środek wypełnić serkiem, i całość przykryć masą kuskusowo-czekoladową.Formę wstawić do lodówki na około 15 minut.W czasie chłodzenia się deseru, owoce zasypać cukrem, odstawić na parę minut.Kiedy puszczą sok, zagotować całość i zmiksować na gładki krem.Z babeczki oderwać folię, przełożyć ją na talerzyk i polać sosem.Smacznego
Kraina Miodem Płynącaszklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki kakaoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynyorzechy+ woda i domowy sok na poncz (u mnie agrestowy)Najpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną masę z cukrem pudrem. Dodajemy białka, wodę i miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia
Ciastkozercynasączyć, posmarować masą z nutellą, przykryć biszkoptem z makiem, nasączyć i posmarować białą masą. Wyłożyć ostatni blat biszkoptu. 8. Z białej masy odłożyć 2-3 łyżki dodając odrobinę soku malinowego (powstanie różowa masa na kokardkę). Masy przekładać do szprycy robiąc kolejno: czekoladową masą oczy, nos, wąsy i brzeg kokardki, następnie białą masą buzię kota i różową wypełnić kokardkę. Pozostałą
Kto ugości moich gości?pokroić w plasterki i udusić. Ananasa pokroić w kostkę.3. Do usmażonego mięsa dodać pieczarki, kukurydzę, ananasa i orzeszki. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.4. Do puszki z sokiem z ananasa dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, wlać na patelnię. Mieszać, aż całość zgęstnieje. Gdyby wyszło za gęste dolać wody lub bulionu. Doprawić do smaku.Podawać z ryżem
Kto ugości moich gości?dołożyć do cebuli i przesmażyć razem,często mieszając.Warzywa zalać bulionem i gotować 15 minut do miękkościfilety z dorsza pozbawić skóry,pokroić w dużą kostkę,pozbawić ewentualnych ości.Skropić sokiem z cytryny,posolić ,odstawićgdy warzywa są miękkie do wywaru dołożyć pokrojonego dorsza,łyżkę koncentratu pomidorowego,zamieszać,doprowadzić zupę do wrzenia .Zdjąć garnek z ognia,odstawić na kilka minut ,by dorsz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pilos z Lidla)200 ml śmietany 36%koperek-opcjonalnie, najlepiej świeży/mrożony1 łyżeczka pieprzu cytrynowegosok i skórka otarta z niewoskowanej cytryny3 łyżeczki żelatynyszczypta soli1. Łososia z serkiem kremowym, sokiem i skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym zmiksować na gładki krem. 2. 3 łyżeczki żelatyny namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i zostawić na 10 minut. Następnie dodać
UgotujmyTo.plpierników1 łyżeczka sody2,5 dag drożdży (czyli 1/4 standardowej kostki)2,5 dag miękkiego masła (czyli 1/8 kostki masła)Lukier:(Inspiracja: kulinarneprzeboje.pl)500g cukru pudrubiałka od 2 jajek1 łyżeczka soku z cytrynyWykonanie:Mąkę przesiewamy i mieszamy z cukrem pudrem.Miód podgrzewamy do rozpuszczenia z przyprawami. Następnie odstawiamy go z ognia i po chwili dodajemy sodę i mieszamy.Miód przekładamy
Anielska Kuchnia Anioraz wątrobę, cząber ma właściwości bakteriobójcze, reguluje procesy trawienne,bazylia działa rozkurczowo i przeciwbakteryjnie, oregano ma właściwości przeciwzapalne i przeciwskurczowe, szałwia korzystnie wpływa na pracę żołądka, mięta pobudza wydzielanie soków trawiennych, tymianek posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, zaś natka pietruszki korzystnie wpływa na krążenie, pomaga zwalczać anemię i usuwać toksyny z organizmu." (Ziarenkowo)Kupisz je tutaj: ZIARENKOWO.SZPINAK:I teraz się
Wypisz WymalujSkładniki :połowa opakowania 125 g rukolipołowa granatu ( bo mój był duży )pojedynczy filet z kurczakaolej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprzPrzygotowanie :Granat obrać, rukolę przebrać
Proste Potrawypuszka kukurydzy 4 cm imbiru, posiekanego 4 ząbki czosnku, posiekanego 200 g makaronu ryżowego 1 papryczka chili 8 łyżek sosu sojowego jasnego 8 łyżek wody 2 łyżki brązowego cukru sok z 1/2 cytryny 6 łyżeczek oleju sezamowego szczypiorek Przygotowanie: Makaron i brokuły ugotować i odcedzić. Filety z kurczaka pokroić w paski lub kostkę, dodać posiekany imbir i czosnek, doprawić białym
cooklifekilka godzin).Porządnie schłodzoną kremówkę z czekoladą ubij na sztywno, dodaj do niej 2,5 posiekanych w drobną kostkę (i obranych ze skórki) pomarańczy,Z pozostałej połówki pomarańczy wyciśnij sok, odmierz 3 łyżeczki i podgrzej go w garnuszku, po czym rozpuść w nim żelatynę. Następnie dodaj ją do posiekanych pomarańczy.Do ubitej kremówki dołóż posiekane pomarańcze i dosyp cukier
Słodko-Słony Świat Ilonymamy i babcie były znacznie bardziej kreatywne jeśli chodzi o przechowywanie czy przetwarzanie produktów. My idziemy na łatwiznę: zamrażarka, a w porywach próżniowe opakowania. Kiedyś przygotowywało się kompoty, soki, domowe wędliny do słoików. Teraz? idziemy do sklepu. Przyznam się, ze był moment, kiedy też zachłysnęłam się dostępnością "wszystkiego", wyrzuciłam słoiki i zamiast do piwnicy, szłam do sklepu. Szybko jednak
Codzienna kuchnia niecodziennapozostałych warzyw. Dodajemy szklankę wody. Wszystko gotujemy na średnim ogniu, często mieszając, aż warzywa będą miękkie. (ok. 20 minut)Rybę wysuszamy ręcznikiem, solimy, pieprzymy, dodajemy troszkę bazylii, skrapiamy sokiem z cytryny i obtoczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż ryba będzie złocista.Nagrzewamy piekarnik do 170'C.Do warzyw dodajemy koncentrat, trochę bazylii, pietruszkę i Maggi
Kitchens Alphabetosolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy gałkę muszkatołową oraz mleko i ugniatamy tworząc puree. W tym czasie łososia pozbawiamy skóry, kroimy na pół i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku
Mango Papajasprawą suszonych śliwek, anyżu i goździków. Przepis znalazłam na stronie Skumbrie w tomacie. Zapraszam do gotowania!Składniki na 4 porcje gulaszu drobiowego:750 g mięsa drobiowego, pokrojonego w kostkęMarynata:sok z jednej pomarańczy1 duży ząbek czosnku, starty na tarce o małych oczkach3 cm imbiru, starte na tarce o małych oczkach2 liście laurowe1 ziarenko ziela angielskiego5 główek goździków, zmiażdżonych w palcach4
My Culinary Art