słoik - 12348 przepisów (strona:493/824)

Melting Moments – rozpływające się w ustach kruche ciasteczka maślane 490

temperaturą niż ustawiacie i musicie temperaturę odpowiednio obniżyć). Studź na kratce (ciasteczka po upieczeniu będą miękkie, ale w trakcie studzenia będą stawać się chrupiące) . Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku (słoik lub metalowa puszka) . źródło: Na podstawie przepisu Julii Taylor The post Melting Moments – rozpływające się w ustach kruche ciasteczka maślane appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Danie jednogarnkowe 2 201

wykorzystywania każdego okruszka . Dlatego od niespełna 40 lat co drugi dzień mój obiad składa się z części które zostały poprzedniego obiadu. Aczkolwiek zdarza się że wkładam pozostałości  do słoika i pasteryzuje. NIE mrożę, mrożone gotowe posiłki , moim zdaniem tracą na smaku. Oczywiście jest to moje zdanie. Moja córka jest wręcz innego zdania. Jednak ze smakiem zjadła bigosik, który zawekowałam

Eli Gotowanie
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 339

Ciasto Frozen; kraina lodu Piernik staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika Bożonarodzeniowe muffinki Ciasteczka orzeszki Ciasto pijak Tartaletki migdałowe Babka z daktylami i pomarańczą Racuchy drożdżowe z jabłkami Porzeczkowiec Mincemeat

My Culinary Art
Ciasto agrestowe 299

chwilkę miksować. Bitą śmietanę rozsmarować na masie agrestowej.  Na śmietanie ułożyć herbatniki i polać lukrem cytrynowym.  Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. * Używam kompot w słoiku 1l. Jeśli nie będzie tyle soku można uzupełnić wodą. *W zależności jaki słodki jest kompot dodać 1-2 łyżki cukru

Ala piecze i gotuje
BRZOSKWINIOWA POKUSA 143

słodkiego jedynie mus owocowy, śmietana kremówka( która słodka może być ) i kilka pokruszonych bezików po urodzinach syna...Hmmm.... Tyle wystarczy by przygotować coś słodkiego i pysznego, zobaczcie sami Składniki: słoik powideł brzoskwiniowych bez dodatku cukru Krokus szklanka śmietany kremówki  cukier puder kilka bezików Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dosładzamy do smaku wg upodobań smakowych

Z Majeczką w kuchni
Szybka i pyszna sałatka z czerwoną fasolą 10864

sałatka według przepisu mojej teściowej,jest tylko z 4 składników plus majonez,zrobisz ją błyskawicznie,jest naprawdę pyszna,lekko chrupiąca od fasoli,mniam...-polecam  Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: fasolę,kukurydzę i seler odsączamy z wody,(fasolę lekko przelewamy wodą,seler odciskamy

Swojskie jedzonko
Koktajl z acai, siemienia lnianego,grejpfruta,ananasa 124

gładko. Uwaga będzie gęste. I pyszne! Kto stawia na słodycz wyraźnie wyczuwalną, może dosłodzić miodkiem . Ale ananas i banan powinien nam wystarczyć. Przelać do szkła- u mnie genialne słoiki od FRIENDS OF GLASS , które można zakręcić i zabrać ze sobą wszędzie...udekorować jagodami goji ,pamiętając że dzienna dawka dorosłego człowieka to 70 jagód. Smacznego, na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Potrawka z fasolki konserwowej 151

Składniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej słoik suszonych pomidorów 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku przecier pomidorowy 50 dag pół szklanki bulionu pół szklanki czarnych oliwek płaska łyżka tymianku  płaska łyżka oregano tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebule kroimy w piórka. Szklimy na tłuszczu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Fasolę odcedzamy na sitku, pomidory kroimy w cienkie paseczki

Pobite gary Barbary
Tapioka z pieczarkami 169

Sprzątam zimowo. Przerzucam szafki w poszukiwaniu nieskończonych opakowań, otwartych pudełek, napoczętych słoików. Zwalniam miejsca i dopisuję do listy. Listy, o której na pewno zapomnę i która czekać będzie w domu na mój powrót ze sklepu. Wśród rzeczy domagających się „dojedzenia” znalazły się tapiokowe perełki. Nie powinnam, bo to przecież niemal sama skrobia. A i ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Krem kokosowy - jak rafaello 137

Prosty domowy krem kokosowy, smakuje jak rafaello, można go zjeść na naleśnikach, chlebie, użyć do kremu do ciasta (o tym wkrótce), lub zjeść prosto ze słoika :)  Składniki (na 150 g kremu):  - 200 g wiórków kokosowych (nie odtłuszczonych), - 2 łyżki cukru pudru, zmielonego ksylitolu lub odrobinę stewii. Wykonanie: Kremu nie wychodzi dużo, więc można zrobić od razu podwójną porcję

Co na wege obiad?
Sałatka z wędzonej makreli, mango i serem kozim 152

łyżek oliwy 2 łyżki musztardy dijon  pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  sos Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą ( najlepiej nadaje się do tego słoik, którym możemy mocno potrząsać). Do miski wkładamy: paprykę pozbawioną nasion, tniemy na małą kostkę, cebulę siekamy w piórka, mango pozbawiamy pestki i skóry, następnie kroimy w małą kostkę, dodajemy

Niezły Młynek
JAGLANKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KURCZAKIEM 108

odrobinę, ok. łyżkę zalewy z pomidorów. Sól, pieprz i widelec na koniec, oczywiście do schrupania. Przepyszna na zimno i na ciepło.   Składniki:  100 g kaszy jaglanej  słoik (ok. 250 g) suszonych pomidorów w zalewie  1 pierś z kurczaka  garść pestek dyni  garść żurawiny  sól, pierz Sposób przyrządzenia:   Kaszę przed gotowaniem dokładnie wypłukać

pieprzny smaczek
Cukier waniliowy - domowy 194

drobny cukier do wypieków, laskę wanilii i szczelny pojemniczek. Cukier waniliowy - domowy Składniki: ok. 150 - 200 gram drobnego cukru do wypieków 1 - 2 laski wanilii oraz szczelną puszkę lub słoik wekowy Cukier waniliowy - domowy Wykonanie: Cukier wsypujemy do naszego pojemniczka na domowy cukier waniliowy. Laskę wanilii przekrawamy na pół a każdą połówkę nacinamy wzdłuż i okrągłą końcówką noża wyciągamy ziarenka

Pyza i Surówka
Konfitura z czerwonej cebuli 82

Idealny dodatek do mięs, ma lekko kwaskowaty posmak i jest jednocześnie słodkawy. Przepis znalazłam tu .  Cebulkę można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Smakuje zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do wędlin lub serów. Składniki 300 g czerwonej cebuli 2,5 łyżki cukru trzcinowego 100 ml czerwonego wytrawnego wina (może być również półsłodkie jeśli

Piekielna Kuchnia Pati
Ciastka z melasa czyli Slodki Czwartek odc.97 173

Padał śnieg. Zachciało mi się w sobotni poranek korzennych ciastek a w szafce stał słoik melasy. Zastanawiałam się do czego jej użyć aż w końcu znalazłam ten przepis. Dzieciaki lepiły bałwana przed domem i jeździły z Małżonem na sankach a ja kulałam kulki z ciasta. Słodkie, o lekko karmelowym posmaku, korzennie rozgrzewające. Z wierzchu chrupią a w środku są mięciutkie

Dzieje kuchennej Wiewióry