Pulpety drobiowe z mięsa z rosołu w sosie pomidorowym

4
  • Pulpety drobiowe z mięsa z rosołu w sosie pomidorowym
  • Pulpety drobiowe z mięsa z rosołu w sosie pomidorowym

    Nie wiesz co zrobić z mięsem pozostałym po rosole? U mnie sprawdziły się klopsiki, które szczególnie smakują dzieciakom, z dodatkiem sosiku pomidorowego. Składniki: mięso z rosołu (np. podudzie+ skrzydełko) ½ bułki 1 jajko Mleko Sól, pieprz Łyżeczka koperku Pół łyżeczki kaszy manny łyżeczka bułki tartej Masło klarowane Mąka do obtoczenia 3 łyżki passaty pomidorowej ½ szklanki rosołu Wykonanie: Mięso wyjąć z rosołu, oddzielić od kości i zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, dodać odciśniętą do mięsa. Dodać pozost... Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia


    Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

    Dodaj komentarz