później mieć pyszne śniadanie na cały tydzień, zawsze kiedy rano wstaje nie chce mi się nic robić, a już na pewno nie szykować śniadanie więc wsypuje gotową granolę ze słoika do miski dodaje jogurt i śniadanie gotowe w minutę :) Dodatkowo granola jest pieczona w niskiej temperaturze, żeby było zdrowiej:) Składniki : 2,5 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki masła orzechowego
zdrowa vege kuchniaMięsa w nich mało co, masa soli właściwie nie chcę wiedzieć, co stanowi pozostałą część takiego paszeciku. Zapewne chemia, od której kiedyś wszyscy zaczniemy świecić ;). Porcja na jeden słoik po dżemie + jedną kanapkę ;) Składniki Spora pierś z kurczaka (ok. 250 g) Wątróbka z indyka (ok. 200 g) 1/4 kostki masła (50 g) Mała cebula Ząbek czosnku Trochę rosołu/wywaru
Kuchnia w szuwarachodrobinę wody lub mleka. Przekładamy do foremki do muffinek, pieczemy 20-25 min w 180*C. (Bilecik dołączony do wersji prezentowej wygląda tak: Wymieszaj w misce składniki ze słoika, w osobnym pojemniku wymieszaj: * kubek jogurtu *1/3 szklanki roztopionej Palmy * 2 jajka. Połącz składniki mokre z suchymi, wymieszaj. Piec
Kuchnia w szuwarachrozpuszczenia i wlałam do korzennego mleka. Odstawiłam do całkowitego przestudzenia, po czym wlałam do następnych dwóch półkul w formie. Galaretki z owocami: 100 ml wody 50 ml syropu ze słoika mango z żurawiną 50 ml syropu limonka z miętą 1,5 łyżeczki żelatyny 1/2 słoiczka mango z żurawiną w syropie Do małej miseczki odlałam kilka łyżek zimnej wody
Blondynka Gotujeduże jajko Masa serowa: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 220 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki ciepłej wody Wierzch: masa kajmakowa (wykorzystałam kajmak solony ze słoika) 5 dag orzechów włoskich 5 dag orzechów nerkowca Tarteletki z serem, kajmakiem i orzechami - jak zrobić? Zarobić ciasto na babeczki - mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, jajko oraz
Moje Qulinariarozgrzewka w długie zimowe wieczory. SKŁADNIKI: 200g suszonej żurawiny MAKAR, 2/3 szklanki cukru, 400ml wódki. PRZYGOTOWANIE: 1. Do szklanego słoja wsypuję żurawinę oraz cukier. Mieszam. Żurawinę zalewam wódką. Słoik zakręcam i odstawiam na dwa tygodnie w słoneczne miejsce. Co kilka dni mieszam żurawinę, aby cukier dokładnie się rozpuścił. 2. Po dwóch tygodniach nalewkę filtruję i przelewam do szklanej butelki
Tradycyjna kuchnia Kasiprzepis wymyśliłam na poczekaniu, miałam ochotę na coś słodkiego w lodówce duży słoik masła orzechowego, niestety w szufladzie tylko resztka płatków owsianych, znalazłam jeszcze różnego rodzaju otręby i płatki quinoa więc postanowiłam to wszystko połączyć i stworzyć pyszną ale znacznie zdrowszą wersję krajanki. Przepis jest banalnie prosty, ciasto piecze się tylko 10 minut, a do tego smakuje tak obłędnie
zdrowa vege kuchniapozbyć się słonego smaku. Następnie wymoczone płaty pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ziołami prowansalskimi i przełożyć do słoika. Zalać olejem i odstawić do lodówki na ok 2 doby aby smaki się przegryzły
Monia miesza i gotujeSkładniki : około 300 g cannelloni 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 puszka chili con carne Bonduelle 1 duża cebula 4 pieczarki 1/2 szklanki startego parmezanu 1 duży słoik sosu bolońskiego 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny od Skworcu 1 łyżeczka czosnku od Eco Blik 1 łyżka suszonej bazylii od Eco Blik sól morska , pierz do smaku
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy (dałam 1 łyżkę domowego) 200 g masła roślinnego (dałam masło ekstra) 4 żółtka 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki Beza: 4 białka 2 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka zmiażdżonych orzechów Krem budyniowy: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej
Sto kolorów kuchnigóry, wysypujemy na to cukier równomiernie. Wkładamy do nagrzanego do 175 st. piekarnika pieczemy 45 min z termoobiegiem. Jak już się upieką, gorące razem z sokiem przekładamy do wyparzonych słoików, odwracamy do góry dnem. Jak ostygną, odkładamy na półeczkę. Gotowe
moj przepis nabardziej kwaśna niż ta, robiona z Pigwy wielkoowocowej. Składniki: 2 kg pigwy 1 kg cukru 2 litry wódki/bimbru Pigwę umyć, wydrążyć gniazda, pokroić w cienkie plastry. Przesypać do słoika/słoików, zasypać cukrem. Odstawić na dwa tygodnie w słoneczne miejsce w szczelnie zamkniętym pojemniku (najlepiej z otworem wielkości małej piąstki, żeby później wyjąć pigwę). Po tym czasie, zalać alkoholem
moj przepis naprzyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem
moj przepis naszczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę Smacznego! Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno
moj przepis na