nieduża główka czerwonej kapusty1 cebula1 pęczek szczypiorku (pominęłam - nie miałam)2 jabłkatarty chrzan ze słoiczkajogurt naturalnymajonezsól, pieprzsok z cytrynySposób przygotowania:1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.2. Obrane jabłka również zetrzeć na tarce.3. Cebulę drobno posiekać.4. Wymieszać kapustę z jabłkami i cebulą, dodać posiekany szczypiorek.5. Dodać majonez, jogurt naturalny i chrzan wedle uznania
Kuchnia domowa Anikonfitura mandarynkowaSposób wykonania:1. Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe, gotowe odstawiamy na 10-15 minut, by odpoczęło, po czym smażymy naleśniki.2. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier, cynamon, sok z mandarynek i skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy.3. Naleśniki smarujemy serem, składamy w kopertę.4. Smażymy na rumiano z obu stron, przed podaniem dodajemy konfiturę z mandarynek. Całość smakuje rewelacyjnie! Polecam
Kuchnia domowa AniŚledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez 1,5-2 godziny, odsączyć i pokroić na niewielkie kawałki. Rozłożyć na półmisku.2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i skropić sokiem z cytryny.3. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem i ostudzić.4. Jabłka, cebulę, 1 łyżkę majonezu i śmietanę (ilość wedle uznania) wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i odrobiną cukru.5. Sosem przykryć filety
Kuchnia domowa Anilekko wilgotną babkę. Polecam!Składniki:4 białkaskórka otarta z jednej pomarańczy3/4 szklanki cukru1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki oleju1/2 szklanki mlekaaromat pomarańczowyLukier:cukier puderodrobina soku z pomarańczykandyzowana skórka pomarańczowaSposób przygotowania:1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mieszając, stopniowo dodawać cukier.2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, porcjami dodawać do białek mąkę, olej, mleko
Kuchnia domowa Animorelowej)Pianka:4 białka4 łyżki cukruszczypta soliSposób przygotowania:1. Ciasto zagnieść i schłodzić przez 1 godzinę.2. Nieobrane brzoskwinie umyć, pokroić w kostkę, smażyć w rondelku, aż część soku odparuje. Dodać cukier, a potem galaretkę.3. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. Mniejszą włożyć do zamrażarki.4. Większą częścią ciasta wyłożyć blaszkę i brzegi. Podpiec w piekarniku 10-15 minut.5
Kuchnia domowa Anicytryny1-2 łyżki siekanego koperkusól do smakusłodka mielona paprykaSposób wykonania:1. Rybę nacieramy słodką mieloną papryką.2. Masło roztapiamy, uważamy, aby go nie przypalić. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z cytryny, koperek i solimy do smaku.3. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, polewamy masłem z przyprawami, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20-30 minut bez przykrycia.Smakuje bardzo
Kuchnia domowa Anigustu.Składniki:3 jabłkasok z cytrynycynamoncukier do smaku1 goździkwoda1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 50-100 ml wody+ makaronSposób wykonania:1. Obrać jabłka, pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka. Dodać sok z cytryny, trochę cukru, goździk, cynamon i odrobinę wody. Chwilkę gotować, ale nie za długo, aby jabłka się nie rozpadły.2. Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do jabłek, gotować
Kuchnia domowa AniSkładniki:1/2 główki włoskiej kapusty2 duże marchewki1 cebulasiekana natka pietruszkiSos:2-3 łyżki oleju2 łyżeczki musztardy krymskiejodrobina octu jabłkowegoodrobina soku z cytrynyodrobina cukruewentualnie sólSposób wykonania:1. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.2. Składniki sosu mieszamy.3. Warzywa łączymy z sosem, dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.Smacznego
Kuchnia domowa Aniburaczany. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kminek i ząbek czosnku pokrojony w plasterki, w razie potrzeby zwiększamy ilość zakwasu lub koncentratu. Jeśli barszcz wyszedł mało kwaśny to dokwaszamy go sokiem z cytryny lub octem.3. Na koniec dodajemy majeranek.Smacznego
Kuchnia domowa Animinut wkładam do pieca.Po upieczeniu karkówkę kładę na desce i przyciskam drugą, ma to na celu utrzymanie zbitej formy ułatwiającej krojenie w plastry.Pozostałe warzywa z powstałym sokiem przelewam do garnka i na piecu zamieniam blenderem w gotowy sos chwilkę gotując. Ps.: Te 2 ziemniaki w śród warzyw powinny idealnie zagęścić sos bez użycia dodatkowej mąki
Mechanik w kuchnipodwójnych matjasów1 jabłko1 cebula3 łyżki śmietany (bądź jogutrtu greckiego)3 majonezusólsok z 1/2 cytrynyszczypta cukru pudruWykonanie:cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę,posolićjabłko obrać,pokroic w drobną kostke,skropic sokiem z cytryny,by nie ściemniałojogurt wymieszać z majonezem,połączyć z cebulą i jabłkiem,dodać cukier i wyłożyć na śledzie.Posypać zieleniną i podawać z ziemniakami w mundurkach lub bagietkądruga możliwość
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kawałki. W garnku gotujemy pokrojoną w piórka cebulę z cukrem, solą, pieprzem i listkiem laurowym. Cebula ma zmięknąć. W słoiku układamy cebulę, śledzie i suszone owoce. Zalewamy sosem – olej, sok z cytryny, sól i pieprz. Zamykamy szczelnie i zostawiamy. Prosto i pysznie.Smacznego
ladykitchenpiekarniku nagrzanym na 190°C. Następnie polać szynkę pozostałą glazurą i piec w tej samej temperaturze przez kolejne 25-35 minut, aż szynka będzie złoto-brązowa, często polewając ją sokami z formy. Wyjąć z piekarnika i odstawić na przynajmniej 15 minut (przed podaniem na ciepło. Można podawać także na zimno. Przed spożyciem wyjąć goździki
Delicious Titbitsmąki) i wykrawać pierniczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 10 minut.Do ozdobienia:Pierniczki dekorować roztopioną czekoladą lub lukrem (cukier puder utarty z odrobiną wody lub soku z cytryny) i posypać np. cukrowymi koralikami, płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.Smacznego
Oryginalny smakLidlu )WYKONANIEŚledzie wymoczyć, osuszyć rącznikiem papierowym, włożyć do miski. Pokroić na małe kawałki, posypać ziołami, dodać pokrojone pomidory oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Wszystko wymieszać Śledzie ułożyć w słoiku. Ocet połączyć z olejem. zalać śledzie. Najlepiej smakują po dwóch trzech dniach.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewy