sok - 13499 przepisów (strona:722/900)

Surówka z ogórka i zielonego jabłka 202

Ogorek to jeden z najpopularniejszych dodatkow obiadowych w okresie letnim.w ogole to warzywo ,ktore smialo mozna nazwac polska specjalnoscia narodowa.Czy to malosolny,czy mizeria z ogorkow

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puszysty omlet biszkoptowy z jagodami - pyszny 154

Najlepszy omlet z jagodami na swiecie jaki znam i taki wlasnie zapamietalam z dziecinstwa.Nie byl posypywany jagodami ,ale z jagodami upieczony.Cudownie wilgotny przez wyplywajacy sok z jagod przy krojeniu kazdego nastepnego kesa omletu.Wspanialy,cudowny pyszny,po prostu kwintensencja lata.Jesli nie jedliscie jagod w ten sposob przygotowanych koniecznie sprobujcie.Ten prosty omlet Was zachwyci.Skladniki na 1-osobowy omlet na patelnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lin w smietanie 145

lyzki maki maslo gheekoperekPrzygotowanie:rybe oczyszcic ze sluzu.Najlepiej to zrobic tak jak w przypadku karpia woda z octemrybe wypatroszyc ,odciac glowe,pletwy brzuszne.Dokladnie umyc.Pokroic w dzwonkakawalki ryby skropic sokiem z cytryny i posolicobtoczyc w mace i smazyc na rozgrzanym masle po kilka minut z kazdej strony do zrumienieniazalac rybe smietana wymieszana z chrzanem,patelnie przykryc pokrywka i dusic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kompot brzoskwiniowo-jeżynowy z ksylitolem 168

sprawa kartonikowych sokow i gotowych napojow stal sie dzisiaj reliktem minionej epoki,na szczescie jednak dzialkowicze i wlasciciele drzewek owocowych ratuja tradycje picia tego zdrowego napoju.Trzeba wiedziec,ze kartonikowe soki to produkt o wysokim stopniu przetworzenia,poniewaz wytwarzane sa z koncentratow,z dodatkiem barwnikow i srodkow konserwujacych.Zakwaszaja organizm,sa po prostu szkodliwe dla naszego zdrowia.Dodatkowo mocno slodzone,zatem bardzo kaloryczne.Przygotowanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
RÖSTI - super chrupiące placki 269

Rösti to kartoflana specjalnosc niemiecko-szwajcarskiej kuchni.Minimalizm kulinarny w najczystszej postaci.Jedynym skladnikiem jest tutaj tarty ziemniak,bez dodatku jajek i maki,wiaze go jedynie skrobia pochodzaca

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z ogórka i cukinii - dietetyczna 156

poszatkować.Z cukinii odkroić piętki i cienko poszatkować razem ze skórką.Obraną cebulę pokroić w piórka.Warzywa z cebulą umiescić w salaterce,wymieszać z solą i odstawić ,by pusciły sok i zmiekłyoliwę,ocet winny i miód wymieszać na gładki kremsos dodać do ogórka z cukinią,wymieszać.Dodać pokrojony szczypiorek i koperek lub inne ulubione ziołaprzed podaniem schłodzic w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Płotka smażona z ziołami 189

wypatroszonych płoteksok z cytrynysóloregano,tymianek-opcjonalniemąka do obtoczeniamasło ghee lub olej do smażeniaWykonanie: sprawione i wypatroszone ryby dokładnie umyć na zewnątrz i w środku pod zimną bieżącą wodąskropić sokiem z cytryny ze wszystkich stron,do środka wkłożyć po gałązce ziół i odstawić pod przykryciem do lodówki przynajmniej na 15 minut.Ten proces jest bardzo ważny,gdyż kwas cytrynowy hamuje intensywny zapach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Köttbullar z dorsza 158

smażeniaSkładniki na sos:200-300 g pieczarek1/2 cebuli100-150 g śmietany kremówki   Wykonanie:rybę pozbawioną skóry pokroić ostrym nożem w drobną kostką i dodatkowo jeszcze przesiekać.Skropić sokiem z cytryny,posolić i oprószyć pieprzem.Cebulkę obrać i również pokroić w drobna kosteczkę.Kapary odsączyć z zalewy i drobno pokroić.Wszystko dokładnie wymieszać,dodać jajko i bułkę tartą.Uformować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pekinka z porem i rzodkiewką 141

1 mała kapusta pekińska1 pęczek rzodkiewek1 por ( biała część )1/2 pęczka natki pietruszkisól do smakupieprz do smakucukier do smakusok z cytryny do smakukilka łyżek oleju 

Ewa w kuchni
Sałatka z pomidorów i rzodkiewki 320

                         No cóż

Ewa w kuchni
Ciasto cynamonowe z kremem 175

Ciasto cynamonowe z kremem moim ulubionym bo kokosowym, ale Ty możesz zrobić bez dodatku wiórek i będzie śmietankowo. Dlatego nie ma w tytule  z  

Pasje Jolki
Schab suszony w piekarniku 310

strony solą czosnkową i papryką wędzoną.   Ostatniego dnia wyjmujemy schab i układamy na ruszcie piekarnika nagrzanego do 80 stopni. Pod rusztem kładziemy inną blachę do której będzie ściekał sok z mięsa. Suszymy schab przez 1 godz.  Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 50 stopni, włączamy termoobieg i suszymy schab 4 godziny. Obsuszony schab obwiązujemy sznurkiem do wędlin

kulinarnyswiatdomi
Sernik z żurawiną na zimno 647

spód tortownicy o średnicy 28 cm. Wstawić tortownicę na około 30 minut do lodówki.2. Żurawinę opłukać (można odłożyć kilka do dekoracji) przełożyć do rondelka, dolać 2 szklanki wody, sok z połowy cytryny i około 2 szklanek cukru- do smaku. Gotować aż żurawina się lekko rozgotuje, około 10 minut. Gorącą zmiksować i przetrzeć przez metalowe sito, aby pozbyć się łykowatych

UgotujmyTo.pl
Dorsz na kaszance w sosie z ogórka 224

zagotowuję miód, dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodaję kaszankę nieco rozdrobnioną (bez osłonki). Kiedy kaszanka się już całkowicie rozpadnie dodaję łyżkę oliwy, pół łyżeczki curry, sok i startą skórkę z całej cytryny. Duszę wszystko aż nieco odparuje i zgęstnieje. Na sam koniec dodaję w kosteczkę pokrojone jabłko mieszam i ściągam z ognia. 2. Dorsza kroję

Mechanik w kuchni
Domek z Piernika! / Cottage gingerbread! 150

znowu dzieckiem!;-))))) Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temp. 185 stopni C z termoobiegiem.Lukier:- 3/4 szklanki cukru pudru bardzo bardzo dobrze zmielonego- 1 małe białko- 1/3 łyżeczki soku z cytrynyUcieramy trzepaczką na lśniący kolor.Składamy domek:Na talerzyk wylej troszkę lukru, tak abyś mogła dobrze przykleić domek do podłoża, składamy tak jak domki z kart. najpierw boki potem

SMYKWKUCHNI