słoik - 12348 przepisów (strona:483/824)

Sałatka z kurczakiem i fasolą 213

Pyszna wyszła :) Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik selera sałatkowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa w zalewie 1/2 pora 3 ogórki konserwowe 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i fasolą

czarrna od kuchni
Domowa granola 124

wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni. Pieczemy przez 30 - 35 minut. Co 10 minut mieszamy, żeby płatki i reszta składników równo się upiekły. Studzimy i przekładamy do słoika. Zjadamy na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. Fanom domowych granoli polecam także przepis na  gryczaną granolę z jagodami goji . Duży wybór superfood, takich jak nerkowce, migdały, jagody goji, można znaleźć

My Chcemy Jeść
Pyszna szarlotka klasyczna 234

szarlotka jest przepyszna. Gruba warstwa jabłek, na górze pianka z białek i warstwa kruchego ciasta. Takie ciasto z jabłkami podbije podniebienie każdego. Do szarlotki możemy użyć prażonych jabłek ze słoika lub uprażyć jabłka tuż przed pieczeniem. Dodanie kisielu cytrynowego zagęszcza masę i czyni ją lekko kwaskową. My nie lubimy bardzo słodkich ciast i to ciasto wpisuje się w to idealnie

Mieszam w Garnku
Straciatella morelowa 123

może być mleczna) 250 masła lub margaryny 3/4 szkl. (175g) cukru 5 jaj 2 1/4 szkl. (300g) mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl. mleka puszka lub słoik moreli ok 400 g. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Gdy składniki się połączą wsypujemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko

Cynamonowe szczęście
Sałatka z ogórka kiszonego i jabłka 384

tego słodkie jabłko, oraz cebulka. Smaku sałatce dodaje też posiekana natka i oliwa. Odrobina pieprzu młotkowanego z kolendrą stawia kropkę nad i. U nas jest zawsze spory zapas słoików z ogórkami, jabłka i cebulę mamy z własnej działki, więc ta sałatka nic nie kosztuje A kilka prostych, tanich składników tworzą pyszny dodatek do dań głównych, np. do kotletów. Można przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW, PESTEK SŁONECZNIKA I ROSZPONKI 131

czarny pieprz świeżo mielony.Pasta rewelacyjnie smakuję na krakersach jako przystawka,z makaronem jako pesto - chociaż pamiętajcie, że nim nie jest bo nie ma w niej bazowej bazylii. Składniki:  słoik suszonych pomidorów w oliwie  szklanka ( taka po małej nutelli ) pestek słonecznika  garść roszponki  2 łyżki oliwy  pieprz czarny  Sposób przyrządzenia  Pestki słonecznika namoczyć

pieprzny smaczek
Domowy majonez w kilka sekund-pychotka!! 350

żeby końcówka od blendera do niego weszła) wkładamy końcówkę naszego blendera do samego dna i włączamy na najwyższych obrotach -miksujemy 3-4 sekundy ,następnie powoli unosimy końcówkę do góry słoika i z powrotem na dół powoli -tak robimy 3-4 razy-gotowe!!! Na filmiku poniżej pokazuje jak szybko się miksuje-polecam

Swojskie jedzonko
Zupa z buraczkow i ryby 124

Gotowy wywar przecedzić i przelać do większego garnka. Zupa składniki 1½ marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 3 duże łyżki buraczków ( tutaj na zimę ze słoika) 0,5-1 łyżeczki mąki pszennej 100-150 ml gęstej śmietany sol do smaku pieprz do smaku 1 łyżka masła 400 g płatów ryby tołpygi niewielka ilość oliwy z oliwek

w mojej kuchni
Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze 192

górę daję odrobinę oleju kokosowego, który pod wpływem ciepła rozpuszcza się i daje fajny maślany posmak i do tego np.: - jagody lub dowolne konfitury, - krem czekoladowy ze słoika albo sos czekoladowy zrobiony w międzyczasie, - zestaw wiśnie + czekolada, moja miłość :) - cukier kokosowy albo syrop klonowy, - zamiast oleju kokosowego olej sezamowy + sezam albo - olej konopny + łuskane nasiona konopi, - albo

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tuste ze jabkym i śliwkōm (Smalec z jabłkiem i śliwką) 156

brać sznita 22 chleba, smarować i smacznego 1 dostanę 2 sąsiada 3 koleżanki 4 kawałek 5 słoniny 6 chodowany 7 przez 8 ciągle 9 karmę 10 topić słoninę 11 słoika 12 gotowe 13 wiozę 14 walizce 15 połowa 16 męczyć 17 inna nazwa na smalec 18 pokrójcie 19 skwarki 20 zdejmijcie 21 się ostudzi 22 kromkę

Chop w kuchni
Duża porcja zdrowej, naturalnej i chrupiącej granoli :) 136

odmierzoną ilość do miski, a morele dodatkowo pokroić w paski.  Po upieczeniu połączyć granolę z dodatkami i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.  Następnie przełożyć do szczelnych naczyń, najlepiej słoików

Zdrowie na języku :P
wybierz dobre MASŁO ORZECHOWE. oferta maseł PRIMAVIKA 133

orzechów arachidowych, nerkowców, laskowych i migdałów. Czy to może być nie dobre? Nie! Już czytając opis tego masła ślinianki zaczynają pracować :D A po spróbowaniu...ciężko nie zjeść całego słoika na raz :) Ma ogromne kawałki orzechów - powiem Wam, że jeszcze nigdy nie jadłam i nie widziałam masła, które miałoby tak wiele i to takich pokaźnych kawał(k)ów orzechów. Niebo

breakfast of dreams
Jaglanka ze świeżymi owocami 205

przygotuj, podziel. Ugotowaną kaszę jaglaną podpraż na oleju kokosowym. Wsyp wszystko do miski. Dodaj soku z acerola. Wymieszaj. I zabierz ze sobą wszędzie. Ja zabieram ją jak zwykle w słoiku I love Glass od Friends of Glass  , czemu? Bo lubię szkło. Bo jest neutralne, bo nie przechodzi zapachami, bo wszystko przez nie widać. Bo nie jest toksyczne

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z kiełkami, ogórkiem, kukurydzą i porem 193

fasoli Mung, kukurydzą, ogórkiem i porem. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Do sałatki nie dodałam dużej ilości majonezu, aby nie zdominował pozostałych składników.   Składniki: 1 słoik kiełków fasoli Mung 1 puszka kukurydzy 1 długi ogórek 2 ugotowane na twardo jajka kawałek pora (biała część) sól, pieprz 2 łyżki majonezu Kukurydzę i kiełki fasoli Mung odsączyć

Ugotować
Bruschetta czyli grzanki inaczej 125

Szybka kolacja oraz idealna przekąska i przystawka. Składniki 1 bagietka (najlepiej lekko czerstwa) 4 pomidory 2-3 ząbki czosnku (ja miałam 2 duże) 1/2 słoika oliwek 1 duża kulka mozzarelli zioła prowansalskie sól świeżo zmielony pieprz oliwa Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Odciskamy z nadmiaru soku. Czosnek przeciskamy przez praskę (proponuje dodawać stopniowo po ząbku czosnku

Piekielna Kuchnia Pati