sok - 13499 przepisów (strona:724/900)

Sałatka z selerem naciowym 297

rodzynkami i żółtym serem. O właściwościach zdrowotnych selera można poczytać tutaj (poradnikzdrowie.pl), a ja tylko pozwolę sobie zacytować mały fragmencik, że seler naciowy „Połączony, w równych proporcjach, z sokiem z jabłek daje napój, bez którego żadna gwiazda Hollywood nie rozpoczyna dnia. Szklanka eliksiru, wypita na czczo, oczyszcza organizm, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje aksamitną gładkość cerze

UgotujmyTo.pl
Przepis na skrzydełka imbirowe 144

zamiar się o tym przekonać… Polecam!Przepis na skrzydełka imbirowe – składniki:12 skrzydełek2 ząbki czosnkukawałek (około 2,5 cm) świeżego imbiru2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego2 łyżeczki soku z limonki1 łyżeczka płynnego miodu1 łyżeczka sosu chili ( można dodać płatki chili)2 łyżeczki oleju sezamowegosól, pieprz, paprykakawałki limonkiUmyć i osuszyć skrzydełka – ja dodatkowo obcinam końcówki. Doprawić solą, pieprzem

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym 373

kremem cytrynowym – składniki:250 g masła miękkiego, niesolonego1 łyżeczka wanilii150 g cukru pudru, przesianego250 g mąki, przesianejKrem:2 jajka, lekko roztrzepane110 g drobnego cukruskórka z jednej cytryny60 ml soku z cytryny30 g masła1. Ubić mikserem masło z wanilią. Dodać cukier puder i dalej ubijać aż masa się zrobi puszysta. Zmniejszyć obroty i po trochu dodawać mąkę aż wszystko się

UgotujmyTo.pl
Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską 1204

składniki:1 pierś z kurczaka1 kapusta pekińska150 g sera pleśniowego1 czerwona paprykagarść czarnych oliwek200 g ananasa z puszki50 g sezamuoliwa, sos sojowy, sól, pieprzDressing:2 łyżki oleju sezamowego2 łyżki soku z limonki2 łyżki miodu1 łyżka oliwysól0.5 łyżeczki imbiru (opcjonalnie)1. Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać 1-2 łyżki oleju sezamowego, wymieszać i odstawić do lodówki

UgotujmyTo.pl
Jeżynowy sernik na zimno 278

tortownicy o średnicy 23 cm. Docisnąć masę i wstawić do lodówki na minimum pół godziny. 2. Jeżyny opłukać i zasypać 4 łyżkami cukru, zmiażdżyć widelcem i zostawić aby puściły sok (najlepiej przygotować je dzień wcześniej) Gotować około 15 minut a następnie przetrzeć przez sito i zostawić do ostygnięcia. 3. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody a gdy napęcznieje dodać

UgotujmyTo.pl
Drożdżowe ślimaczki z dynią 143

niewielkich odległościach od siebie. Piec w temperaturze 190 stopni około 25-30 minut. Ciepłe ślimaczki polukrować – ja zrobiłam lukier cytrynowy. Do około 3/4 szklanki cukru pudru wcisnęłam sok z połowy cytryny, rozmieszałam a następnie po troszku dodawałam gorącej wody – cały czas mieszając – do uzyskania odpowiedniej, kremowej konsystencji. Smacznego Wpis zgłoszony do listy wypieków „Na zakwasie

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka z cukinii 178

szczypta curryśmietana 18% – do podania1. Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i zostawić na pół godziny. Po tym czasie dobrze odcisnąć sok, bo masa nie może być za rzadka. Marchewkę umyć i obrać a następnie zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pepperoni pokroić w kostkę. Cebulę i pepperoni podsmażyć

UgotujmyTo.pl
Drożdżówki z makiem 191

ciasto urośnie. 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30-40 minut aż drożdżówki będą złoto-brązowe. Odstawić do wystygnięcia.5. Do cukru pudru dodać sok (u mnie z połowy cytryny, bo lubię kwaskowy, ale można dodać tylko kilka kropel), wymieszać na gładką masę i wyregulować gęstość dodając odrobinę gorącej wody. Jeśli nam wyjdzie lukier za rzadki

