wody i pod przykryciem gotować z 40 minut na średnim ogniu przestudzone gołąbki wyjąć z garnka, wodę z gotowania przelać do mniejszego rondla, dodać koncentrat pomidorowy i zagotować śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos, do smaku można dodać maggi można podać z tłuczonymi ziemniakami lub same gołąbki zajadać...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięinnym farszem (może nie ryzykowałbym kiszonej kapusty). Poniżej papryka faszerowana ryżem z warzywami. Składniki: opakowanie mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier, curry, sos sojowy 4 papryki Warzywa smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy koncentrat i przyprawy. Dodajemy ugotowany ryż i odrobinę wody. Z papryki odcinamy górną część razem
Gotuj z Misiemproducentów. Pierwszy sos jaki mi naprawdę smakował. I nie koloryzuję tu nic. Troszkę sosu zostawiłam, bo mam plan :) Ale co przygotuję - zobaczycie jutro ! Skład sosu: pomidory 40%, cebula 5%, papryka chili, woda, koncentrat pomidorowy 10%, cukier, skrobia, sól, olej roślinny, ocet spirytusowy, mieszanka przypraw
kolorowotorcikowowarto poczekać te 3 godzinki. Sos czosnkowy na zdjęciu jest po prawej stronie, z lewej jest sos z curry. Smacznego. Sos czosnkowy świetnie pasuje przykładowo do : Kalafior w cieście pomidorowym
Mechanik w kuchnioliwę na patelni, dodaję cebulę, paprykę, przesmażam. Wrzucam czosnek i smażę 15 sekund, na samym końcu wrzucając pomidory. Całość smażę 2 minuty. Dodaję koncentrat pomidorowy, słodką i wędzoną paprykę. Wlewam wino, zagotowuję. Redukuję sos o połowę na większym ogniu przez ok. 3 minuty. Na patelnię z warzywami wsypuję ryż, przesmażam lekko ok. 2 minuty, dodaję bulion, ale porcjami. Mieszam
W kuchni Karmel-itkilekką i orzeźwiającą salsą pomidorową z awokado, czyli szybką sałatką na bazie świeżych pomidorów. Karmazyn jest drapieżną rybką morską z gatunku skorpenowatych, ma bardzo delikatne, soczyste i kruche białe mięso, a do tego prawie nie ma ości (jedynie kręgosłup oraz małe ości przy płetwach)! Świetnie poddaje się grillowaniu. Z kolei salsa jest (czasem zmiksowanym) sosem/ sałatką z posiekanych warzyw(...)pomidorów, papryki i innych warzyw), salsa verde czyli zielona (z miechunki), a także dzika – czyli salsa brava (z dodatkiem majonezu i tabasco). Słynny sos guacamole to także odmiana salsy! Wypróbujcie grillowanego karmazyna z salsą pomidorową z awokado na najbliższym grillu! Zaskoczycie kubki smakowe własne i gości :) Składniki: 2 tusze karmazyna, oczyszczone z łusek i płetw sól, pieprz oliwa cytryna
Pociąg Do KuchniSkładniki: 5 filetów śledziowych 4 ogórki kiszone 5 jajek ugotowanych na twardo 2 papryki czerwone 1 mały słoik grzybów marynowanych 1 cebula cukrowa Sos: 1,5 łyżka musztardy 1,5 łyżka miodu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól,pieprz Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie przez 1,5-2 godziny,odsączamy z nadmiaru wody i kroimy
Bajeczna Kuchniawody 1 kostka rosołowa 1 puszki Pomidorów krojonych 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego Makaron 500 g makaronu 1500 g wody 2 łyżeczki soli 5 g oliwy z oliwek Ser : Do naczynia miksującego włożyć ser , pokrojony na kawałki . Rozdrobnić 10s/obr.10 . Przełożyć do innego naczynia. Sos bolognese : Cebulę pokroić w ćwiartki , dodać czosnek i zmielić 5s/obr.5. Dodać oliwę i dusić(...)Dodać przyprawy ( za wyjątkiem papryki ) i kostkę rosołową i dusić dalej 1min / Varoma / obr.2. Dodać mięso mielone i dusić 2,5 min/ /Varoma/obr.1 Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy , wodę i gotować 7 min/ /100 stopni /obr.2. Makaron : Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól i oliwę, gotować 12 min/100 stopni/obr.1. Przez otwór w pokrywie dodać makaron spaghetti, gotować zgodnie
Moje domowe kucharzenieNarodzenie np. jako dodatek do pieczonych mięsiw. Zawekowałam dwa małe słoiki, za parę tygodni będziemy się nim raczyć. Składniki: 1 szklanka passaty pomidorowej 2 średnie cebule 10 suszonych śliwek 4 ząbki czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki octu śliwkowego (można użyć winnego) 1 cm kawałek korzenia imbiru 1 łyżka brązowego cukru pół łyżeczki
Kardamonovyliście selera naciowego – pęczek 3 ząbki czosnku 2 pomidory 1 papryczka chili marynata: 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sos: 2 łyżki octu (może być biały, może być ryżowy) 4 łyżki cukru 4 łyżki przecieru pomidorowego sok z dwóch cytryn mąka ziemniaczana rozrobiona z wodą Mięso pokroić na cienkie plasterki, zamarynować przez przynajmniej 20 minut w sosie rybnym
stajnia gołębie od kuchniposolić i odstawić na około 1 godzinę. Posiekaną w kostkę cebulę, zmiażdzony czosnek i koncentrat pomidorowy dusić pod przykryciem. Następnie miąższ z bakłażana wypłukać z soli, pokroić w kostkę, dodać do sosu i dusić razem z resztą składników. Wydrążone bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym folią aluminiową
KuchniaWeDwoje.plkawałków białej kiełbasy (lub innej wedle uznania), ponacinane 2 łyżki oleju roślinnego 2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki 2 szklanki bulionu wołowego 2 łyżki sosu z worcestershire (opcjonalnie sojowego lub maggi) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiego chutneyu (opcjonalnie) 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy(...)około 12 minut. Wmieszaj wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem kiełbasek) i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj przygotowane kiełbaski i gotuj jeszcze przez 10 minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne i podawaj gorące. Smacznego! English version Sausage with sweet and spicy onion ( 6 servings) Ingredients: 6 pork sausages, scored 2 tbsp vegetable
karmelowyminut. Do środka: 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 2 łyżki oleju 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku sól, pieprz sałata kukurydza i/lub groszek pomidory sos czosnkowy (zmieszany majonez z jogurtem naturalnym i startym czosnkiem) starty żółty ser Przygotowanie: Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek i chwilę
bistro mamaskóry 6-7 pieczarek 1 cebula 1 żółta papryka grubościenna 1 czerwone chilli 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 1 szklanka wody mąka rozmieszana z wodą do zagęszczenia sosu Ziemniaki i dynie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Dodajemy do nich jajko , kolendrę , mąkę , piwo i sól(...)smaku . Mieszamy i smażymy około 6 minut . Po tym czasie zalewamy szklanką wody , zmniejszamy gaz i dodajemy koncentrat pomidorowy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przykrywamy pokrywką i dusimy około 15 minut . Po tym czasie dodajemy kremówkę , doprowadzamy do wrzenia i zagęszczamy sos do lubianej konsystencji ,mąką rozrobioną z wodą . Na talerzach układamy gorące placki , obok sporą ilość gulaszu i serwujemy na gorąco
Ogrodnik w podróży