passaty pomidorowej, koncentratu i przypraw (sól, pieprz, oregano, bazylia i czosnek) przygotowujemy sos. 3. Pierś z kurczaka kroimy w paski, doprawiamy oliwą i ulubionymi przyprawami (my użyłyśmy soli, pieprzu, papryki czerwonej, kurkumy i curry). Smażymy na patelni
PodwójnaporcjaBitki w sosie marchewkowym.. schab lub polędwica cebula marchewka susz warzywny koncentrat pomidorowy sól, pieprz listek, ziele, majeranek bulion Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebule, susz warzywny, starte na tarce marchewki oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody
Moje domowe kucharzenieposmarować masłem, na dnie ułożyć liście kapusty, na to porcję mięsa, znowu liście kapusty i pozostałe mięso, nakryć liściami kapusty mleko, gęstą śmietanę, przecier pomidorowy, paprykę, przyprawę w płynie, mąkę pszenną rózgą wymieszać na gładki sos sos wylać na kapustę, nakryć pokrywą, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie bez pokrywy na termoobiegu
W Mojej Kuchni Lubięrozgrzaną patelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw. Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody. Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło
Gotowanie Patkirozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw. Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody. Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło
Gotowanie PatkiROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base
Martyna Cooksoleju bądź maśle,dodać ziele angielskie,liść laurowy,podlać wodą bądź rosołem,włożyć obsmażonego królika i dusić do miękkości. Wyjąć porcje królika,dodać przecier pomidorowy,dobrze połączyć i ponownie włożyć mięsko,dusić jeszcze chwilkę by sos zgęstniał.Nie dodaję już śmietany ani mąki...sos naturalnie powinien zgęstnieć. Siostra Anastazja zagęszcza mąką i 1/2 szklanki śmietany,sos przecedza przez sitko
Niespełnione zdolności kulinarnemielonego 40 dag sera mozarella (w kawałku) 1 duża cebula 1 duża marchew 2 ząbki czosnku 400g krojonych pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz bazylia, przyprawa do mięsa mielonego oliwa z oliwek sos beszamelowy: 80 g mąki 1/3 kostki masła ok. 1,5 szkl. mleka pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Z masła i mąki robimy zasmażkę...masło
Alutka-Gotujevegan) makaron udon w mleczku kokosowym z curry, warzywami (vegan) potrawka z soczewicy czerwonej, z kasza bulgur, płatkami drożdżowymi (vegan) dyniowe* kluski z serowym sosem tahini (vegan) *z pure, mąki dyniowe *płatki drożdżowe+tahini+woda pomidorowe curry z ciecierzycą i batatem, ryż jaśminowy (vegan
More food, love and dreamspudełka/ew. z pieczonymi warzywami :D gryczane naleśniki z pomidorowym farszem z czerwonej soczewicy i cebulki, z serem z ziemniaka (vegan) potrawka pomidorowa z ciecierzycą, kalafiorem z brokułami i tahini (vegan) makaron z sosem z sera z ziemniaka, z brokułami (vegan) kluski śląskie z serem z ziemniaka (vegan) gofry marchewkowe z pastą z zielonego groszka i pomidorami
More food, love and dreamstradycyjnej carbonary -parmezan Do gotującej się wody wrzuć makaron. Międzyczasie na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, pokrojoną w piórka oraz boczek. Dodaj pulpy pomidorowej, dosmacz solą i pieprzem. Makaron odcedz. Wyłóż na talerze, dodaj sosu i posyp parmezanem po wierzchu- obficie. Najlepszy byłby jednak ser typu pecorino. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnisię nie przyklejało. Dodatki do takiej pizzy powinny być dość cienko pokrojone, ponieważ pizza będzie maksymlanie 7 minut w piekrniku. Najprostszy sos do pizzy jaki możecie na prędce zrobić, to wymieszać przecier pomidorowy z kilkoma żykami suszonego oregano, odrobiną soli, cukru i oliwy. A ser? Nie musi być to zawsze żółta mozzarella. Możemy użyć białej
Right Behind The Kitchenmięsa mielonego z indyka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko 3 łyżki kaszy manny mąka pszenna papryka słodka, vegeta sól, pieprz sos: 1 cebula 2 łyżki oliwy puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, ew. vegeta Wykonanie: Cebulę pokroić na drobną kosteczkę, zeszklić w rondlu na oliwie. Dodajemy pomidory, dolewamy szklankę wody, przyprawiamy. Gotujemy ok 15 minut
magiczna kuchnia KasiWitajcie kochani :) Dzisiaj na śniadanie proponujemy: Jogurt naturalny ze świeżym mango, świeże daktyle, łyżeczka miodu, pół łyżeczki angielskiego sosu miętowego, kilka kropel sosu chili. Na dodatek tosty z serem, świeżą kolendrą i koncentratem pomidorowym. Pyszne ! Pozdrawiamy z Londynu
vegetaniepaństw w tym rejonie. Mój dzisiaj kotlet bardziej jest zbliżony do odmiany bułgarskiej, bo do środka dodałam ajwaru, a oni swój nadziewają pastą pomidorową. Kotleta podałam w chlebkach pita z warzywnymi dodatkami, ajwarem i sosem jogurtowym. Idealna potrwa na długi weekend, grill i pikniki. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdorzucamy do garnka. Kroimy cukinię i patisona- dorzucamy. Dolewamy 150 mililitrów wody. Kroimy kiełbasę- i do garnka. Zioła drobno siekamy- do garnka. Dodajemy przecier pomidorowy i drobno pokrojony czosnek. Dusimy aż warzywa będą miękkie a sos trochę zgęstnieje. Dziś leczo podałam w żytnim chlebku. W internecie są przepisy na chleb do żurku, ja jednak poszłam na łatwiznę i swój kupiłam
les mirabellesśrednich ziemniaków 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka soczewicy 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek mielona słodka papryka, pieprz, ostra papryka, majeranek, sos sojowy Zaczynamy od ugotowania ziemniaków w mundurkach. Pomysł jest taki po to, żeby szybciej przygotować danie. Kiedy ziemniaki gotują się, my kroimy paprykę i cebulę
vegetaniemiesiące.Nie polecam picia z kieliszka. Chyba, ze ktoś jest wyjątkowym twardzielem ;) Ja wykorzystuję taką wódkę do przyrządzania Krwawej Mery czyli drinka z soku pomidorowego. Wystarczy do soku dodać samą nalewkę, bez konieczności zaostrzania smaku sosem tabasco ;))Smacznego! ;)Przepis opublikowałam na portalu Przepis na Kobietę > KLIK
Codzienna kuchnia niecodziennapieprz. Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną z puszki. Gotujemy, aż do zgęstnienia sosu. Następnie przyprawiamy białym pieprzem, cayenne i solą. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli z obu stron i układamy na nich farsz. Zawijamy tortille
Aga w kuchni