słoik - 12348 przepisów (strona:487/824)

Ciasto wiśniowa poezja 26612

mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 2 łyżki cukru waniliowego z wanilią 200 g masła 3 łyżki cukru pudru Galaretka z wiśniami:  1 słoik wiśni drylowanych 720 ml 800 ml soku 2 galaretki wiśniowe Bita śmietana: 300 ml kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl ciepłej wody 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Blat kokosowo makowy: Białka

Ala piecze i gotuje
Penne z Pesto i suszonymi pomidorami 119

Pyszny i sycący makaron z pesto , suszonymi pomidorami i mozzarellą .Uwielbiam dania z makaronem w roli głównej. Składniki: 0,5 kilograma makaronu penne 1 mały słoiczek Pesto bazylikowego 1 słoik suszonych pomidorów 2 kulki mozzarelli Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pesto podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone pomidory suszone, podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy

Bajeczna Kuchnia
Pizza bezglutenowa z czerwoną fasolą 99

łyżka octu jabłkowego szczypta soli Dodatki do pizzy: sos pomidorowy bazylia oregano cebula czosnek  oliwki (ja dałam tylko dwie:), specjalnie wedle życzenia mojego synka) czerwona fasola ze słoika Siemie lniane zalałam wrzątkiem, tak by utworzyło gluta. Mąki wymieszałam z drożdżami i solą. Dodałam wodę, olej, ocet i siemie lniane. Następnie wyrobiłam ciasto i przełożyłam do tortownicy. Tortownicę wyłożyłam papierem

nietadieta
Kruche ciasto bezglutenowe, wegańskie. Z wiśniami i czekoladą 141

mleka roślinnego (dałam ryżowe) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka zmielonych wiórków kokosowych 2 łyżki masła kokosowego 2 laski wanilii 3 łyżki agawy szklanka rodzynek wiśnie (ja dałam ze słoika) Składniki na czekoladę: 200 g daktyli bez pestek 1,5 szklanki mleka roślinnego (ja dałam ryżowe) 4 łyżki kakao Pozostałe składniki: płatki migdałów do udekorowania Kruchy spód: Siemie lniane

nietadieta
Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii 1070

minut Składniki: 500 ml przegotowanej wody  sok z 1/2 cytryny szczypta soli 3 plasterki świeżego imbiru 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej butelce lub słoiku. Potrząsamy, aby składnik się wymieszały i chowamy na noc do lodówki. Rano jest gotowy do spożycia. Napój możemy przechowywać w lodówce do 24 godzin

Kulinarne przygody Gatity
CHLEBY drożdżowe Z MĄKĄ KOKOSOWĄ - pszenny i gryczany 195

świeżych. Pomijając, strukturę chleb miał podobną do tego poprzedniego z mąką koko, tylko bardziej gęstą, smak - jeśli ktoś lubi grykę to super, idealnie komponujący się z truskawkami ze słoika albo brzoskwiniami. Mąka kokosowa to mega źródło błonnika, tak że warto podkręcić sobie chleb jej dodatkiem, zyskując jednocześnie ładny, zwarty, świetny do krojenia w cienkie kromki bochenek, nic się nie kruszy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Gańsipampki w szałołcie (Sałatka ze stokrotkami) 117

octu [27] cytryny [28] oleju [29] możecie [30] mniejsze kawałki [31] pokroić [32] każdy [33] wrzućcie [34] porządnie wymieszajcie [35] proszę dać [36] roztrzepcie, rozmieszajcie [37] też wlać [38] słoika [39] wstrząsnąć nim [40] jeszcze brudzić [41] jej [42] ile będzie chciał [43] od razu [44] oblali tym sosem [45] zostało [46] będziecie [47] zwiędnięte

Chop w kuchni
Ajerkōniak (Likier jajeczny) 125

długo [8] rozkoszować [9] uważajcie [10] upili [11] była [12] mówiła [13] leniwy [14] dorzucił [15] przejmujcie [16] rozpuścił [17] możecie [18] przez [19] kawałek [20] można [21] słoika [22] niektórzy [23] najbardziej

Chop w kuchni
Kakaōwka (Kakaowy likier jajeczny) 138

rzucą 5 pewni 6 wchodzić 7 goście 8 była 9 mówiła 10 leniwy 11 dorzucił 12 przejmujcie 13 rozpuścił 14 możecie 15 przez 16 kawałek 17 można 18 słoika 19 niektórzy 20 najbardziej 21 on 22 prostą 23 dzbankiem 24 mniej brudu

Chop w kuchni
Szarlotka w cytrynowym cieście. 141

Pycha! Idealne zarówno na większe imprezy, jak i do popołudniowej kawy w gronie najbliższych. Bardzo polecam!!! Składniki na szarlotkę w cytrynowym cieście: na formę 24x28 cm NADZIENIE: 1 litrowy słoik musu z jabłek (lub 1,5 kg zasmażonych na mus jabłek) cukier do smaku ewentualnie cynamon      Mus podgrzewamy i doprawiamy do smaku cukrem. CIASTO: 150 g masła

Rozpustne gotowanie
SUSZONA WOŁOWINA- BEEF JERKY 120

łamie się, ale też nie ciągnie, powinno być takie trochę bardziej al dente :) Wyjmij z suszarki, zostaw w temperaturze pokojowej i gotowe. SUSZONĄ WOŁOWINĘ PRZETRZYMUJ  w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce, dobrze zrobiona może postać nawet kilka miesięcy. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Śledż a la sałatka grecka 168

fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści sałaty rzymskiej opakowanie pomidorków koktajlowych lub śliwkowych 4 korniszony 1 mała czerwona papryka 1 cebula czerwona kostka twardej fety mały słoik oliwek (użyłam nadziewanych migdałami) garść kiełków Sos: 1/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego pół łyżeczki miodu pieprz

Czerwień i błękit
śledzie w jałowcu 126

minut. W tym czasie śledzie będą się wędziły w wytworzonym dymie. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki. Płaty śledzi pokroić w dzwonka. W słoiku układać na przemian dzwonka śledzia, plasterki cytryny, krążki cebuli, rozgnieciony jałowiec, pokruszony liść laurowy. Na wierzchu powinny leżeć plasterki cytryny. Wrzucić pieprz. Wymieszać dokładnie gin z olejem i cukrem. Zalać śledzie olejem

królestwo garów
Risotto z suszonymi pomidorami, bazylią i kaparami 92

Parmezanu lub Grana Padano 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy oliwę (można użyć tej ze słoika z suszonymi pomidorami). Na oliwie szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy łyżkę masła, czekamy aż się rozpuści i wsypujemy ryż. Smażymy 2-3 minuty cały czas mieszając po czym wlewamy wino

Smakowity Blog Kulinarny
Polędwica dojrzewająca. 505

Następnie tak przygotowany polędwiczki posypujemy cukrem.Wkładamy do pojemnika,ale tak, żeby nie leżał bezpośrednio na dnie trzeba wstawić tak jakiś ruszt,u mnie to były pokrywki od małych słoików robi się to po to żeby mięso nie leżało w wodzie,którą puści od cukru. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na 24 godziny. W połowie czasu należy je obrócić

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.