lody bananowo-malinowo-truskawkowe z chocolate chips w słoiku po maśle orzechowym~ -20*C na dworze? Zjedz lody na śniadanie :D Nie, wcale nie popijałam tego śniadania ciepłą herbatą siedząc przy kaloryferze :D Nie wiem czemu naszła mnie na lody taka ochota...No to mam - lody! ♥ Zdrowe, wegańskie, owocowe ♥ W pozytywnym - różowym kolorze :) Oby dzisiejszy dzień był pozytywny, bo czeka
breakfast of dreamszupki są bardzo smaczne i zdrowe – a ta w dodatku bardzo sycąca! ;) Składniki: 500ml przecieru pomidorowego bez cukru 1 łyżka oleju kokosowego 3 szklanki bulionu lub rosołu Pół słoika przecieru z dyni (około 200g) 2 małe cebule 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego Feta Ziarna słonecznika Czerwona słodka i ostra papryka, curry, sól i pieprz do smaku
Jak gotować i nie zwariowaćpuszka brzoskwiń Nasączenie: 1/2 szklanki soku brzoskwiniowego (z puszki; można więcej w zależności od chłonności biszkoptu) 1 łyżka soku z cytryny Boki: 60g wafelków w czekoladzie Dodatkowo: 1 mały słoik dżemu agrestowego z kiwi (280g) 1 kiwi dekoracja wg gustu Upiec biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka
Di gotujełyżeczka amoniaku • 1 paczka 15 g przyprawa do piernika Polewa • 200 g czekolady gorzkiej • 100 g masła • 2 łyżki nutelii • kilka łyżek wody ponad to • wiórki kokosowe • orzechy mielone • słoik powideł lub dżemu z czarnej porzeczki lub wiśni miałam czarną porzeczkę własnej roboty Sposób przygotowania 1. • Do mąki wsypać cukier,przyprawę do piernika,kakao,amoniak razem wszystko wymieszać
W królestwie smaków Beatydobrej kiełbasy • 2 cebule • 2 marchewki • 1/3 szklanki suszonych grzybów • 1/2 szkl żurawiny suszonej • 2 duże ząbki czosnku • 2 łyżki miodu płynnego • 2 marchewki • 3 łyżki smalcu • 1 słoik przecieru pomidorowego mały • garść suszonych pomidorów • przyprawy • majeranek • swoją przyprawa uniwersalna przepis w mojej kolekcji • sól • pieprz • 1 łyżkę mąki • 5 kulek ziele angielskie • 2 duże liście laurowe Sposób przygotowania
W królestwie smaków BeatyBiałka ubijamy z cukrem , dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Przygotowanie do pieczenia: Jedną część ciasta białego rozwałkowujemy i wykładamy na formę, ciasto to smarujemy powidłem śliwkowym ( 1 mały słoik) , na powidło wysypujemy starte wcześniej zamrożone ciemne ciasto, na ciemne nakładamy masę orzechową, na masę zcieramy na tarce(duże oczka) białe ciasto.Pieczemy ciasto w 200st. w nagrzanym piekarniku przez około
Gorący kąsekNastępnie wlewamy spirytus, cały czas mieszając. Przelewamy do stoika, zakręcamy i odstawiamy ma 7 dni w ciemne chłodnie miejsce. Raz dziennie potrząsamy słoikiem, aby wymieszać likier
Kulinarne przygody Gatitytego sosu bo zazwyczaj dodaję do kurczaka ale na prawdę z połączeniu z wołowiną jest pyszny. Zapraszam:) SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 300 g dowolnego makaronu 1 słoik ok 500ml sosu Tikka Masala ( ja kupiłam w Lidlu) 1/2 czerwona papryczka chilli 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej cebuli pieprz 10 dag sera żółtego olej lub oliwa
Gotowanie Patkiskórkę z papryki. 2. Do blendera wkładamy obrany miąższ, miksujemy na gładką masę. Przelewamy do rondla, podgrzewamy i dodajemy resztę wszystkich przypraw, doprowadzamy do wrzenia. Gorącą pastę przekładamy do słoików, zakręcamy. Gdy wystygnie przechowujemy ją w lodówce. Dla miłośników ostrych smaków można dodać papryczki chili dla zaostrzenia smaku
Apetyczna babeczkaproponuję chrzanowe ziemniaczki, odmianę tradycyjnego dodatku. Bardzo wyraziste w smaku. W zależności od tego ile dodamy chrzanu - tak intensywna będzie potrawa. Składniki: Ziemniaki Śmietana słodka gęsta Chrzan tarty ze słoika Masło Natka pietruszki Sól Wykonanie: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wodę zlewamy a ziemniaki odparowujemy. Natkę pietruszki siekamy. Do ziemniaków dodajemy masło, śmietanę oraz chrzan. Wyrabiamy tłuczkiem
Smaki Ewycukru 120 g miodu 120 g masła 50 ml mleka 80 g białej czekolady 4 jajka przyprawa do pierników otarta skórka z jednej pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego pół słoika powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa: 100 g czekolady deserowej 3-4 łyżki mleka wiórki kokosowe WYKONANIE Z łyżki cukru i 2 łyżek
W kuchennym oknie Ewyszklanki cukru pudru 6 żółtek 200 gram masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych 100 gram płatków migdałowych 100 gram posiekanych orzechów włoskich Krem: 0,5 litra mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 opakowanie
Bajeczna Kuchniaprzepisy czytane były kilkadziesiąt tysięcy razy. Pozostałe mają już zdecydowanie mniejszą ilość odsłon, a są to: - Placek do barszczu - Młode ziemniaczki z piekarnika - Leczo na zimę w słoiku - Bananowa delicja bez pieczenia - Miruna z piekarnika - Bananowiec - Kolorowa sałatka z tortellini oraz Proziaki . To właśnie Wasza "10" ubiegłego roku. Zyskałam także nowych Lubisiów na facebookowym fp bloga (już ponad 5000) oraz
Kuchnia w czekoladziemieszanki z orzechów i płatków owsianych. A czekolada? No cóż, nic lepiej nie stawia na nogi od rana. Jak każdą moją granolę - proponuję upiec dużą porcję i zamknąć w słoiku. Będziecie za to sobie wdzięczni w dni, kiedy nie macie czasu przygotować śniadania przed wyjściem do pracy
Milion Smakówdużych wędliny - zależy jaka wędlina - ja zapłaciłam 11 - 12 zł za 40 plastrów 5 jajek - 1,65 zł Szczypiorek - 1 zł Pieczarki marynowane - 4,99 zł - cena za cały słoik a potrzeba kilkanaście sztuk Żelatyna ( na 2,5 litra wody) - 3,79 zł 1 kostka rosołowa drobiowa - 0,26 zł Majonez Śmietana Sól, pieprz do smaku Całkowity koszt
Tanio smacznie i prosto