słoik - 12348 przepisów (strona:510/824)

Fasolka po bretońsku 167

Wspaniały obiad dla wielbicieli strączków Składniki • 50 dag fasoli jasia • 30 dag boczku wędzonego parzonego • 30 dag kiełbasy • 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy • 2 łyżki papryki słodkiej • 1 cebula • sól • pieprz • domowa kostka rosołowa (przepis w mojej kolekcji )można dodać inne przyprawy • 1 czubata łyżka mąki • majeranek • olej • masło  Sposób przygotowania 1. • Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej

W królestwie smaków Beaty
Grecka sałatka 155

Ogórka i cebulę obrać, pokroić z papryką w kostkę. Pomidory umyć, osączyć, pokroić w ósemki. Ser feta , pokroić w kostkę. Sos winegret : Wszystkie składniki na sos włożyć do małego słoika, szczelnie zakręcić i energicznie potrząsać, do wymieszania. Dodajemy oliwki zielone i czarne, zalewamy sosem, delikatnie mieszamy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
KRUSZON, SKUBANIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ LUB PSZENNEJ 149

przy użyciu haka zagnieść kruche ciasto. Masa powinna się ładnie rozkruszyć. Można również zagnieść kruszonkę ręcznie. Gotową kruszonkę przełożyć do mniejszej miski i umieścić w lodówce. Dodatkowo: - 1 litrowy słoik agrestu  lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli aromatu migdałowego - kilka łyżeczek kremówki Przygotowanie kruchego ciasta: W misie miksera umieścić wszystkie składniki (z wyjątkiem kakao) i przy pomocy haka

Smaczne Zdrowe
Gadżety Kuchenne - Kawa i Herbata 142

HOME&YOU. Pozycja 3 - wydaje mi się świetnym pomysłem ! Zaparzacz w postaci lizaka wygląda słodko ! Taki zaparzacz dostaniecie na DaWanda .  Ostatnia propozycja z moich gadżetów - pozycja 5 - słoik z uchem :) świetnie smakuje w nim ciepła jak i mrożona herbata - to fajny sposób także na podanie kawy z lodami. Uwielbiam takie rozwiązania :) Jeżeli  chcecie zaimponować swoim znajomym wpadającym

dlaSmaQ
Sałatka z fetą i ananasem 207

wieczory nie siedzieć na d pustą mi seczką ...  Ciekawe połączeni e smakowe, chętnych zapraszam do testów;)     Sałatka z fetą i ananasem Składniki: puszka ananasa puszka kukurydzy słoik papryki marynowanej 4 ogórki kiszone 4 jajka ser feta majonez pieprz  sól kilka kropel octu Przygotowanie: Ananasa kroimy na drobne kawałeczki, paprykę również. Ogórki obieramy i drobno kroimy, ugotowane

Lawendowe Niebo
Ciasto Katarzynka wg siostry Anastazji 267

szklanki mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) 0,5 szklanki maku (suchego) 2 łyżki kakao (gorzkiego) 500g miękkiego masła (ewentualnie pół na pół z margaryną) duży słoik powideł śliwkowych ok. 250-300g lub ewentualnie innego dżemu duża paczka biszkoptów (mogą być podłużne lub okrągłe) ok. 250-300g Dekoracja:  gotowa polewa czekoladowa lub czekolada mleczna

Mania Wypiekania
Powidła bez cukru 80

codziennie po 2 godziny. W międzyczasie przechowywałam w chłodnym miejscu. Ale jeśli ktoś ma czas może je smażyć bez przerwy. Powidła zmiksować i bardzo gorące przekładać do słoików. Od razu zakręcać i odstawić do góry dnem do wystudzenia