UgotujmyTo.pl
Dorsz w porach w cieście francuskim 181

dorsza2-3 białe części pora3-4 łyżki masła2 opakowania ciasta francuskiego1 cytrynakoper (świeży lub mrożony)1 jajko2-3 łyżki oleju czosnkowego Kujawskiegosól, pieprz1. Z cytryny zetrzeć skórkę i odstawić. Sokiem skropić rybę i lekko ją posolić i posypać pieprzem. Odstawić -najlepiej – na pół godziny do lodówki.2. Białe części pora oczyścić, opłukać i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać

UgotujmyTo.pl
Deser rabarbarowy a la tiramisu 165

Smażyć 5 minut. Dodać resztę rabarbaru i maliny i smażyć kolejne 1-2 minuty. Odstawić do ostygnięcia. 2. Biszkopty przełożyć do foremki o rozmiarach 18×24 cm. Nasączyć sokiem pomarańczowym. Serki zmiksować z cukrem pudrem, drobnym cukrem i wanilią. Wyłożyć na biszkopty. Ponieważ zostało mi jeszcze kilka również je nasączyłam i ułożyłam na wierzchu a na to wyłożyłam przestudzoną

UgotujmyTo.pl
Ciasto jogurtowe z owocami 262

otarta600 g jogurtu greckiego500 g mąki pszennej tortowej2 łyżeczki sody oczyszczonej600 – 700 g dowolnych owocówMąkę z sodą przesiać i odstawić.W dużej misce połączyć olej słonecznikowy, cukier, jajko, sok z i skórkę z cytryny używając np. rózgi kuchennej. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać przesianą mąkę z sodą i wymieszać. Ciasto będzie gęste i będzie wyglądało na lekko zwarzone. Blachę

UgotujmyTo.pl
Jagodzianki 135

nagrzanego piekarnika. Piec około 25-20 minut aż nabiorą złotego koloru.6. Wystudzone jagodzianki lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.Najlepiej zrobić lukier cytrynowy. Do miski wsypać 1 szklankę cukru pudru, wcisnąć sok z połowy cytryny i wymieszać na gładką pastę. Dodać odrobinę gorącej wody i mieszać aż do uzyskania odpowiedniej gęstej konsystencji. Jeśli lukier jest za rzadki dodać więcej cukru pudru

UgotujmyTo.pl
Tatar ze śledzia 362

Mając w Rodzinie wielu wielbicieli tej ryby, z moją skromną osobą włącznie, zwykle przygotowuję na kolację wigilijną kilka rodzajów śledzia. W zeszłym roku przebojem były korzenne

UgotujmyTo.pl
Współpraca z firmą Symbio - producentem zdrowej, ekologicznej żywności 211

kukurydziana5. Ekologiczna fasola adzuki6. Ekologiczna mąka pszenna typ 5007. Ekologiczna kasza jaglana8. Orzechy nerkowca 100% organic9. Cukier trzcinowy Demerata 100% organic10. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 100% organic11. Ekologiczny sok malinowy 100%, bez cukru12. Ekologiczny koncentrat pomidorowy, bez dodatku cukru13. Ekologiczne powidła śliwkowe 14. Ekologiczny dżem truskawkowy niskosłodzony15. Konfitura z czarnej porzeczki niskosłodzona

Szefowa kuchni
SZYBKIE PIERNICZKI + LUKIER KRÓLEWSKI 207

miód – 110 g* przyprawa do piernika – 1 łyżeczka* kakao – 1 łyżeczka* soda oczyszczona – 0,5 łyżeczkiLUKIER KRÓLEWSKI:* duże białko – 1 szt* sok z cytryny – 1 łyżeczka* cukier puder – 150 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:PIERNICZKI:W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą

Ostra na Słodko