Dziś przedstawiam przepis na dżem jagodowo-brzoskwiniowy, który jest bardzo prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Dodatek brzoskwiń urozmaica smak i nadaje wyjątkowej soczystości. Polecam! Składniki na dżem jagodowo-brzoskwiniowy 1 litr jagód 3 brzoskwinie 200 g cukru 2 łyżki soku z cytryny Oczyszczone i umyte jagody wkładamy do szerokiego garnka. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy w kosteczkę i dodajemy do jagód. Podgrzewamy na niewielkim ogniu i gotujemy be... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...