Nogi z gęsi pieczone w cydrze

Nogi z gęsi pieczone w cydrze

Nogi z gęsi pieczone w cydrze

Przepis na : obiad

Święto Niepodległości, więc tradycyjnie już tego dnia przygotowałem w tradycyjnie polski sposób gęś. Nieskromnie stwierdzę, że zdecydowanie wolę taką tradycję, niż podpalanie tęczy, czy bójki z Policją w stolicy. Wracając do tematu gęsi, to wymagała ona dość sporo pracy, ale efekt był po prostu fenomenalny - rozpływająca się w ustach aromatyczne mięso z kluskami śląskimi i burakami. Zapraszam do spróbowania. Do świętowania z gęsią użyłem: 2 nóg gęsi - razem około 1 kg, 250 gram szalotek, 1/2 litra cyd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, kluski, burak, cebula, cydr, mięso, mielone, pieczenie, marynaty, jajko, ziemniak, ziemniaki, cytryna, ciasto, susz, sok, łatwe , do pracy, sosy, królik, przepisy na święta, obiad, mięso mielone, pieczone buraki, bez pieczenia, masło czosnek, jak zrobić wodę z cytryna, pieczone ziemniaki, sposoby na jajko, łatwe ciasto

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.