sok - 13499 przepisów (strona:239/900)

Koktajl kiwi-pomarańcza z pestkami dyni 112

skóry i włosów, magnezu i potasu niezbędnych dla prawidłowej pracy układu nerwowego, a także fosforu odpowiedzialnego za budowę kości i zębów. Samo zdrowie:) Składniki na 1 porcję: 2 kiwi sok wyciśnięty z 3 pomarańczy 1 łyżeczka pestek dyni Kiwi obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Przelać do blendera. Dodać kiwi i pestki dyni. Zmiksować. Ta porcja koktajlu

Moja Galeria Smaku
Dwuwarstwowe smoothie 135

nich może stanowić osobny koktajl ;) Jednak gorąco zachęcam Was do takiego przeplatańca :) Składniki na 3 porcje: Kolor zielony: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 łyżeczka siemienia lnianego 1/2 szklanki soku z pomarańczy (duża 1 pomarańcza) 2 garście szpinaku 1 małe lub 1/2 dużego mango 1 łyżeczka miodu Wycisnąć sok z pomarańczy. Mango obrać i pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do blendera

Moja Galeria Smaku
Płatki jaglane z gruszkami, orzechami i morelami 146

porcję: 4 łyżki płatków jaglanych 1 szklanka mleka 3 suszone morele kilka orzechów (dałam pekan) 1 gruszka 1 cm imbiru 1 łyżeczka syropu z agawy 1/2 szklanki soku jabłkowego Gruszkę obrać i pokroić w plasterki. Gotować w soku jabłkowym ze startym imbirem przez około 5 minut, aż gruszka zmięknie. W drugim garnuszku podgrzać mleko, dodać płatki jaglane i syrop

Moja Galeria Smaku
Smoothie owocowe z awokado 123

mogę go doczekać? To już bliżej niż dalej :) Składniki na 2 porcje: 1 awokado 1 szklanka jagód (mrożone) 1/2 szklanki malin (mrożone) 1/3 szklanki truskawek (mrożone) 1 szklanka soku z pomarańczy (2 duże pomarańcze) 1 łyżka syropu z agawy 3 łyżki jogurtu greckiego Awokado obrać, pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami zmiksować. Pić

Moja Galeria Smaku
Koktajl pomarańczowy 145

się tam bowiem flawonoidy , które wzmacniają działanie witaminy C. To właśnie dlatego witamina C naturalnego pochodzenia jest lepiej przyswajalna niż jej syntetyczny odpowiednik. Składniki na 2 porcje: 1/2 szklanki soku z pomarańczy (ok. 2 szt) 1 pomarańcza 1/2 banana 3/4 szklanki jogurtu greckiego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Z pomarańczy wycisnąć sok. Drugą pomarańczę oraz banana obrać. Wszystkie składniki umieścić

Moja Galeria Smaku
Słoneczny koktajl 121

powoli czuć już nadchodzącą wiosnę :) Wyczekując tej wiosny raczę się pysznym, żółtym jak słońce koktajlem :) Może i Wy się skusicie? Składniki na 2 porcje: 1/4 dużego ananasa 1/4 szklanki soku z pomarańczy (1/2-1 pomarańcza) 1/2 mango 2 pomarańcze 1 banan Ananasa obrać, pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Pozostałe 2 pomarańcze obrać i pokroić na kawałki. Tak samo postąpić

Moja Galeria Smaku
Smoothie ananasowo-marchewkowe 146

Antybiotyk zadziałał i w końcu mam trochę więcej siły :) Zapraszam Was na szklaneczkę ananasowo-marchewkowego smoothie! Składniki na 2 porcje: 2 marchewki 1/2 ananasa 1/2 dużego banana 1 szklanka soku ananasowego szczypta cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Marchewkę, ananasa i banana obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera. Zalać sokiem ananasowym oraz dodać szczyptę cynamonu i gałki muszkatołowej. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Owocowe parfait z granolą 133

Składniki na 2 porcje: 1 małe mango 1 banan sok z 1 dużej pomarańczy 180 g truskawek 100 g jogurtu naturalnego ksylitol do smaku ulubiona granola (najlepiej domowa) Mango i banana obrać. Pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Zmiksować wszystko razem. Przełożyć do 2 szklanek. Posypać granolą. Truskawki zmiksować z jogurtem i ksylitolem. Nałożyć na warstwę granoli