Smakołyki Asi
Serniczek "Zielone jabłuszko" 353

margaryny Palma spółki Bielmar 1 łyżka budyniu śmietankowego ziarenka z 1 laski wanilii Masa ajerkoniakowa: kostka masła w temp. pokojowej 1/2 szkl cuku pudru 1/2 szkl ajerkoniaku Masa jabłkowa: słoik prażonych jabłek 3 galaretki agrestowe Krem śmietankowy: 1/2l śmietanki 30% ziarenka z 1 laski wanilii 2/3 szkl cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl mleka Sernik: Wszystkie składniki powinny mieć

Smakołyki Asi
Sałatka z kurczakiem, porem i pieczarkami 329

sałatki z kurczakiem. Ta jest wyjątkowo smaczna. Ostry por przełamuje mdły smak kurczaka i kukurydzy. Na prawdę jest godna polecenia! podwójna pierś z kurczaka kostka rosołowa duży por duży słoik pieczarek w natur. zalewie puszka kukurydzy puszka groszku 5 jajek na twardo 4-5 łyżek majonezu łyżka musztardy sól, pieprz Filety z kurczaka umyć, osuszyć i ugotować w wodzie

Smakołyki Asi
Sałatka z pora i czerwonej fasoli 319

pracy, jak również na większe spotkania jako przystawka. Polecam bo jest pyszna i wyrazista w smaku. Tak jak lubię :) 2 duże pory (jasne części) puszka czerwonej fasolki mały słoik marynowanych pieczarek 6 jajek 3-4 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć, pokroić w półplasterki. Posolić i odstawić na kilkanaście

Smakołyki Asi
Naleśniki z powidłami w sosie cynamonowym 139

duszenia roznosi się wspaniały cynamonowy zapach, który sprowadza wszystkie łakomczuchy do kuchni ;) Naleśniki: 250ml mleka 400ml wody   2 jajka 3 łyżki oleju   300-400g mąki Dodatkowo: słoik powideł śliwkowych szkl śmietanki 30% 2 łyżki cukru cynamonowego DIAMANT odrobina oleju do smażenia   Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie smażyć naleśniki

Smakołyki Asi
Dżem truskawkowy z nutką mięty 92

wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając. Gotować jeszcze 3-4 minuty od zawrzenia. Na sam koniec wsypać posiekaną miętę, wymieszać. Gorący dżem przekładać do suchych, wyparzonych wcześniej słoików. Zakręcić wieczko i ustawić do góry dnem aż do całkowitego wystygnięcia. Z tych proporcji wyszło mi 4 małe i jeden większy słoiczek

Smakołyki Asi
Szarlotka kajmakowa 275

poniższy przepis Składniki na biszkopt: - 2 duże jajka - 1/3 szklanki drobnego cukru - 50 g mąki pszennej - 20 g mąki ziemniaczanej Składniki na mus jabłkowy: - 700 g prażonych jabłek ze słoika - 24 g żelatyny w proszku Składniki na krem kajmakowy: - 200 g masy kajmakowej - 250 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki 36% Składniki na krem śmietankowy: - 100 g serka mascarpone

Kuchenne Wariacje
.1149. ta sama sytuacja... 91

owsianka na musie z persymony w słoiku po domowym maśle z nerkowców~ Wczoraj pisałam Wam że po dodaniu persymony do kremy jaglanego strasznie się rozrzadził...Dzisiaj z owsianką było to samo :( Chyba wystarczająco się zraziłam do persymony :( Jakoś przemęczę ostatnią sztukę i wiecej raczej nie kupie ;) Poza tym piekielnie słodki ten owoc, wiec kolejny minus :P A wczoraj też...spadł

breakfast of dreams
Placuszki z kaszy gryczanej z łososiem 116

łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majeranku sól,pieprz olej do smażenia Sos chrzanowy: 3 łyżki majonezu 5 łyżek śmietany 30 % 2-3 łyżki chrzanu tartego lub ze słoika sól,cukier Dodatkowo: łosoś wędzony Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na oleju. Kaszę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mąkę, ser żółty, przeciśnięty czosnek, natkę i majeranek. Dokładnie

Bajeczna Kuchnia