SAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy
Moje Słodkie Piekiełkookoło 20 min. Na masę Wiśniową zwana frużeliną: 1l soku wiśniowego (kompot) u nas w domu jest taka tradycja, że w czasie sezony wiśniowego zasypujemy wiśnie cukrem i do słoików na sezon zimowy jak znalazł;) 3 galaretki wiśniowe 500g wiśni (wiśnie z tego kompotu) Na soku wiśniowym sporządzić galaretki. A wiśnie namoczyć w ok 200 ml alkoholu najlepiej gdyby
Moje Słodkie Piekiełkopopadnie oby weszło jak najwięcej. Moja mama zawsze układa łebkiem w dół, nie wiem co to za teoria ale zarówno jedne jak i drugie ogórasy wychodzą przepyszne. Tak napchany sloik delikatnie zakręcam i stawiam w słóńcu pierwsze 3 dni. Wychodzą przepyszne, twarde i nadają się nawet na zupę ogórkową
Moje Słodkie Piekiełkowszystko wymieszać i odstawić na czas przygotowywania zalewy. 3 , Zalewa: ocet, olej i cukier zagotować. Ostudzić i zalać ogórki na 12 h 4 . Po 12 godzinach ogórki przełożyć do słoików zalać pozostałą zalewą. Nie pasteryzować
Moje Słodkie Piekiełkoszklanka soli 8 szklanek wody Ogórki pokroić w talarki i zalać zalewą wody z solą. Pozostawić na 2-3 h. Po tym czasie ogórki odsączyć i przełożyć do słoików. Zalewa: 3 szklanki wody 2 szklanki octu 4-5 łyżeczek kurkumy 1 łyżeczka ziela angielskiego 4 liście laurowe 3 szklanki cukru 2 łyżeczki gorczycy 2-3 cebule pokrojone w talarki szczypta
Moje Słodkie PiekiełkoSkładniki: 5 średnich ziemniaków; 1, 5 litra wody; 1 łyżka vegety; 1 średnia cebula; 100 g surowego, wędzonego boczku; 1 czubata łyżka startego chrzanu ze słoika; 125 ml kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 łyżki mąki pszennej; 1 łyżka majeranku; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia cebuli i boczku. Sposób przygotowania: W garnku zagotować 1,5 l wody. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić
Gospodyni Miejskasałatkowe, zarówno na blogu, jak i na Instagramie . Mam dla Was kolejny pomysł na dość prostą i zarazem całkiem całkiem sycącą sałatkę. Potrzebne nam będą: 150 g kukurydzy (ze słoika czy z puszki), 200 g gotowanej pszenicy (do ugotowania), 3 duże pomidory, albo 2 garście pomidorków koktajlowych, 5 cl oliwy z oliwek, 4 łyżki octu. Przygotowanie: Pszenicę gotujemy według instrukcji
MODA NA BIOkotleta tę surówkę. łatwa i szybka w przygotowaniu i PRZEPYSZNA!!! Tutaj znajdziecie oryginał :) Surowka z marchwi i selera 2 średnie marchewki starte na grubych oczkach 1/2 słoika selera marynowanego 1/2 puszki ananasa w kawałkach sok z cytryny ok łyżki 1 łyżka majonezu garść posiekanej natka pietruszki Seler i ananasa odsączamy z zalewy. W misce mieszamy ze sobą startą
Dzieje kuchennej Wiewiórylistki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonego majeranku 2-3 ząbki czosnku Zakwas na żur z zakwasu chlebowego - jak zrobić? Szklane naczynie (słoik, butelkę) wyparz i osusz. Umieść w nim mąkę żytnią, zakwas żytni, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, lekko rozgniecione ząbki czosnku i majeranek, całość zalej przegotowaną wodą i wymieszaj. Odstaw naczynie
Moje Qulinaria