Moja Galeria Smaku
Sałatka z marchewki i fasolki 154

błonnik i przyjemnie chrupie za sprawą prażonego słonecznika. Polecam! Składniki: 3 marchewki 300 g fasolki szparagowej 1-2 łyżki oliwy lub masła klarowanego 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody sól, pieprz, odrobina chilli Marchewki obrać, ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić. Na patelni obsmażyć krótko marchewkę, odłożyć. Fasolkę ugotować(...)wodzie przez 10 minut. Odcedzić. Fasolkę przesmażyć na tej samej patelni co marchewki. Wymieszać w miseczce z fasolką. Do pozostałej na patelni oliwy dodać wodę, miód, sok z cytryny, sól, pieprz i chilli. Zagotować. Powstałym sosem polać sałatkę. Słonecznik uprażyć na czystej, suchej patelni. Dodać do sałatki. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Koktajl truskawkowo-orzechowy 152

koktajl. Smak truskawek przenikający się z milkshakiem bananowo-orzechowym.  Koniecznie do wypróbowania w sezonie truskawkowym, który już tuż tuż :) Gorąco polecam! Składniki na 2 porcje: 8 dużych truskawek sok z 1/2 limonki 1 szklanka mleka 2 łyżki masła orzechowego 1 banan Truskawki zmiksować, bądź rozgnieść widelcem z sokiem z limonki. W blenderze zmiksować mleko z bananem i masłem orzechowym

Moja Galeria Smaku
Koktajl truskawkowo-kokosowy 120

niskokalorycznym, beztłuszczowym napojem, bogatym w potas, doskonale nawadniającym organizm. Jest przyjacielem sportowców i gwiazd Hollywood ;) Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 200 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny lub limonki Truskawki odszypułkować. Zmiksować z wodą kokosową i sokiem z limonki. Wodę kokosową można wcześniej schłodzić

Moja Galeria Smaku
Serniczki truskawkowe w szklankach 1091

szklanki. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym i jogurtem greckim. Nałożyć na ciasteczka. Sos truskawkowy: 200 g truskawek 1 łyżka cukru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Truskawki odszypułkować. Rozgnieść widelcem, dodać cukier, mąkę, sok z cytryny. Zagotować, ostudzić. W zależności od preferencji zmiksować lub pozostawić truskawki w kawałkach. Nałożyć na warstwę serową. Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Koktajl porzeczkowo-pomarańczowy 113

Składniki na 2 porcje: 200 g porzeczek sok z 2 pomarańczy 1 banan Z pomarańczy wycisnąć sok. Przelać do blendera. Dodać obranego banana ze skórki oraz porzeczki. Zmiksować. Koktajl można przecedzić przez gazę, żeby pozbyć się pestek. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Porzeczkowo-truskawkowe crumble 168

polecam, bo fajnie podkręca smak. Do deseru idealna będzie też gałka lodów :) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka czerwonej porzeczki 2 szklanki truskawek 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 3/4 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki płatków migdałowych lub migdałów 1 łyżeczka listków tymianku (opcjonalnie) Truskawki pokroić na kawałki. Przełożyć wraz z porzeczkami(...)miski. Dodać sok z cytryny i 1,5 łyżki cukru. Wymieszać. W malakserze zmiksować połowę płatków owsianych z migdałami i wiórkami kokosowymi. Wymieszać z pozostałymi płatkami i tymiankiem. Do jednej dużej formy do zapiekania lub mniejszych ramekinów nałożyć owoce a na nie wysypać kruszonkę. Piec w 170 stopniach przez 50 minut. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Rozgrzewająca czekowiśnia, czyli dżem wiśniowy z czekoladą i chili 233

słoiczków): 1,5 kg wydrylowanych wiśni 2 tabliczki gorzkiej czekolady (min. 70%) 2 czerwone papryczki chili 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżki rumu 0,5 kg cukru* 20 g pektyny* sok z połowy cytryny* * trzy ostatnie składniki można zamienić na cukier żelujący Przygotowanie: 1. Słoiki wysterylizować. Ja to robię w piekarniku: słoiki i nakrętki myję wstawiam do zimnego piekarnika, ustawiam piekarnik(...)szklanką cukru. Dodać do gotujących się owoców i mieszać przez ok. 3-5 min. 4. Dodać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego  rozpuszczenia. 5. Następnie dodać sok z cytryny i rum, dokładnie wymieszać. Jeśli dżem będzie za kwaśny - dodać więcej cukru. 6. Zebrać pianę (jeśli jest) i rozlać gorący dżem do słoików, wytrzeć ręcznikiem papierowym gwinty słoików, dobrze

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania