temperaturą niż ustawiacie i musicie temperaturę odpowiednio obniżyć). Studź na kratce (ciasteczka po upieczeniu będą miękkie, ale w trakcie studzenia będą stawać się chrupiące) . Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku (słoik lub metalowa puszka) . źródło: Na podstawie przepisu Julii Taylor The post Melting Moments – rozpływające się w ustach kruche ciasteczka maślane appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjawykorzystywania każdego okruszka . Dlatego od niespełna 40 lat co drugi dzień mój obiad składa się z części które zostały poprzedniego obiadu. Aczkolwiek zdarza się że wkładam pozostałości do słoika i pasteryzuje. NIE mrożę, mrożone gotowe posiłki , moim zdaniem tracą na smaku. Oczywiście jest to moje zdanie. Moja córka jest wręcz innego zdania. Jednak ze smakiem zjadła bigosik, który zawekowałam
Eli GotowanieCiasto Frozen; kraina lodu Piernik staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika Bożonarodzeniowe muffinki Ciasteczka orzeszki Ciasto pijak Tartaletki migdałowe Babka z daktylami i pomarańczą Racuchy drożdżowe z jabłkami Porzeczkowiec Mincemeat
My Culinary Artchwilkę miksować. Bitą śmietanę rozsmarować na masie agrestowej. Na śmietanie ułożyć herbatniki i polać lukrem cytrynowym. Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. * Używam kompot w słoiku 1l. Jeśli nie będzie tyle soku można uzupełnić wodą. *W zależności jaki słodki jest kompot dodać 1-2 łyżki cukru
Ala piecze i gotujesłodkiego jedynie mus owocowy, śmietana kremówka( która słodka może być ) i kilka pokruszonych bezików po urodzinach syna...Hmmm.... Tyle wystarczy by przygotować coś słodkiego i pysznego, zobaczcie sami Składniki: słoik powideł brzoskwiniowych bez dodatku cukru Krokus szklanka śmietany kremówki cukier puder kilka bezików Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dosładzamy do smaku wg upodobań smakowych
Z Majeczką w kuchnisałatka według przepisu mojej teściowej,jest tylko z 4 składników plus majonez,zrobisz ją błyskawicznie,jest naprawdę pyszna,lekko chrupiąca od fasoli,mniam...-polecam Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: fasolę,kukurydzę i seler odsączamy z wody,(fasolę lekko przelewamy wodą,seler odciskamy
Swojskie jedzonkogładko. Uwaga będzie gęste. I pyszne! Kto stawia na słodycz wyraźnie wyczuwalną, może dosłodzić miodkiem . Ale ananas i banan powinien nam wystarczyć. Przelać do szkła- u mnie genialne słoiki od FRIENDS OF GLASS , które można zakręcić i zabrać ze sobą wszędzie...udekorować jagodami goji ,pamiętając że dzienna dawka dorosłego człowieka to 70 jagód. Smacznego, na zdrowie
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej słoik suszonych pomidorów 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku przecier pomidorowy 50 dag pół szklanki bulionu pół szklanki czarnych oliwek płaska łyżka tymianku płaska łyżka oregano tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebule kroimy w piórka. Szklimy na tłuszczu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Fasolę odcedzamy na sitku, pomidory kroimy w cienkie paseczki
Pobite gary BarbarySprzątam zimowo. Przerzucam szafki w poszukiwaniu nieskończonych opakowań, otwartych pudełek, napoczętych słoików. Zwalniam miejsca i dopisuję do listy. Listy, o której na pewno zapomnę i która czekać będzie w domu na mój powrót ze sklepu. Wśród rzeczy domagających się „dojedzenia” znalazły się tapiokowe perełki. Nie powinnam, bo to przecież niemal sama skrobia. A i ... [Read more
Gotuj z Blue RavenProsty domowy krem kokosowy, smakuje jak rafaello, można go zjeść na naleśnikach, chlebie, użyć do kremu do ciasta (o tym wkrótce), lub zjeść prosto ze słoika :) Składniki (na 150 g kremu): - 200 g wiórków kokosowych (nie odtłuszczonych), - 2 łyżki cukru pudru, zmielonego ksylitolu lub odrobinę stewii. Wykonanie: Kremu nie wychodzi dużo, więc można zrobić od razu podwójną porcję
Co na wege obiad?łyżek oliwy 2 łyżki musztardy dijon pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: sos Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą ( najlepiej nadaje się do tego słoik, którym możemy mocno potrząsać). Do miski wkładamy: paprykę pozbawioną nasion, tniemy na małą kostkę, cebulę siekamy w piórka, mango pozbawiamy pestki i skóry, następnie kroimy w małą kostkę, dodajemy
Niezły Młynekodrobinę, ok. łyżkę zalewy z pomidorów. Sól, pieprz i widelec na koniec, oczywiście do schrupania. Przepyszna na zimno i na ciepło. Składniki: 100 g kaszy jaglanej słoik (ok. 250 g) suszonych pomidorów w zalewie 1 pierś z kurczaka garść pestek dyni garść żurawiny sól, pierz Sposób przyrządzenia: Kaszę przed gotowaniem dokładnie wypłukać
pieprzny smaczekdrobny cukier do wypieków, laskę wanilii i szczelny pojemniczek. Cukier waniliowy - domowy Składniki: ok. 150 - 200 gram drobnego cukru do wypieków 1 - 2 laski wanilii oraz szczelną puszkę lub słoik wekowy Cukier waniliowy - domowy Wykonanie: Cukier wsypujemy do naszego pojemniczka na domowy cukier waniliowy. Laskę wanilii przekrawamy na pół a każdą połówkę nacinamy wzdłuż i okrągłą końcówką noża wyciągamy ziarenka
Pyza i SurówkaIdealny dodatek do mięs, ma lekko kwaskowaty posmak i jest jednocześnie słodkawy. Przepis znalazłam tu . Cebulkę można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Smakuje zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do wędlin lub serów. Składniki 300 g czerwonej cebuli 2,5 łyżki cukru trzcinowego 100 ml czerwonego wytrawnego wina (może być również półsłodkie jeśli
Piekielna Kuchnia PatiPadał śnieg. Zachciało mi się w sobotni poranek korzennych ciastek a w szafce stał słoik melasy. Zastanawiałam się do czego jej użyć aż w końcu znalazłam ten przepis. Dzieciaki lepiły bałwana przed domem i jeździły z Małżonem na sankach a ja kulałam kulki z ciasta. Słodkie, o lekko karmelowym posmaku, korzennie rozgrzewające. Z wierzchu chrupią a w środku są mięciutkie
Dzieje kuchennej Wiewióry