słoik - 12348 przepisów (strona:485/824)

Sałatka z selerem konserwowym i żółtym serem 354

wersję tej sałatki ale z przyjaciółką już nie pamiętamy do końca co ona do niej dodała. Tak to jest jak się od razu gdzieś nie zapisze przepisu. Składniki 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 5- 6 jajek 250-300 dag wędliny (u mnie polędwica sopocka ale sprawdzi się też szynka konserwowa lub gotowana) 1 por (biała część

Piekielna Kuchnia Pati
Ciasto Kubanka 1717

łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 3 łyżki nutelli 250 g masła 0,5 l. śmietany 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1 mały słoik dżemu truskawkowego herbatniki typu Petitki jasne herbatniki typu Petitki ciemne 0,5 szklanki espresso posypka czekoladowa/kakao/starta czekolada do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt upiec w dużej blaszce i wystudzić. Przygotować masę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladki z nalewką wiśniową i pijaną wisienką 135

Dzisiaj dla moich czytelników mam walentynkę. Proszę się częstować  :)) Zrobiłam pyszną nalewkę wiśniową . Ależ ona ma zapach i smak. Boski :) Po przelaniu nalewki do butelek został mi litrowy słoik wiśni z nalewki. Trzymam je w lodówce. A, że nalewka miała moc, to i wisienki są super zakonserwowane. Wiśnie czekały cierpliwie i doczekały się swojego przepisu. Zapraszam na czekoladki

Smak mojego domu
Sałatka z kolorowym ryżem 288

postaci wyciętej w serduszko szynki na pewno będą miłym akcentem ;) Składniki: 1 woreczek kolorowego ryżu 1 mały słoiczek marynowanego selera 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 7 jajek 1/2 dużego słoika marynowanej papryki 200g szynki konserwowej 4 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto wiśniowa poezja 26624

mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 2 łyżki cukru waniliowego z wanilią 200 g masła 3 łyżki cukru pudru Galaretka z wiśniami:  1 słoik wiśni drylowanych 720 ml 800 ml soku 2 galaretki wiśniowe Bita śmietana: 300 ml kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl ciepłej wody 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Blat kokosowo makowy: Białka

Ala piecze i gotuje
Penne z Pesto i suszonymi pomidorami 121

Pyszny i sycący makaron z pesto , suszonymi pomidorami i mozzarellą .Uwielbiam dania z makaronem w roli głównej. Składniki: 0,5 kilograma makaronu penne 1 mały słoiczek Pesto bazylikowego 1 słoik suszonych pomidorów 2 kulki mozzarelli Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pesto podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone pomidory suszone, podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy

Bajeczna Kuchnia
Pizza bezglutenowa z czerwoną fasolą 104

łyżka octu jabłkowego szczypta soli Dodatki do pizzy: sos pomidorowy bazylia oregano cebula czosnek  oliwki (ja dałam tylko dwie:), specjalnie wedle życzenia mojego synka) czerwona fasola ze słoika Siemie lniane zalałam wrzątkiem, tak by utworzyło gluta. Mąki wymieszałam z drożdżami i solą. Dodałam wodę, olej, ocet i siemie lniane. Następnie wyrobiłam ciasto i przełożyłam do tortownicy. Tortownicę wyłożyłam papierem

nietadieta
Kruche ciasto bezglutenowe, wegańskie. Z wiśniami i czekoladą 145

mleka roślinnego (dałam ryżowe) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka zmielonych wiórków kokosowych 2 łyżki masła kokosowego 2 laski wanilii 3 łyżki agawy szklanka rodzynek wiśnie (ja dałam ze słoika) Składniki na czekoladę: 200 g daktyli bez pestek 1,5 szklanki mleka roślinnego (ja dałam ryżowe) 4 łyżki kakao Pozostałe składniki: płatki migdałów do udekorowania Kruchy spód: Siemie lniane

nietadieta
Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii 1076

minut Składniki: 500 ml przegotowanej wody  sok z 1/2 cytryny szczypta soli 3 plasterki świeżego imbiru 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej butelce lub słoiku. Potrząsamy, aby składnik się wymieszały i chowamy na noc do lodówki. Rano jest gotowy do spożycia. Napój możemy przechowywać w lodówce do 24 godzin

Kulinarne przygody Gatity
CHLEBY drożdżowe Z MĄKĄ KOKOSOWĄ - pszenny i gryczany 199

świeżych. Pomijając, strukturę chleb miał podobną do tego poprzedniego z mąką koko, tylko bardziej gęstą, smak - jeśli ktoś lubi grykę to super, idealnie komponujący się z truskawkami ze słoika albo brzoskwiniami. Mąka kokosowa to mega źródło błonnika, tak że warto podkręcić sobie chleb jej dodatkiem, zyskując jednocześnie ładny, zwarty, świetny do krojenia w cienkie kromki bochenek, nic się nie kruszy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Gańsipampki w szałołcie (Sałatka ze stokrotkami) 121

octu [27] cytryny [28] oleju [29] możecie [30] mniejsze kawałki [31] pokroić [32] każdy [33] wrzućcie [34] porządnie wymieszajcie [35] proszę dać [36] roztrzepcie, rozmieszajcie [37] też wlać [38] słoika [39] wstrząsnąć nim [40] jeszcze brudzić [41] jej [42] ile będzie chciał [43] od razu [44] oblali tym sosem [45] zostało [46] będziecie [47] zwiędnięte

Chop w kuchni
Ajerkōniak (Likier jajeczny) 130

długo [8] rozkoszować [9] uważajcie [10] upili [11] była [12] mówiła [13] leniwy [14] dorzucił [15] przejmujcie [16] rozpuścił [17] możecie [18] przez [19] kawałek [20] można [21] słoika [22] niektórzy [23] najbardziej

Chop w kuchni
Kakaōwka (Kakaowy likier jajeczny) 144

rzucą 5 pewni 6 wchodzić 7 goście 8 była 9 mówiła 10 leniwy 11 dorzucił 12 przejmujcie 13 rozpuścił 14 możecie 15 przez 16 kawałek 17 można 18 słoika 19 niektórzy 20 najbardziej 21 on 22 prostą 23 dzbankiem 24 mniej brudu

Chop w kuchni
Szarlotka w cytrynowym cieście. 143

Pycha! Idealne zarówno na większe imprezy, jak i do popołudniowej kawy w gronie najbliższych. Bardzo polecam!!! Składniki na szarlotkę w cytrynowym cieście: na formę 24x28 cm NADZIENIE: 1 litrowy słoik musu z jabłek (lub 1,5 kg zasmażonych na mus jabłek) cukier do smaku ewentualnie cynamon      Mus podgrzewamy i doprawiamy do smaku cukrem. CIASTO: 150 g masła

Rozpustne gotowanie
SUSZONA WOŁOWINA- BEEF JERKY 124

łamie się, ale też nie ciągnie, powinno być takie trochę bardziej al dente :) Wyjmij z suszarki, zostaw w temperaturze pokojowej i gotowe. SUSZONĄ WOŁOWINĘ PRZETRZYMUJ  w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce, dobrze zrobiona może postać nawet kilka miesięcy. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli